Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat luni, la un post TV, că ”cel mai probabil” miercuri Parlamentul va vota restructurarea Executivului dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va accepta propunerile Vioricăi Dăncilă pentru înlocuirea a trei miniştri, inclusiv numirea lui Eugen Nicolicea la Justiţie.

”Cel mai probabil vom ajunge la solicitarea de remaniere aprobată de Parlament. Asta cu restructurarea e un termen jurnalistic. Remanierea e de două feluri: o remaniere simplă, post pe post, sau o remaniere care implică modificarea culorii, compoziţiei politice a guvernului sau modificarea structurii guvernului, caz în care remanierea întâi se aprobă de Parlament, abia după aia preşedintele revocîă şi numeşte pe unii membrii ai guvernuşlui”, a declarat la un post tv senatorul PSD Serban Nicolae.

El a mai spus că o astfel de variantă va fi adoptată chiar dacă preşedintele Klaus Iohannis va accepta parţial propunerile premierului Viorica Dăncilă şi că restructurarea Executivului va fi făcută, cel mai probabil, în această săptămână.

”Din ce am stabilit noi astăzi (luni – n.r.), cel mai probabil premierul va lua legătura cu preşedintele mâine (marţui-n.r.), să ne lămurim, că am luat în calcul ipoteza ca preşedintele să spună că nu a luat o decizie, caz în care nu mai stăm să-l aşteptăm. Cel mai probabil miercuri vom da un da un vot în Parlament pe această remaniere care să implice şi modificarea structurii guvernului”, a adăugat Nicolae.

Premierul Viorica Dăncilă a avut luni o întrevedere cu Liviu Dragnea şi cu alţi lideri ai coaliţiei de guvernare, tema discuţiilor fiind situaţia remanierii şi o posibilă restructurare guvernamentală.

3 COMMENTS

  1. Eu nu cred ca PSD se va intelege cu ALDE la restructurare adica nu vad ca ALDE sa renunte la Min. Justitiei, singurul prin care-i poate tine la respect pe “parteneri”. Mai ales dupa achitarea de ieri, Tariceanu nu mai este la fel de disperat.

  2. Am avut un vis. Mergeam prin Copou si am crezut ca m-am intalnit cu Reformatorul. Nu a fost asa. Aveam sa cred, apoi, ca m-am intalnit cu Impostorul. Dar nici asta nu a fost, deoarece m-am intalnit cu Demisionarul. Am plecat la munte (si Base o lua la munte). Am crezut din nou ca m-am intalnit cu Reformatorul. Mai ales ca amintea permanent de Penali si de ceva care a esuat. Dar din nou m-am inselat. Cu zeci de dosare “clasate” (pentru moment), neglijand GRAV incalcarea Drepturilor si Libertatilor cetatenesti, mi-am dat seama ca, in sfarsit, am gasit Impostorul. Venind spre Bucuresti, m-am intalnit cu Inchizitorul si cu Pensionarul. Dar culmea, mai era un Pensionar… si inca un Pensionar. Pentru EI toti, lumea a iesit in Strada 2 ani. Sa nu fi stiut multi despre CE era vorba ? Sunt o secta care se inchina la niste moaste ? Cand m-am trezit, am vazut la televizor cum Eliberatorul mergea pe un “cal de fier”.

  3. Cred ca sub presiune e PSD-UL, ei stiu bine de ce este capabil Iohannis ,si nu este prima data cand ai incurca grav ,acum o alta problema grava , dezertorii partidului psd si Victor Ponta cu opozitia unita ,deci e cam nasoala treaba , toata treaba asta cu justitia a cam obosit poporul ,fie ei PSD-IST sau nu!
    In ciuda tuturor sondajelor incurajatiare PSD-ul e in declin ,nu mai vorbim despre milioanele de romani din diaspora !

Leave a Reply