Folosirea justitiei impotriva adversarilor politici? Hmm..unde am mai auzit si vazut asta? Ah, da, la Basescu….


Preşedintele Barack Obama speră că tradiţia americană ca persoanele aflate la putere să nu folosească sistemul judiciar împotriva opozanţilor săi va continua, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Casei Albe, întrebat despre ameninţarea formulată de preşedintele ales Donadl Trump că o va trimite la închisoare pe rivala sa democrată Hillary Clinton, relatează Reuters citata de news.ro.

„Avem o tradiţie veche în această ţară (…) ca oamenii aflaţi la putere să nu folosească sistemul judiciar pentru a obţine răzbunare politică (…). Preşedintele este încrezător că acest lucru va continua”, a afirmat purtătorul de cuvânt Josh Earnest într-o conferinţă de presă.

De asemenea, administraţia Obama îşi menţine angajamentul de a implementa Acordul de la Paris pentru contracararea încălzirii climatice, dar şi acordul nuclear iranian, a precizat Earnest.

„Administraţia rămâne angajată să implementeze aceste politici până pe 20 ianuarie (când va depune jurământul Trump – n.r.) şi vom onora angajamentele luate în fiecare dintre aceste domenii”, a dat el asigurări.

Trump, care critică acordul cu Iranul şi Acordul de la Paris, îşi începe mandatul pe 20 ianuarie.

viewscnt

8 COMMENTS

 1. Câta ipocrizie! Băsescu ăla pe care regimul Obama l-a ținut in brațe atâta timp, in disprețul votului popular, ei l-au încurajat sau chiar l-au pus sa facă toate porcăriile pe care le-a făcut. Adică acolo in colonie las’ ca mergea și așa, nu i-a durut capul de folosirea justiției împotriva adversarilor politici, nu le-am văzut guvernatorul sa exprime îngrijorări când l-au condamnat pe Nastase fără probe, scris negru pe alb, trebuia dat exemplu, sau la fel la sentința odioasa cu lotul Voiculescu-Telepatia! Dar acum îl apuca grija de Hilary pe nemernic. Ba s-o ancheteze, tocmai ca nimeni sa nu fie mai presus de lege, iar dacă e vinovata, sa stea bine la pârnaie. M-am saturat de ipocrizia ăstora și de dubla măsura, de felul umilitor in care ne tratează, de cum se joaca ei de-a jandarmii lumii, acuzându-i in același timp pe alții de imperialism și comportament agresiv.

 2. Obama a facut tot ce a promis: asigurari medicale pt toti americanii, acord nuclear cu Iranul in ciuda presiunilor imense, redresarea economiei mostenita in colaps de la Bush, un om realmente inteligent- lucru recunoscut si de adversarii politici.
  Sa vedem cate va distruge Trump din cele de mai sus, ca de facut ceva realmente ma indoiesc ca va face.

  • Da, măi analistul lui peste. Pe banii cui a făcut asigurari pt toti, oare? Luand mai mult de la ceialti, nu? Acord nuclear cu Iranul, despre care tot el spunea ca sunt un pericol, iar nesimtita aia de Hillary spunea ca vrea ca acolo sa fie ceva de genul ” we came, we saw, he died”? Nu face Trump, zice Gigi de la scule, bagator in seama.

 3. acu nah, daca adversarii politici or fi niste penali care au scapat pana acum numind oameni la Curtea Suprema ce sa faca…. sa ii crute?!…
  oricum, “folosirea justitiei” ca si formulare americana nu are treaba cu folosirea justitiei dambovitene. deci alta marie cu alta palarie, comparatie fortata cu basescu dar e de apreciat tenacitatea

 4. Perfect…Clinton la puscarie.
  P.S. Am citit tot felul de explicatii, care mai de care mai savante, care vin sa “explice” esecul lui Hillary Clinton. Singura greseala a Sen. Clinton in aceasta campanie a fost ca este femeie. In ipocrizia lor democratii au mizat pe reincalzirea ciorbei “sa facem istorie alegand primul presedinte negru”. Au plusat pe “sa facem istorie alegand primul presedinte femeie” si rezultatul a fost ca s-a facut istorie alegandu-se primul presedinte (barbat!) portocaliu…spun gurile rele.
  Realitatea este ca ambitiei personale a Sen. Clinton de a-si readuce familia la Casa Alba republicanii au contrapus, aproape ironic, Pres.Elect. Trump, frate de arme cu presedintele trabuc (Pres. Bill Clinton, sotul Sen. Hillary Clinton) in privinta atitudinii fata de femei.
  Hypocrisy always backfires…take that.

Leave a Reply