Politologul Alina Mungiu-Pippidi afirmă că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) al Comisiei Europene se află sub controlul opoziţiei din România, iar recomandările din raport contrazic poziţia Parlamentului European, scrie stiripesurse.ro

“Multe se pot spune despre România, dar nu că e in urma Bulgariei. În speță, un raport al Parlamentului European din 2018 recomanda ca MCV să fie ridicat pentru România pînă la finele comisiei Juncker, și păstrat pentru Bulgaria. Și asta, cu tot cu legile justiției, și în mod logic, că Bulgaria nu trecuse din prima asemenea legi ca să aibă la ce să dea înapoi, și nici nu arestase vreun înalt demnitar, deși ziariștii bulgari au dovedit chiar în ultimele săptămâni legătura dintre fondurile europene și șeful statului.

Raportul a fost însă comisionat unor independenți. MCV, în schimb, este complet sub controlul opoziției din România. Ca atare se poate ajunge la situația cînd recomandările Parlamentului European sunt puse în practică exact pe dos de către Comisie. Să vedem dacă nu asta va fi și soarte rezoluției adoptate ieri… În momentul în care totul devine politic, totul e posibil…”, scrie Mungiu-Pippidi pe site-ul romaniacurata.ro.

CSM : SUNT ERORI FACTUALE IN DOCUMENTUL MCV

15 COMMENTS

 1. Sunt curios daca tu, asa bun pro-american o sa publici sau comentezi stirea (tot la A3) aparuta ca Elena Udrea a fost vizitata in inchisoarea din Costa Rica de agentii FBI cu orivire la disparitia unei sume imensa de bani din fondurile SIE, bani dati de CIA si CUM o sa comentezi ca un bun patriot care se tot ia de Mossad, GRU eyc faptul ca serviciuk nostru prineste bani de la alt serviciu de spionaj si cat de dezonteresata e treaba asta si cat de “pro Romania” isi face treaba SIE in conditiile astea.

 2. Nu va inteleg domnule Tudor cum puteti fi de acord cu ăștia care dau muie PE și scoaterea României din UE.

   • Limbaj neacademic, dar o intrebare legitima. S-a trecut deja la RoExit, in Parlamentul Romaniei s-a cerut independenta fata de UE, campania este cat se poate de clara si pe fata. Cum naibii nu s-a discutat absolut deloc la Antena 3 despre aceste lucruri. Scuze, la Antena 3 se discuta cum Romania este colonie si interesele straine distrug Romania etc. Eu sper ca aceste campanii sa fie cu succes, dar Romania nu are aceeasi putere de negociere precum UK, si multe sute de mii de romani vor fi fortati sa se intoarca in Romania… sa vezi atunci revolutie, dar sa va fie si voua teama, celor care ii sustin pe PSD-isiti indiferent unde duce politica acestui partid.

     • Domnule Radu Tudor… chiar bat campii?? De la mesajul PSD ca vai domle trebuie sa comunicam mai bine cu UE, incet, dar sigur s-a ajuns la RoExit si vezi domle ca trebuie sa fim independenti de UE. Iar acest stil continua, atat timp cat PSD va avea putere, ne vom indeparta de UE si vom fi complet marginalizati, complet neimportanti in UE, vom fi doar cu numele in UE. UE se reformeaza, iar PSD ne condamna la izolare si neimportanta politica si economica. Dar voi la Antena 3 nu vedeti, nu vorbiti despre ce face PSD. Te mai prefaci si tu ca vezi domle cu infrastructura, dar nimic concret, esti foarte vag. Anyway… Romania este in bataia vantului si nu este ancorata absolut deloc.

   • La Iordache va referiti? sau la majoritatea psd-alde? Cine a primit un pumn in bot cu MCV iar Iordache a aratat degetele cu puia catre MCV? Ce ziceti cat mai stam in UE cu majoritatea asta condusa de dragnea?

 3. MCV-ul e produsul avortat de macovei,cotoroantza comunista care si-a varsat veninul tot timpul in CE!Care opozitie?Un orban neghiob,turcanu,prisca,usr si cativa pmp imprastiati?Astia?Le dati un “merit” foarte mare,astia nu stiu in ce lume traiesc!Astora le trebuie instructiuni de utilizare,ca la prosti,ca sunt dezorientati rau!Da,poate ca au un “merit”au stricat imaginea Romaniei si munca multor oameni de buna credinta calcata in picioare!Prezic crize economice,n-au bani de salarii si pensii,inflatie care e asezata,mai iese si isarescu ca se scumpeste tot,tot felul de alarme false si iata-ne pe locul1in Europa,mai vine si iohannis cu declaratiile iresponsabile ca nu suntem pregatiti pentru preluare si iacata ce i-a trantit Theresa usa in nas!Minti ca vizita e de stat cand de fapt e o vizita la un party!In tot balamucul si minciuna lor Romania are de suferit pe nedrept de unde si sictirul Comisiei,na,ba recomandari,de fapt impuneri autoritare,de trib de jungla,care nu are Parlament, legi si Constitutie!Si toate astea in an Centenar!E ceva bolnav aici!

 4. Si in alta ordine de idei, eu vad asa: in sfarsit vine un prim ministru roman (ok, marioneta sau nu, nu conteaza), care are curajul sa apuna cs gandim toti, adica desore MCV ca este un mecanism de colonizare (indiferent de cine vine la guvernare) si noi in loc sa vedem chestia asta ASA DE TARE, ne doare ca nush ce a facut Dancila. Pe bune? Da-i romanulyui mintea de pe urma…
  Domne, adica nu zic ca e Einstein, da nuci meritul asta sa nu i se “ierte”?!?!
  Bravo pt asta!!!!!!!

 5. Retorica documentelor este, evident, împrumutată din retorica agresiva a ceea ce se numește azi opoziția romana dar asta nu scutește Comisia și nici Parlamentul European de vina de a fi lăsat MCV-ul și rapoartele care au stat la baza Rezoluției din 13 Noiembrie, in întregime, pe mâna unei facțiuni politice, pana la urma minora, din tzara “sancționată”. In cel mai bun caz, Timmermans și Weber (Manfred) care au girat aceste documente pot fi acuzați, la randul lor, de neglijența in monitorizarea raportorilor; in cel mai rău, se poate vorbi de rea credință și de un pact de circumstanța pentru susținerea președintelui filogerman al României și al partidei sale in scopul de a frâna politicile pro-americane ale guvernului roman. Faptul ca Alina Gorghiu-PNL tzipa, azi, la Timișoara, cum ca guvernul și coaliția majoritara TREBUIE sa accepte rezoluția și raportul MCV fără sa îndrăznească, măcar, sa conteste vreunul din documente pe motiv de încălcare a suveranității statului roman, membru al UE, dovedește reaua intenție a monitorilor și teama acestora de a fi expuși ca intriganți de duzina in raport cu interesele Uniunii. Johannis neputând sa iasă sa apere partida germanofila au găsit-o pe Gorghiu, pupila nu-s cărui senator Republican—a fost și pupila lui Tariceanu By the way ceea ce n-a împiedicat-o sa-l trădeze cu prima ocazie—sa reitereze ultimatumul, ca altceva nu se poate spune ca sunt, faimoasele documente; din fericire, reaua credință s-a aliat cu prostia in redactarea acestora, deci prostiile însăilate in rapoarte au produs alerta in cercurile diplomatice, mai întâi, apoi in randul juriștilor. Si neavand armata la dispoziție , ca rușii, gata sa susțină ultimatumurile, s-a trimis mercenara locală la intimidare. Entrefilet-ul Alinei Mungiu—ca nu e vorba de-un editorial propriu-zis—punctează eșecul manevrei, un eșec cu atât mai amar cu cât la originea lui se afla oameni lipsiți și de minte, și de onoare, pe care autoarea i-a susținut, necondiționat, in trecut. “O suta de ani de singurătate” e ceea ce vom sărbători pe 1 Decembrie, la modul literal; sa ne rugam, măcar, sa apara un scriitor demn de Nobel care sa scrie istoria acestui veac!

 6. Nimic, nici o vorba in comentarii despre aberatiile din ,,recomandarile” imperative din MCV, sau despre ,,patriotii” romani europarlamentari, care au votat impotriva Romaniei ?! Doar ura.

 7. Da. E f buna UE, mai ales conducatorii ei. Uitati-va pe net sa vedeti cum apare ramolitul de Jean-Claude Juncker (presedintele CE) la summit-ul cu Africa de Sud, incaltat cu doi pantofi diferiti!
  Adevarul e ca de mult doream sa fim condusi de pampalai sau ramoliti de genul asta, nu?
  Crede cineva intreg la minte ca un om care face asa ceva (din batranete, ramolire, idiotenie, distrare, nebunie etc) conduce bine si singur UE?!

 8. In perioada urmatoare, toti cei care mai cred in Romania sunt chemati sa ia opinie asupra ilegalitatilor savarsite de gruparile lui Soros, ilegalitati trecute cu vederea de Institutii parsive ale Statului, capusate de sorosisti. Nu se poate ca de mai bine de (sa zicem, nu mai mult) 2 ani, infractiuni grave indreptate impotriva Ordinii Constitutionale (finantate de Soros sau organisme occidentale subordonate, plus Ambasade supuse pe aceeasi directie) sa nu fie sanctionate, sa nu fie sesizate de cine trebuie (chiar daca sunt condusi tot de un fost ONG-ist Soros). Pana si Presedintele a mintit cand nu a recunoscut apartenenta la ECFR (Soros) timp de1 an jumatate, contrar Constitutiei, pana a fost sters de pe site, ramanand poza pe harta ECFR ca o proba a minciunii. Cei cu drogurile au fost pasuiti, fiind de-ai lor. 87% din magistrati sunt masoni, deci subordonati sefilor lui Soros. Ni-l baga acum pe gat pe un alt penal, Ciolos (Soros, Bilderberg, Macron), care trebuia verificat/anchetat dupa Raportul Curtii de Conturi (ANAF, care-i treaba ?) de contracte ilegale de miliarde de euro, cu Achizitii, cu Multinationalele (unele, fara aprobarea obligatorie a Parlamentului). La Puscarie, toti Penalii mascati ai lui Soros (pana si Soros e Condamnat Penal Definitiv din nov. 2017, iar Juncker e cercetat penal intr-un dosar penal cu interceptari ilegale si fabricarea de dosare adversarilor politici, de cand era prim-ministru in Luxemburg) ! Ce e cu Hexi-Farma si heroina sintetica, cat si cu incendiul provocat cu napalm ? Nu vrea nimeni sa spuna nimic ?

Leave a Reply