Jurnaliștii de la France 2 au făcut o anchetă ce vizează mafia lemnului din România.

Ancheta „Cash Investigation” vizează etichetele care se regăsesc pe produsele din lemn și care ar trebui să garanteze o gestionare responsabilă a pădurilor. Potrivit France 2,  traficul de lemn din lume reprezintă 11 miliarde de dolari, aproape cât traficul de droguri.

Statisticile arată că 15-30% din lemnul vândut la nivel mondial provine din surse ilegale.

Investigația jurnaliștilor francezi a ajuns până la pădurile din România. Acestia acuza compania IKEA ca preia cu buna stiinta lemn taiat ilegal de mafia ce domina multe zone din tara noastra.

Află mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

http://videonews.antena3.ro/videos/ancheta-france-2-cine-distruge-padurile-romaniei-6cgy4y713Gf.html

 

9 COMMENTS

 1. Pai de ce credeti ca a primit korvesi medalie de la ambasada suediei. Taman de la rege, cica.
  Complicitate, cumva? Cam cum s-ar numi asta?
  Tradare? Favorizarea infractorului? Faptuitorului …

  • Corect. Hotii astia ne-au distrus padurile si Iohanis mesteca slogane cu anticoruptia. Uite coruptie la suedezi, pe-astia nu-I vezi Iohanise? Numai parlamentul Romaniei e corupt, ales de milioane de romani! Am zis si mai zic: Iohanis serveste alte interese nu interesele noastre romanesti. SI DNAul la fel slujeste la alt stapan nu la poporul roman. De hotii din afara care ne-au pradat tara nu se ating.

 2. senatorul Nicolae avea, cumva, dreptate aseara ca e mai util sa se interzica taierile decit sa se interzica exportul de cherestea. Da ma tem ca de fapt se vor interzice “taierile ilegale” si atunci probleme se muta la care-i definitia lu ilegal si cine si cum verifica si sanctioneaza daca o taiere e legala sau ilegala.
  Mult mai simpa si eficienta ar fi o suprataxa pentru taieri legale, eventual diferentiata dupa esenta, apoi o mare verificare a transporturilor de cherestea ilegale care sa devina penala, apoi o megaimpozitare a suprafetelor de padure diferentiata dupa suprafata si tipul proprietatii (pers fizice sau juridice).
  Da guvernul nostru se misca ca melcul, pina se gindesc ei mai cumpara ikea vreo suta e mii de hectare… nu pricep de ce e atita coiala la noul guvern, dau impresia ca nu stiu ce sa faca, nu stiu cum sa faca…. nu vad nici unul acolo mai hotarit, care sa aiba un scop, ca sa stie si cum sa faca sau macar sa-l duca mintea sa intrebe pe cine stie….

  ar fi cazul ca Grindeanu sa se trezeasca. Politica nu e pentru domnisoare de pension ci pentru cei buni in razboiul de gherila si in razboiul comunicarii. Pina in prezent, peseditii sunt falimentari la ambele il lasa pe Dragnea sa vorbeasca care are si el limitele si credibilitatea lui. Nu e timp sa le faca rind pe rind stind cite 1-2-3 luni la cite o fapta, mai ales ca acum stiu ca li se vor pune toate betele posibile in roate, ca vor fi intirziati prin orice mijloace si cu orice pret de sabotorii neamtului. Iar daca cred ca vor trai mult si bine din mariri de pensii si salarii, se inseala; poporul roman nu e onest, recunoscator, poporul va fi fericit cu banii si ii vor injura deindata ce au motiv sau ocazie. Nu mai zic a impresia conteaza si chiar daca sunt doar 30000 de anarhisti pe strazi, inca 8 milioane se uita la ei la tv si e gata cu impresia, cu eticheta…

  • Padurile din Romania vor fi salvate de lacomia firmelor occidentale venite la defrisat in tara noastra numai daca se va da de urgenta o lege care sa interzica taierile de masa lemnoasa pe o perioada de 60 de ani. Cu exceptia lemnului necesar fabricarii mobilei de lux s-a asigurarii lemnului de foc pentru populatie. Fara o asemenea lege padurile din Romania vor dispare in cel mult 20 de ani de zile.

 3. Ma intreb daca reportajul France 2 este sustinut de un anume sindicat franez aflat intr-un conflict perpetuu cu IKEA Franta. Reportajul este facut cu scopul de a denigra Ikea, n-are nicio treaba cu defrisarile ilegale din Romania.
  Pt curiosi, verificati activitatea Ikea in Romania pt reimpadurire si tot programul acesteia. Sunt date publice pe care le gasiti daca doriti sa va aveti o imagine mai clara asupra subiectului.
  Definitiv sunt de acord cu interzicerea activitatii de taiere a masei lemnoase in Romania pt minim 10 ani.

  • sunt convins ca ikea a cumparat paduri ca sa le impaduresca, nu? cum dracu d-am trait fara binefacatorii astia in ultma mie de ani, zau ca nu stiu…

 4. Unde mai pui ca un derbedeu angajat la ikea l-a amenintat pe domnul ciutacu ca-i sparge ochelarii, stie chiar si mircea badea povestea. Fara violenta! Stop defrisarile ilegale! Ciutacu nu e prea sportiv dar mister Mircia sigur ar fi facut dreptate.

Leave a Reply