Acuzaţiile Rusiei că Kievul are arme biologice şi chimice sunt false şi arată că preşedintele rus Vladimir Putin are în vedere folosirea acestor arme de către el însuşi în războiul împotriva Ucrainei, a afirmat luni preşedintele american Joe Biden, potrivit The Guardian.

“Putin este încolţit şi acum vorbeşte despre noi inclusiv că am avea arme biologice şi chimice în Europa, ceea ce nu este adevărat. Sugerează şi că Ucraina are arme biologice şi chimice în Ucraina. Acesta este un semn clar că are în vedere folosirea acestor arme”, a spus Biden la un eveniment.

Aceste afirmaţii vin în contextul în care anterior oficiali de la Washington şi din ţările aliate au acuzat Rusia că susţine fără dovezi că Ucraina are un program de arme biologice, acesta fiind doar un posibil preambul al unei posibile lansări a peopriilor atacuri biologice sau chimice, scrie news.ro

2 COMMENTS

  1. Si eu as fi la fel de ingrijorata precum Jo Biden. Suntem unde suntem nu intimplator, analizele de tot felul le las administratiei Biden, UE si analistilor de profesie. Am ascultat scurta DVS interventie, azi dimineata privind dreptul la “AUTODETERMINARE AL FIECAREI TARI” care vrea sa isi croiasca sau sa isi schimbe destinul. Avem UKR si nu stiu de ce imi tot vine in minte raspunsul batosal lui Jens Stoltenberg care se potriveste cu replica DVS cu privire la autodeterminare. Foarte Frumos, corect dar practica ne arata ca acest concept ramane mai mult teoretic per hirtie.. Ma gandesc ca nici una dintre partile ce vor sa medieze a uitat conceptul de REALPOLITIK. Multi reduc la un exercitiu de cinism acest concept cind defapt este vorba de realism pur si simplu. E greu de acceptat dar trebuie sa acceptam lumea asa cum este, nu cum am dori noi sa fie.
    Gindirea deziderativa poate fi distructiva si autodistructiva, cu alte cuvinte vreau sa spun ca partizanii auto determinarii popoarelor uita ca lucrul cel mai important este stabilitatea globala. Cine gindeste doar in termeni de dorinta si chiar vointa, traieste in Tara Minunilor cu Alice di iepurele cu joben unde totul e posibil. In relatiile Internationale, de secole a existat mereu necesitatea de REALPOLITIK pentru ca de celemai multe ori trebuie sa decidem propriile strategii tinand contsi de perceptiile controparti, inseamna insa in acelasi timp sa si cunosti bine contropartea sau adversarul si dupa caz dusmanul. In istorie, o stim cu toti, exista si popoare “ghinioniste” care dintr-o serie de ratiuni geografice, politice si istorice, nu reusesc mai niociodata sa isi satisfaca revendicarile lor legitime. Luati exemplu: Curzii de un secol aspira sa aiba un stat si nu il au; Tibetanii vor independenta dar sint in conflict cu interesele Chinei. In sfirsit avem in fata exemplul Ucrainei, eu cred ca Zelensky a pacatuit si de veleitarism, ambitii care ar fi trebuit moderate dar care pozitioneaza Tara si poporul concret la masacru sigur. Personal as fi fluturat batista alba din a-treia zi ,Eroii care iau calea cimitirului numai servesc la nimic. Uneori e mai sanatos sa accepti o infringere sau sa iti moderezi ambiitile. Imi pare rau de rolul tragic ales de acest omulet un pic exaltat.. Intrebare: Vom reusi noi in NATO sa i convencem pe Rusi ca suntem doar “defensivi” ? Ati acepta un vecin de palier cu trei Pitbul-i ??

Leave a Reply