Fostul preşedinte al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a declarat, joi, că există aşteptări care nu au fost atinse de către cei care conduc Uniunea Europeană şi a criticat faptul că România nu a aderat încă la spaţiul Schengen.

“Există aşteptări care nu au fost atinse de către cei care conduc Uniunea Europeană. Eu rămân scandalizat de faptul că România încă nu a aderat la spaţiul Schengen. Eu am pledat pentru aderarea României la spaţiul Schengen încă din 2014 când am devenit preşedintele Comisiei şi nu am încetat să pledez cauza României. (…) România este parte a Uniunii, este stat membru”, a spus Jean-Claude Juncker, la ceremonia în care i-a fost acordat titlul Doctor Honoris Causa de către Academia de Studii Economice, scrie Agerpres.

El a arătat că România se află într-o vecinătate dificilă.

“Vecinul dumneavoastră, Ucraina, a fost atacat împotriva tuturor regulilor dreptului internaţional de Federaţia Rusă şi sunteţi vecini imediaţi ai ţărilor balcanice de Vest care au vocaţia de a deveni membre ale Uniunii Europene. Când va veni acea zi Europa va deveni mai completă. Trebuie să vedem Europa evoluând către o mare deschidere şi solidaritate. (…) Eu sunt un mare susţinător al principiului subsidiarităţii. Trebuie să luăm deciziile cel mai aproape de cetăţeni. Nu aş vrea ca în spatele paravanului subsidiarităţii să dispară solidaritatea”, a spus fostul preşedinte al Comisiei Europene.

1 COMMENT

  1. Cum? Citez “România încă nu a aderat la spaţiul Schengen”? Cum adica, Romania nu a aderat la shengen? Dar boii mincinosi din politica romaneasca, spun cu totul altceva de zeci de ani! Ori minte ursarul strainez precum semenul urs care mor, mor, mor si traieste 100 ani! Imi amintesc ca Isarescu a recitat dintro coala A4 ca tocmai in 2027 Romania va avea moneda euro(intra in shengen…ciuciu)! Sunt prea multe motivatii reale din strainezia pentru care afirm ca nu shengen Romania.

Leave a Reply