Consilierii locali din Buzău au votat joi un regulament de convieţuire socială, prin care buzoienilor le va fi interzis să scuipe pe jos, să mănânce seminţe în parcuri sau în faţa blocurilor, să usuce rufele pe balcon, la vedere, dar şi să bată covoarele în faţa blocului. “Trebuie să civilizăm acest oraş, chiar dacă va fi nevoie să o facem cu forţa, dacă nu avem încotro”, spune primarul Buzăului, Constantin Toma.

Proiectul îi aparţine primarului Buzăului, Constantin Toma, şi s-a aflat în dezbatere publică până acum, stârnind nemulţumirea multor persoane şi a unor asociaţii de proprietari din oraş. Desi au existat amendamente aduse în timpul dezbaterii publice, proiectul a intrat pe ordinea de zi în forma iniţială.

În timpul şedinţei Consiliului Local, consilierii locali liberali au solicitat scoaterea din proiect a punctelor care fac referire la scuturatul covoarelor şi uscatul rufelor la vedere, formulând în acest sens amendamente care au fost respinse la vot de majoritatea PSD-ALDE, scrie news.ro.

După discuţii îndelungi, proiectul a fost supus votului, cu unele modificări însă.

De exemplu,  buzoienii îşi vor putea întinde rufele la vedere, dar doar cei care au apartamente cu vedere în spatele blocurilor, şi nu la stradă. O altă regulă pe care buzoienii vor fi obligaţi să o respecte este cea privind bătutul covoarelor în faţa blocului, de altfel extrem de discutată în şedinţa de joi, care în final a rămas neschimbată. Astfel, cei care vor fi prinşi că-şi scutură covoarele lângă bloc riscă să fie amendaţi. Totuşi, sancţiunile vor fi progresive, iar cei prinşi pentru prima dată că încalcă regulile vor fi iertaţi.

“Prima dată se va face o notificare, iar dacă cetăţenii vor stărui în greşeală atunci se va veni şi cu amenzi pentru că trebuie să civilizăm acest oraş chiar dacă va fi nevoie să o facem cu forţa, dacă nu avem încotro. Dar nu putem admite să scuipi pe stradă, să mâncăm seminţe sau să aruncăm tot felul de gunoaie. Trebuie să mai ştie şi de frică, că dacă arunci un gunoi pe stradă poţi plăti şi o amendă”, a declarat primarul Constantin Toma.

Pentru cei care încalcă aceste reguli, municipalitatea a stabilit şi sancţiuni care pot consta în avertismente sau amenzi între 500 si 1.000 de lei. Cei care le vor aplica vor fi poliţiştii locali, dar şi jandarmii.

16 COMMENTS

 1. Asa ceva trebuie generalizat in toata tara nu numai intrun oras!
  Si politia sa mai intre puternic in golanimea care pacaleste fetele cu o tigara prin parc sau seara oriunde in oras!

 2. Si ce fac cu covoarele? Le tin pline de praf in casa? Asa oras curat… Doar pe dinafara. Inauntru buhaie praful.

  • In general covoarele nu se mai poarta,sau se pot curata destul de bine cu aspiratoare cu lichid,cu aburi si chiar cu cele obisnuite,dar cel mai complicat,la bloc,este cu uscatul rufelor,mai ales unde sunt si copii mici.

  • In ce secol crezi ca traiesti, stimata doamna/domnisoara? De aspirator sau spalatorie de covoare ai auzit?!

 3. Ăsta este un primar cu biluțe. Este un fel de tehnocrat. I s-a propus să candideze și pe listele libertarienilor, cunoscută fiind prietenia acestuia cu Cezar Preda – pdl-pnl. Oricum, este un bun început de civilizare pecuniară. Un ecologist elvețian a dezvăluit secretul proverbialei curățenii a Elveției: 60 de ani de amenzi.

 4. Saracu’Ciuvică Mugurel pe cine încearcă el sa convingă de aberațiile pe care le scoate zi de zi pe gura??!!! Probabil pe el!!! Are o obsesie cu Ponta, vrea cu orice preț sa- l jignească și sa distorsioneze realitatea in privința lui!! Și acum la emisiunea Danei Grecu,a încercat sa o prosteasca pana și pe ea- când s- a vorbit despre spusele Elenei Udrea ,care a amintit un episod cu Dragnea – de dinainte de 2012!!!!!!!!!!!!!! când USL nu era la guvernare!!!!!!!!!!! ,Mugurel a început sa- l besteleasca pe Ponta!!!!! Și nimic de Dragnea!! ??? Și mai vorbește ca sunt alții intr- un fel sau altul,când el manipulează și minte mult mai rău ca ei!!!!!!??Noroc ca nu- i merge cu Dana !!!

  • Ciuvică gândește sănătos. Se ghidează după principiul „dușmanul dușmanului meu este prietenul meu”. Pe acest principiu și Dragnea începe să-i devină simpatic, ca urmare a tirului la care este supus acesta de către securiști.

 5. Dar e mai bine sa scuture din balcon pe rufele si florile mele din balconul meu? Ce amenda merita vecina de la etajul superior???

 6. Ce jale vezi in jur cand te uiti si vezi tineretul pana in 45 ani imbatranit de vremurile urate,vremuri traite in umbra “ponositilor” perindat in politica,cu parul colorat care traieste din seva tineretii celor care sunt ingenuncheati de monstrii in functii si lacomi, trecuti de vreme si varsta! Nu vede nimeni ca poporul din interiorul acestei tari a imbatranit inainte de a trai perioadele vietii normale! Uitati-va ce fete au tinerii din ziua de azi si ce complexe ingrozotoare au,complexe iremediabile! Am inteles ca PIB-ul romaniei este sustinut de cei care muncesc in strainatate! Normal,politicienii ii storc pe ei de venituri prin omenia si sustinerea financiara a familiei in loc sa salte spectaculos nivelul de trai a cetatenilor traitori in tara asta de care ei perindatii isi bat joc si ma refer la absolut toti prindatii in politica si numitilor politic in functii platite pentru nemunca! Ce vor face politicienii si numitii in functii daca familiile nu vor mai primi ajutoare de la copiii muncitori in strainatate? Vor scoate la vanzare si pe centura omul trecut de 45-50 ani pentru a-si asigura veniturile lunare si pentru intalniri in crasme,bordeluri si hotarari distrugatoare a natiunii si tarii? Parca e un vals al alcoolicilor si a paradelor fashon in emisiunile tv si live cand vorbesc politicienii si numitii in functii inalte!
  Cata ura mai au in suflet si guri acesti (ne)demnitari de au imbatranit si imbolnavit o natiune inainte de termen!

 7. Ba cei drept este de mult asta cum ca nu ai voie sa scuipi sau sa manânci semințe, dar polițiștii ar trebui sa respecte si ei aceste reguli, nu sa faca fix inversul.

Leave a Reply