Tendința de consum arată mai degrabă modernitate în cazul României și nu trebuie privită ca o problemă, este de părere premierul Mihai Tudose.

“După ce Washington Post și AFP au răspândit tot felul de ‘false informații’ privind creșterea economică a României, numind-o chiar ‘tigrul Europei’, Pierre Moscovici, comisarul european pentru Afaceri Economice și Financiare, susține, în Prognoza Economică Europeană pentru toamna lui 2017, că țara noastră are a doua cea mai mare creștere economică din lume, după China. Stăm rău. Atât de rău încât am făcut a doua rectificare pozitivă din acest an, în care am alocat mai mulți bani pentru sănătate, educație, protecție socială, infrastructură și alte domenii prioritare ale guvernării. Totul cu respectarea țintei de 2,96% deficit bugetar. Stăm atât de rău încât INS arată că producția industrială are o creștere record de 7.7% în primele nouă luni ale anului”, a scris Tudose joi pe Facebook, citat de Agerpres.

Potrivit șefului Executivului, cei care susțin că această creștere economică este bazată exclusiv pe consum prezintă “o falsă problemă”.

“Acesta este adevărul care reiese din cifre, iar cei care susțin că această creștere este bazată exclusiv pe consum prezintă o falsă problemă. De exemplu, Marea Britanie (84,1%), Polonia (76,5%) sau Croația (77,9%,) sunt țări cu o pondere mai mare a consumului în PIB decât cea a României (75,9%). Tendința de consum arată mai degrabă modernitate în cazul României și nu trebuie privită ca o problemă. Încercăm astfel să schimbăm viziunea asupra acestei false probleme și să atragem tot ceea ce poate aduce plusvaloare proiectului nostru de modernizare a României”, a mai scris Tudose.

7 COMMENTS

  1. Felicitari domnule Tudose….Daca se gandea si Ceausescu la metoda asta a consumului in draci poate ca azi nu aveam nici metrou nici infrastructura asta care este buna sau rea,nici cartiere de locuinte,amenajari de rauri si lacuri,hidrocentrale samd Ne lua biciclete,trotinete,ceva caldura iarna si ceva de mancare in plus,nu mult pt ca oricum nu prea eram obisnuiti cu sportul asta si clacam la un moment dat…Cat despre datorii,nu le mai plateam si gata oricum azi avem de 10 ori,cel putin, mai multe.Vedetii ?Se rezolva cazul si poate reusea si el sa moara in patul lui.Mai bine ca n-a facut-o dar ma gandeam la politica asta falimentara care va duce …unde ? De acum prosperitatea tarii in statistici,nu in realitate,va fi asigurata de pensionarii cu pensii speciale,angajatii si alesii din aparatul de stat central si local…La ei sunt banii,nu la noi,in nevoile si capacitatea lor de consum sta speranta noastra si a urmasilor nostri.Good Job !

  2. Rectificare pozitiva pe naiba. A luat iar bani de la investitii.
    S-au luat din nou bani de la Transporturi si ne-am imprumutat 35 de milioane de euro de la Banca Mondiala sa facem studii de fezabilitate.

    Daca sunt bani in plus de ce sa ne imprumutam ? De ce sa platim dobanzi ? De ce ne trebuie mizilicul de 35 de miloane daca sunt bani ?

    “Modernizarea Romaniei” ? Hahaha ! Tudose (si Gadea de altfel) ar trebui sa se uita la reportajele Antena 3 de la “In premiera” https://www.youtube.com/watch?v=NS0P50c6E94 , de 6 ani de cand e PSD la putere nu se face nimic cu Reciclarea si riscam de la anu’ sa intram in “infringement” ! Fabricile de reciclare construite pe vremea lui Boc stau nefolosite din 2013, fiind tot bani europeni ca si in cazul TelDrum pt ca baietii destepti multi primari PSD posesori de firme de salubritate depoziteaza gunoiul in camp.

  3. Astea aunt comentariile care i plac autorului !Tot vorbim de acoperiti…mai avem de descoperit..sa mai treaca ceva timp(timpul le rezolva pe toate).

Leave a Reply