Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, miercuri, că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ar trebui să angajeze specialişti de la Wimbledon, acolo unde se desfăşoară cel mai cunoscut turneu de tenis pe iarbă din lume, pentru gazonul Arenei Naţionale din Bucureşti.

‘Se spune că Firea e de vină, să se fi dus să semene iarbă… Dar stai un pic, nu a făcut Firea Arena Naţională. Apoi, ca Firea să facă iarba aia trebuie să ia un specialist de la Wimbledon, cum au luat toţi, unul care nu face nimic altceva de dimineaţa până seara la 7. Iar el cu încă o echipă de 30 de oameni să îngrijească terenul ăla de la A la Z. Pe gazonul ăla se joacă un meci la 2-3 săptămâni. Ce se întâmplă la Real Madrid când se joacă două meciuri pe săptămână? Dar ăia au o echipă de 100 de oameni care numai asta fac de dimineaţa până seara. Repet, nu e de vină Firea, că nu Firea a semănat iarba. Şi eu nu sunt în partidul doamnei Firea, nici contra dânsei, dar trebuie să fie lăsată în pace să îşi facă treaba. E greu să găseşti un specialist pentru că sunt foarte puţini. La Wimbledon sunt câţiva specialişti care fac azi ce a făcut bunicul, nu tăticul lor. Pentru că e un secret şi la gazon. Deci dacă doamna Firea sau oraşul Bucureşti vrea ca acel gazon să fie în regulă
să îşi ia doi specialişti şi să stea acolo. Bineînţeles că e o treabă diferită, pentru că la fotbal nu alergi cu pantofi de tenis. Altfel, punem sintetic şi am terminat discuţia’, a spus Ţiriac.

El susţine că Arena Naţională a fost construită eronat pe actualul amplasament. ‘Nu ştiu dacă Arena Naţională a fost construită aşa cum trebuia construită. Eu am făcut un pariu cu primarul de pe vremea aia şi nici acum nu l-a plătit, un pariu privind costul stadionului şi al poziţiei alese. Arena Naţională a fost construită absolut eronat, într-o poziţie care nu satisface bucureşteanul. Mă refer la alea două ore de tramvai, metrou sau maşină’, a precizat Ion Ţiriac, scrie Agerpres.

4 COMMENTS

  1. Mie mi se pare ca mesajul era despe el insusi. Cum a sfatuit el, cum a castigat pariuri, cum a avit dreptate, cum stie el.

  2. Intotdeauna cand vorbeste dl. Tiriac sunt extrem de atent. Sfatuiesc pe unii sa ia notite, nu sa-l ia in deradere sau bascalie. Tiriac este un mare om de afaceri, patriot si in acelasi timp “ingrijit” in afacerile sale, respectat in lumea larga numai acasa mai putin.

  3. deci Tiriac vrea sa primeasca ceva (desigur gratis) de la Primarie, a simtit ca ala care este in kkt e nevoit sa fie cooperant.

    “nu e Firea de vina ca nu ea a semanat gazonul”
    Pai, mai ruminule, just ca nu l-a semanat ea dar terenul ala e in administrarea Primariei si Firea conduce Primaria, deci e in raspunderea ei, ea conduce, ea pune sefii sai ii schimba, ea controleaza, ea dispune… asta inseamna sa fi “manager” ….tu, mare conducator de firme, ar trebui sa stii ca seful raspunde de ceea ce se intimpla “sub” el chiar daca evident nu seful le face nemijlocit pe toate, de la portar si sofer pina la director.
    Sigur ca nu Firea schimba becul la semafor sau toarna asfalt, dar daca ea conduce chestiile astea problema e cum le conduce si care e rezultatul final. Iar cu gazonul rezultatul e prost. Deci ea a condus bine dar cu rezultate proaste? Tu nu-ti dai afara un director care conduce bine dar are rezultate proaste?

  4. Cu gazonul vor fi tot timpul probleme,din start a fost prost,ne scumpim la taratze si ne ieftinim la malai!Nu numai ca fost construita eronat,heirupist si negandit dar si orice iarba ai pune nu respira din cauza cupolei si sfarseste prin a se usca!Wimbledon e deschis si poate fi intretinut usor,e drept ca au si grija de el!Cand esti depasit de situatie cere si ajutorul celor care au ceva de spus in treaba asta,nu persista in prostie facand carpeli de tip dorel!Salut pe dl.Tiriac!

Leave a Reply