Home Articole Islamistul impuscat mortal la Paris a trecut prin Romania

Islamistul impuscat mortal la Paris a trecut prin Romania

4380
3

Bărbatul împuşcat mortal de forţele de ordine joi dimineaţă, în timp ce încerca să atace o secţie de poliţie din Paris, a trecut prin România, Elveţia, Luxemburg şi Germania, înainte de a ajunge în Franţa pe 24 decembrie, relatează Le Journal du Dimanche, citat de Le Figaro în ediţia online citata de Mediafax.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat duminică dimineaţă că acesta era “fără îndoială de origine tunisiană, se numea Tarek Belgacem şi a stat în mai multe state ale Uniunii Europene, precum Luxemburg şi Germania, dar şi în Elveţia”, relatează Le Figaro.

Tarek Belgacem, care şi-a activat cartela SIM germană în septembrie, a ajuns în Franţa pe 24 decembrie. Pe lângă Germania, el a trecut prin Elveţia, Luxemburg şi România, ţări în care s-a făcut remarcat în ultimii ani pentru furturi mărunte şi infracţiuni la legislaţia privind străinii, sub diferite identităţi, potrivit unei surse apropiate anchetei, citată de Journal du Dimanche.

Poliţia germană a anunţat deja că bărbatul a locuit într-un centru pentru solicitanţi de azil din Germania, dar deocamdată nu se ştie dacă acesta figurează printre sutele de mii de imigranţi care au sosit în ţară în 2015.

Poliţiştii au percheziţionat clădirea din oraşul Recklinghausen, situat în vestul ţării, dar nu au găsit dovezi privind alte atacuri. Poliţia germană a precizat că bărbatul a desenat un simbol al grupării Stat Islamic pe peretele unei camere din centrul de refugiaţi.

Potrivit revistei germane Der Spiegel, citată de Le Figaro, bărbatul ar fi pozat în centrul de refugiaţi cu un drapel al organizaţiei teroriste, ceea ce a determinat autorităţile locale să-l claseze ca potenţial periculos. El a dispărut de la Recklingshausen în decembrie.

Originea bărbatului nu este însă clară, el pretinzând cu diverse ocazii că este marocan, tunisian, sirian sau georgian şi prezentând patru identităţi diferite. El şi-ar fi depus cererea de azil cu numele Walid Salihi.

Bărbatul a fost împuşcat mortal în ziua comemorării atacurilor din 2015 de la redacţia revistei Charlie Hebdo, în timp ce încerca să intre într-o secţie de poliţie din Paris având în mână un cuţit şi strigând “Mare este Allah!”. Poliţiştii s-au temut că bărbatul încerca să comită un atac sinucigaş, astfel că, după ce l-au somat, l-au împuşcat mortal.

Potrivit unor surse, pe hainele suspectului erau fire electrice, dar s-a stabilit că nu avea asupra sa explozibil. Asupra sa a fost găsită o bucată de hârtie pe care era scris un jurământ de credinţă faţă de gruparea Stat Islamic şi în care promitea răzbunare pentru “atacurile franceze în Siria”.

3 COMMENTS

  1. :)))) şi pînă la urmă care e adevărul? Din ce relatează cele 2 cotidiene, unul menţionează şi România. Dar cum de a trecut prin România şi cum a ajuns tocmai în Luxemburg şi Germania, dar şi în Elveţia, ulterior stabilindu-se la Paris-ul şocurilor! Dacă au fost alungaţi din elveţia-zurich toată hoarda de antrenaţi, poate şi isis sau si printre ei, era normal să se împrăştie!
    – Cum de nu a rămas în Germania la amicii cu invitaţiile!
    :))) la noi posibil să fi fost sub acoperire de diplome ca la SRI! Observ de ceva vreme că în oala lor cu mucegaiuri comune occidentalo-europene, este introdusă şi românica noastră! Cum motivează SRI-ul sau ascultătorii prin tuluba urmăritoare pas cu pas?
    :))))))))))) cică avea o bucată de hîrtie pe la el, nu cumva era hîrtie igienică?

  2. Foarte bine ca i-au venit de hac islamistului, in schimb mi se pare totul cusut cu ata alba, exact la un an de la atacul de la redacţia revistei Charlie Hebdo.
    Ca a trecut prin Romania la fel mi se pare fortata treaba. Cati nu trec prin Romania, dar atat timp cat nu este consemnat sau nu iese in evidenta prin ceva omul isi vede de drumul lui.

Leave a Reply