O creștere economică nerealizată în condiții de echilibre mai devreme sau mai târziu va fi întreruptă și constați că se adâncesc decalajele, a declarat, miercuri, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu.

“Este mare confuzie ce înseamnă această macrostabilitate. Am ieșit dintr-o poveste mai veche. Când eram eu mai tânăr, prin anii ’90, mi se zicea: ‘Ce macrostabilitate, băi, Mugure, lasă-ne! Și mortul e macrostabil’. Se sărea calul departe. Cine e mai stabil decât unul rece și pe masă? Acum, eu cred că s-a progresat, s-a înțeles că e foarte importantă macrostabilitatea. Încep discuțiile, ce e aia macrostabilitate? Noi am căutat o formulă, poate dumneavoastră (analiștii — n. r.) găsiți una mai bună”, a spus Isărescu, la Conferința anuală a Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România.

Potrivit acestuia, de macrostabilitate trebuie să avem grijă “ca de lumina ochilor”.

“Orice creștere economică, dacă nu se face în condiții de echilibre, mai devreme sau mai târziu va fi întreruptă și tendința pe termen lung nu este de apropiere a nivelurilor de creștere, de reducere a decalajelor, ci, dimpotrivă, pe termen lung constați că se adâncesc decalajele. Noi am spus că de macrostabilitate, de echilibru în general, trebuie să avem grijă ca de lumina ochilor. Poate că am exagerat, poate… dar găsiți o formulare mai bună, că nu e de joacă”, a precizat guvernatorul BNR citat de Agerpres.

7 COMMENTS

 1. Buna gluma pe banii altora. ,, Și mortul e macrostabil’. Se sărea calul departe. Cine e mai stabil decât unul rece și pe masă? ” raspunsul este simplu: mai stabil este Isarescu. Daca se lasa de glume auzite pe la degustari poate vede evolutia cursului valutar din 1990 pana azi care doar de stabilitate nu se bucura . Este ca o scara care urca spre Rai asa cum vezi pe la manastiri. Poate priveste doar graficul lunar care seamana cu electrocardiograma unui bolnav de inima aflat in pragul unui infarct. Luna asta este precum seismograma cutremurului prevestit de Marmureanu.

  • Mugure,
   invata-i pe aia de la Federal Reserve si New York Stock Exchange ce e aia macrostabilitate ca dobanzile sunt tinute articifial low de zece ani, exuberanta si greed-ul e pe culmile nebuniei…asa ca ne apropiem cu pasi rapizi de noul crash. Probabil late 2018.

   Si sa vedem ce faci tu cu macrostabilitatea din colonie cand totul se prabuseste in jur…
   Ah stiu mai dam niste bani la banci: too big to fail…

 2. OFF Topic,
  A explicat min.Agriculturii cum e cu scumpirea mare la oua. Asta ne crede prosti pe toti?
  A zis ce sa vezi si sa nu crezi! ca a venit frigul, trecerea asta la toamna iarna si nu mai sunt destule oua, gainele nu mai se oua. Din cauza ca a venit frigul. Serios, imi doresc PSD sa se duca in groapa DEFINITIV si Guvernul si toti! Ei cred ca suntem dusi cu pluta sau ce?
  Mai ministrule in fiecare an dupa vara vine toamna -iarna FRIG si ouale nu s-au scumpit pentru asta! Cat creier are asta sau repet ne crede prosti cu spume pe noi toti romanii?
  Baiiiiiiiiii Ministrule da dupa vara nu vine canicula vine toamna si frigul, in anii trecuti a fost altfel? A venit in toamna si iarna canicula sa se oua suficient gainile? Si doar anul asta A VENIT FRIGUL odata cu schimbarea anotimpului? BAI CAT DE MINCINOS ESTI! A mai balmajit-o cu gripa aviara din SUA etc…… ce dracu avem oua din SUA?
  NU MAI POT IN ROMANIA ASTA CU MINCINOSI -HOTI SAU PUR SI SIMPLU CRETINI!
  Sa cada PSD si toti pe tobogan DEFINITIV! M-am saturat de rahaturile lor. Cum dracu sa ai asa Ministru sa vb. la TV idioteniile astea? CUM?
  Sper sa castige alegerile in viitor cel mai idiot partid facut din idioti toti sa se termine cu tara cu tot!
  Romania nu are nicio sansa fiindca conduc niste idioti, care incearca sa minta si nici asta nu stiu sa faca! SPUN 24/24 cretinisme, in speranta ca romanii dorm sau habar nu au!.
  Demisia astuia! astfel de explicatii sa dea el familiei lui!. Este incredibil! Niste neica NIMENI ajung sa fie ministrii.
  A vorbit cap -coada doar ineptii. Du-te lasa-neeeeeeeee! Esti praf!

  • 🙂 Cred ca anul trecut gainile erau fericite doar in acte si pe cofrajele de oua. Anul asta beneficiaza de fericirea guvernarii si fac doar oua de aur pentru mustafa si dolly. Au fost si gainile pacalite cu fericirea ca si romanii 🙂 Urmeaza marea pacaleala din 2018 si plata fericirii din 2017

 3. PS Sa raspunda MInistrul Rusinii! asta al Agriculturii -anul trecut cand ouale nu s-au scumpit in perioada asta (si cu frig), era cumva CALD, era canicula atunci?. Nu era cumva tot toamna, (iarna) tot frig? Gainile aveau calorifere la fund?. SAU le-au suflat aia anul trecut aer cald la fund?
  Doamneeeeeee! prostia NU are limite! Astia ne conduc! Niste zero mental!
  Pleacaaaaaa Ministrule! Ne-am saturat! Destul! Nu mai pot cu tampiti sau mincinosi.

 4. Eu mă întreb, dacă de mâine trecem la euro, care ar mai fi rostul lui Tutankamon ăsta ?!
  Dacă aveți răspunsul, aveți și explicația de ce nu trecem odată !

Leave a Reply