Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, pe tema discuţiei privind definirea familiei tradiţionale, că toleranţa “nu înseamnă să fii tăntălău”, ci să accepţi şi alte viziuni decât ale tale, criticând faptul că unii politicieni “s-au căţărat pe el” şi l-au criticat pentru poziţia sa faţă de toleranţă, scrie news.ro.

“Nu cred că au produs nicio radicalizare, dar nici nu au avut vreun impact în sensul de a modifica atitudinea unor grupuri faţă de temă. După părerea mea, tema chiar dacă a fost ridicată cu foarte multe, aproximativ 3 milioane de semnături şi are susţinători importanţi, nu cred că este o temă care a penetrat societatea românească”, a spus Iohannis, într-o discuţie cu studenţii de la Ştiinţe Politice.

El a adăugat că nici reacţiile politicienilor nu au “mişcat electoratul” în mod semnificativ faţă de acest subiect şi i-a criticat pentru atitudinea faţă de declaraţiile sale iniţiale pe tema toleranţei.

“S-au găsit bineînţeles unii politicieni şmecheri care imediat s-au căţărat pe mine şi au încercat să dovedească ce buni patrioţi şi români sunt ei şi că eu mă situez într-o poziţie stranie. Nu cred că sunt într-o poziţie stranie şi nici românii nu au crezut asta, altfel nu m-ar fi ales din capul locului, dar cred că este foarte important să avem grijă cu astfel de iniţiative”, a continuat preşedintele.

Şeful statului a arătat că subiecte de acest fel ţin de ceea ce se numeşte “pacea socială”, care nu poate fi atinsă prin vot şi prin referendum, ci prin compromis.

“Orice încercare de a împinge echilibrul într-o parte sau într-alta nu rezultă decât într-o mulţime de perdanţi. De obicei pierd toţi. Dacă pacea socială în ţară se rupe nu există niciun câştigător, există numai perdanţi. Din acest motiv am spus că este foarte importat să fim toleranţi. A fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău. A fi tolerant înseamnă a accepta conştient că sunt alţii cu alte păreri, alte opinii”, a conchis preşedintele.

9 COMMENTS

 1. Cu alte cuvinte “ia plecati voi cu 3 milioane de semnaturi ale voastre, ca nu se face niciun referendum.

  • nu cred ca s-a referit la cei 3 milioane, s-a referit la el. defapt ne-a transmis ca el nu e tantalau. Sau a facut tantalai 3 milioane. Your choice 🙂

 2. Ne place democratia si libertatea,ne plac drepturile omului,dreptul de a ne manifesta liber dar cand apare o tema intamplator sau nu exact inaintea unor alegeri si poate fi aducatoare de voturi atunci devenim brusc buni romani sau familisti traditionalisti neclintiti,revoltati pe orice parere mai nuantata pretext de a cere referendum si a creea acel val emotional care sa le aduca voturi.Dragnea s-a prins ca orice tema care aduce lumnea la vot e neconvenabila PSD-ului,el vrea ca si la parlamentare sa vina doar nucleele dure ale partidelor la care PSD-ul sta cel mai bine.Sa vina cat mai putina lume asta insemnand fara valuri emotionale ca-s imprevizibile.

 3. N-aţi observat că de ceva timp nea ăsta îşi cam iese din pepeni cu nervii? Priviţi-i fizionomia feţei şi veţi vedea răutatea şi ura când începe să vorbească! Până acum câteva zile era puţin ironic dar nu prea mai poate să se controleze. Se enervează degeaba! E tot din cauza a ceea ce scoate pe gură el! Îl enervează sau jenează că poporul nu i se supune sau că pupătorii nu mai pot manipula?
  Să fie clar: NU PREA MAI AU PE CINE SĂ MANIPULEZE SAU SĂ MINTĂ !
  Când apare la microfoane prin camere de luat vederi, oricine îşi dă seama ce va scoate pe gură şi cât de sincer sau patriot e acest ocupant al principalului scaun al ţării!
  🙂 🙂 🙂 pute ţara asta de atâţia tăntălăi, de analfabeţi, de idioţi şi de mulţi care se dau conservatori !
  Wow!
  🙂 🙂 Şi câţi apar pe micile ecrane !!!

 4. Obamma n-a folosit în nici o frază , din ce ai prezentat numele Băsescu ! Dacă lui Obamma îi păsa de ce face Băsescu îmotriva națiunii , găsea cumva să acționeze

 5. Ce-aţi dat astăzi fraţilor? Teodosie însoţit de mulţi îmbrăcaţi în negru merg să facă mătănii la… 🙂 🙂 sfânta Poliţie sau sunt complici la afacerile popeşti şi merg să se destăinuie?
  🙂 ) ce mulţi sunt!
  🙂 🙂 dar mai mulţi sunt cei care vând marfa lemnoasă:sândură, căpriori, grinzi, leaţuri pentru construcţii fără acte(facturi sau chitanţe) încasând banul en-gros în buzunar direct motivând că acesta e pretul şi dacă dau factură preţul e aproape dublu că e cu tva! Nimeni nu eliberează o factură ! Ce corupţie! Ce lege! Funcţionează cu brio ilegalităţile în ţară! Să nu mai aud de legalitate sau de combaterea ilegalităţilor! Cam toţi marii capi sunt complici în aceste afaceri !

 6. Gura presedintelui adevarul graieste… “A fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău”.
  In afara conceptelor tulburatoare, sa remarcam si limbajul foarte elevat al aceluiasi presedinte.

 7. “Pacea sociala ” si compromisul au dus la proliferarea prostitutiei,a consumurilor de droguri, a violentelor, si in final a prostiei care acum s-a cocotat in virful ramificatiilor vietii noastre…incat este greu de eliminat.Limbajul presedintelui este limbajul tolerantului. Sunt speriati ca noua conducere a SUA nu vrea sa mai fie toleranta ….

Leave a Reply