Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al Parlamentului European, face niste remarci dure la adresa afirmatiilor istoricului Lucian Boia :

“Istoricul Lucian Boia, critici pentru clasa politică: mulți dintre ei nu sunt capabili să se exprime corect în limba română, au un orizont cultural limitat”

Dle Boia, deși fac parte din “clasa politica”, sa știți ca fac eforturi sa ma exprim corect și sa îmi lărgesc orizontul cultural, apreciat de domnia voastră, in general, ca “limitat” …

Cu acest “bagaj” – care include și activitatea in favoarea Europei, depusă in Parlamentul European – va recomand respectuos sa (re) citiți mica bijuterie a lui Caragiale dedicată “savantului roman” (citez din memorie): “savantul roman, moftangiu de lux, care scrie cărți noi din cărți vechi, pe care alții, dușmanii României, au avut neobrăzarea a le scrie mai ‘nainte” …

Cu deosebita considerație pt Dvs și opera Dvs, membru al castei inferioare intitulată “clasa politica”.
IMPascu

PS. Îmi cer scuze pentru îndrăzneala de a ma socoti direct vizat de afirmațiile Dvs, dar generalizările nu sunt recomandabile, cu atât mai puțin, din partea unor intelectuali cu pretenții, cum sunt convins ca va socotiți și Dvs a fi …

9 COMMENTS

 1. In PSD cei care nu insira greselile de vorbire precum doamna Veorica se considera intelectuali. Poate ca un pic de modestie nu i-ar strica domnului Pascu. Da domnule Pascu, atat timp cat toti agramatii si incompetentii, toti balbaitii si neterminatii au ales calea politicii pe spinarea si pe nervii nostri atunci generalizarile sunt foarte bune si de bun simt.

  • Orizontul cultural al lui Lucian Boia este alcatuit din snobism, ii pute tot ce e romanesc.

   In timp ce alte natii isi ridica in slavi orice mic contibutor la istoria tarii respective Lucian Boia si prozelitii sai si-au facut un scop in sine, din lipsa de idei si sa para probabil mai interesanti, in a minimiza si a terfeli orice personalitate care a facut ceva pentru aceasta natie de-a lungul veacurilor.

   Intelectualii Romnaiei s-au transformat intr-o cohorta de laudaci a orice vine din vest ( sechele ramase de pe vremea comunismului de acum 30 de ani) lipsa de coloana vertebrala si slugarnicie neconditionata a orice e strain. Au incetat sau poate n-au putut niciodata sa gandeasca cu capul lor, cat a fost comunism au laudat comunismul acum lauda noii stapani. Rusine!

  • Are dreptate. Uite aici un filozof cu un orizont cultural remaracabil ce zicea de o procuroare abuziva care facea dosare politice: E insasi slujirea !

   De intelectuali d-astia avem nevoie slugarnici si f slugarnici.

   Si daca isi denigreaza si tara ca sa para ei deosebiti fiindca nu au nicio idee cu adevarat remarcabila atunci sa traiesti mai Boia !

   Iti mai aduci aminte cand tot ce puteai scrie de basescu era ca juca la limita constitutiei ? Cand ala incalca lege dupa lege si facea tara praf si un sistem odios securist. Foarte tare ce scriai tu. Vai de studentii tai si ce-or iesi de acolo probabil niste iubitori de securisti daca n-or gandi cu mintea lor.

 2. Pe undeva,are dreptate, dar, ce actiuni reale a intreprins acest istoric dupa 1990 in favoarea educatiei-invatamantului si cercetarii ca sa poata critica!? Dupa modelul, e democratie,fiecare are dreptul la opinie,asta e pentru orice cetatean nu si pentru un om care se considera istoric! Mica intrebare decenta: nu cumva si acest istoric a contribuit acum cativa ani la facerea cartii de istorie a Romaniei in care era introdusa Andreea Esca sau Cartarascu,sau Liiceanu ca materie de studiu in scoli?! Astia da 3-4 eroi ai istoriei care au contribuit la “reformarea” istoriei!

 3. S-a gasit pascu dupa ce apara coruptia si infractionalitatea in PE sa-i atace pe cei care vor politicieni cinstiti. Nu stiti inaca nu l-a facut si sorosist pe Boia? Astam si parafa aceasta , este in trendul infractorilor!

 4. Dle Pascu , inteleg colegialitatea. educatia de care evident DVS ati avut parte (nu erati prin preajma muncitorimi cu 5 -6 clase sau a taranilor , cu respect pentru ei) experienta si cunostiintele fruct al calatoriilor sau studiilor facute si prin alte arti.
  Dar sa o scuzati sau sa o iertati pe d.na Veorica pentru toate trasnaiile gramaticale si lexicale m ise pare o operatiune inutila.
  D.na este irecuperabila! Vi priveam la Congresul Nr.(?) organizat de Dragnea:
  in primul rind se distingeau sus numita D.na , o tinara cu calificativ de “logodnica”, D.na Dan,si G.Firea, una deosebita de alta .
  In randul 2 DVS si D.na C.Cretu si mi s-a facut rusine mie , un cetatean oarecare, sa va vad in adunatura pestrita d e sfinti si …magari!

 5. Ce l mai proslaviti pe acest Bo(u) si ia, care in “scrisurile” sale,denigreaza tot ce i romanesc ! De halal, sa va fie !

 6. Bine, da’ s-a si gasit cine sa se ia de el: cocalarul suprem care din pozitia pe care o are are numai postari jenante de starleta in calduri cate atrage atentia (vezi postarea aia ca rusia face ploile in romania pt ca la ri tre sa fie soare pt campionatul monial”…
  Eu il si vad cu o mana scriind si ch cealalta tinand receptorul sa auda ce-i sopteste Dan Fiasconescu Direct.
  Pe bune, unul mai putin penibil nu se gasea sa ia atitudine, tot paris astia ies in fatza pe principiul “m-ai chemat?”

Leave a Reply