Editorul Stiripesurse.ro, Iosif Buble, a raspuns unor intrebari pe care i le-am adresat despre evolutia politica si de guvernare 

Se va produce schimbarea premierilor in coalitia PSD/PNL? Ce ministri ar mai putea fi schimbati?

Se va produce exact cum e trecut în Protocolul Coaliției +/- câteva zile. Schimbarea va da și un mare boost de credibilitate celor doi lideri care într-o țară în care Protocoalele/ Pactele/ Înțelegerile scrise sau verbale nu prea s-au respectat.

Cercetările sociologice serioase arată clar că românii apreciază acum stabilitatea, vor liniște în țară și soluții responsabile. Dacă vreunul din cele două partide, PNL sau PSD, ar rupe înțelegerea acel partid ar plăti scump la vot.

Oricare din actualii miniștri pot părăsi Cabinetul. Nu înseamnă că dacă ești titular la un minister care nu intră la rotația pe Protocol ai locul asigurat. Știu ca se fac analize în ambele partide și mai mulți oameni vor părăsi Guvernul – unii că vor avea campanii electorale de pregătit și susținut, alții pentru că nu au performat și alții pentru că trebuie să părăsească postul potrivit înțelegerii.

Nu voi da nume pentru că sunt foarte mulți sensibili care vor interpreta cele spuse de mine în chei personale. Ce știu e că vor fi surprize – unii despre care se crede ca sunt de neschimbat vor avea surpriza să fie rechemați în cazărmi, iar unii dați acum în media ca și duși să rămână acolo.

Leave a Reply