Home Articole Rusia, frecvente agresiuni asupra spatiului aerian al Romaniei si NATO

Rusia, frecvente agresiuni asupra spatiului aerian al Romaniei si NATO

4208
5
Doar intr-o alianta ca NATO Romania isi poate mentine integritatea teritoriala, securitatea si proteja populatia. Acum, cand ministrul PSD al apararii ne dezvaluie ca avioanele aliatilor nostri britanici ne asigura serviciul de Politie Aeriana si ca rusii agreseaza non stop spatiul nostru aerian, tare as fi curios sa stiu ce gandesc cei care injura NATO si UE si le aduc tot soiul de acuzatii aberante. Din PSD si din alte parti.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a spus vineri că sunt frecvente intrările în spaţiul aerian român ale aeronavelor din Rusia, anunţând că poliţia aeriană operează în aceste cazuri conform unor proceduri standard, de tip NATO.

“Sunt frecvente aceste intrări în spaţiul aerian român din partea unor aparate de zbor ale Federaţiei Ruse. Procedurile sunt standard, procedurile sunt NATO, pentru că România realizează apărare spaţiului aerian NATO. Sunt proceduri standard, respectiv se ridică aparatele care realizează poliţia aeriană şi se trece la proceduri specifice”, a spus Mihai Fifor într-o conferinţă de presă, întrebat dacă avioanele Rusiei încalcă spaţiul aerian şi cum acţionează Armata Română în astfel de situaţii.

În 26 iunie, Mihai Fifor era întrebat dacă au fost interceptate avioane ruseşti în spaţiul aerian românesc, dar a evitat să dea un răspuns concret, deşi anterior, într-un interviu pentru The Associated Press, afirmase că România se confruntă zilnic cu agresiuni din partea Rusiei. Întrebat dacă de la sosirea în România a avioanelor britanice a fost interceptat vreun avion rus în spaţiul aerian românesc, Fifor a spus: ”Avioanele britanice sunt în sprijinul forţelor aeriene române pentru acţiuni de poliţie aeriană şi facem lucrul acesta în parteneriat de mai multă vreme. S-au rotit la Baza din Mihail Kogălniceanu”.

Anterior, Mihai Fifor declarase într-un interviu pentru The Associated Press că România se confruntă zilnic cu agresiuni din partea Rusiei şi este nevoită să se apere de un val de atacuri cibernetice. “Nu cred că trece o zi fără o provocare din partea Rusiei în spaţiul aerian sau în apele teritoriale ale României”, a declarat Fifor, adăugând că Guvernul lucrează “pentru a descuraja astfel de acţiuni pe cât posibil şi cât de eficient poate”.
Presa americana a relatat cu imagini despre agresiunile avioanelor de lupta ale Rusiei asupra navelor NATO din Marea Neagra :

5 COMMENTS

 1. Fifor ,sluga teleormaneanului , a cheltuit multi bani pentru ca SUA sa l apere pe infractorul Dragnea. Dragnea vrea sa scape de puscarie prin OG si sa prezinte la Putin si Erdogan cu o propunere interesanta pentru ce avem in Marea Neagra.

 2. au intrat in spatiul aerian romanesc sau doar s-au apropiat de spatiul aerian ? in primul caz este f grav(desi nu cred ca rusnacii ar risca o eventuala interceptare sau doborare).cel mai probabil este vorba despre o apropiere la 15-20 nm de tarmul romanesc(limita apelor teritoriale este la 12 nm de tarm).au in crimeea cateva su-24 mr(varianta de recunoastere dotata cu camere foto,radare laterale si sist in infrarosu).odata cu venirea noilor arme comandate de armata romana(patriot,himars, corvetele) aceste incursiuni se vor inmulti.daca nu se apropie la mai mult de 12 nm de tarm nu prea ai ce sa le faci.ridici preventiv avioanele de vanatoare si le dai de inteles sa stea cuminti.

 3. Ia sa vedem ce pupaceala va fi intre trump si putin la intalnirea care urmeaza! Atunci sa vedeti ce reactii la vedere si cate pe ascuns!

 4. Pai simplu. A zis ca e provocare a Rusiei IN spatiul aerian romanesc. Nu/l suspectez ca e tembel deci au fost provocari. Nu-mi dau seama daca trebuie corobrata stirea cu partea a doua, si anune cu atacurile cibernetice.
  Ca daca radarul vede avionul la 20km de teritoriul Romaniei iar apoi vine atacul cinernetiv si radarul “vede” tinte pe pereti IN teritoriu Romaniei, da, provocarea e facuta in interior fara avioane in granitele noastre.
  Domnu NATO nu a fost f clar, in dulcele stil “fa pe mafiotul informat, ca pari mai smecher”

 5. nu asta am vrut? sa simtim ca traim.ca avem un rost pe mapamond. ca sintem importanti planetar? acu’ daca rusii s-au apropiat de granita sau au calcat pe ea, nu este important, e neesential. e un “lucru bine facut”. …cu care ne-am obisnuit.
  nu stiu daca realmente intereseaza pe cineva schelalaitul nostru. da bine.
  sintem maestro in, a ne dau cu stingul in dreptul.
  acu, ca votant PSD, sincer, m-am saturat de lipsa de virilitate a partidului.
  am obosit.
  fifore, fifore cu dragnea tau.

Leave a Reply