Mandatul european de arestare emis pe numele omului de afaceri Sebastian Ghiță a fost anulat de magistrații de la Curtea de Apel Ploiești.

‘Prin Încheierea din data de 07 martie pronunţată în dosarul 687/105/2019, Curtea de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, a dispus următoarele: (…) admite contestaţia formulată de Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii 74 din 4 martie pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Prahova pe care o desfiinţează în totalitate şi rejudecând cererea inculpatului: (…) admite cererea şi dispune revocarea măsurii arestării preventive a inculpatului, luată prin încheierea 98 din 15 martie 2017 a Tribunalului Prahova şi devenită definitivă prin încheierea din 3 aprilie 2017 a Curţii de apel Ploieşti şi în baza cărora a fost emis mandatul de arestare preventivă 2/UP/14 aprilie 2017 emis de Curtea de Apel Ploieşti. (…). Definitivă’, se arată în minuta deciziei

Dupa ani de prietenie si relatii de amploare, personale si institutionale, Ghita si Kovesi sunt acum cei mai mari dusmani. Primul a depus o plangere penala in care o acuza pe fosta sefa DNA de infractiuni grave.

Kovesi este suspecta intr-un dosar la Sectia pentru investigarea infractiunilor comise de mgistrati. Potrivit conducerii sectiei, acesta nu este singurul dosar in care e vizata Kovesi.

Ghita este fugar la Belgrad de peste 2 ani.

Sebastian Ghiţă a declarat, miercuri seară, că a cerut revocarea mandatului de arestare preventivă în dosarul privind contractele de prestare de servicii IT. El susține că avocații săi au dovedit că procurorii au falsificat probe. „Am solicitat revocarea mandatului de arestare pentru că avocaţii mei au reuşit să obţină noi probe şi noi dovezi că acest ultim dosar în care mai am mandat de arestare s-a bazat pe probe falsificate. Am dovada clară că procurorii de la Ploieşti, Onea şi Negulescu, au presat şi în acest dosar – cinci am avut – în fiecare dintre ele, tone, zeci de declaraţii au fost obţinute prin falsuri sau prin folosirrea unor martori care să dea declaraţii sub presiune”, a declarat Sebastian Ghiţă, la RomâniaTv.

3 COMMENTS

  1. Mazare, udrea , bica , nicolescu, , cosma, ghita and company niste saraci hartuiti de Laura Codruta Kovesi viitorul procuror european. Ne lasati…niste mafioti aparati si de dumneavoastra

Leave a Reply