Intr-o perioada complicata pe Flancul de Est al NATO unde Rusia are un comportament agresiv, ministrul apararii Gabriel Leş a declarat, miercuri seară, că Ministerul Apărării se află în procedura de achiziţionare a 36 de avioane F16 care să înlocuiască vechile MIG-uri pe care instituţia le deţine, subliniind totodată că nu poate preciza dacă aparatele vor fi noi sau second hand.

„Suntem în procedură pentru aceste noi avioane pe care trebuie să le luăm. Noi, mă refer la încă 36 de avioane F16 pe care trebuie să le achiziţionăm, astfel încât să avem câteva escadrile funcţionale şi capabile. Această capabilitate să înlocuiască vechile MIG-uri pe care le avem. Bineînţeles că dorinţa noastră este ca aceste avioane să fie noi. În acest moment nu pot să comunic dacă va exista această posibilitate pentru achiziţionarea acestor aparate noi”, a declarat ministrul Apărării, la TVR1.

8 COMMENTS

 1. Daca n-ar fi prosteala ar fi veste buna. Cand ei au blocat toate achizitiile armatei, de transportoare blindate, de corvete, cine poate sa ii creada cand vorbesc de 36 de F16 care ar costa cate miliarde de euro. PROSTELI SI MINCIUNI PSDISTE, venit de la un Les care nu a facut armata si mai mult decat atat, A JIGNIT INTREAGA ARMATA ROMANA cand aceasta ii acorda onorul… butonand telefonul, probabil citind vreo indicatie de la Dragnea.

   • Chiar mapn a recunoscut,prin comunicat oficial, ca foloseste piese de la cateva avioane aflate ,cica,in revizie ptr mentinerea celorlalte in serviciu.si cum vine asta: am demarat procedura de achizitie dar nu stim daca vor fi noi sau sh?acum un an anuntau ca mai cumpara 5 din portugalia.au luat ceva?vorbe in vant de la un ministru al apararii care nu a facut armata.sa mori de ras.in curand vom vedea un ministru al educatiei analfabet.

 2. Cand banii sunt la noi in buzunar nu putem negocia? Sa cumparam un obiect nou si pe teritoriul Romaniei sa asiguram mentenanta?
  Imprimanta costa 200 lei si costurile cu mentenanta peste 400 lei. Deci costul mentenantei este cel putin dublu fata de pretul produsului!

  • Pai aici e marea afacere, cumperi ceva cu-n leu, in schimb pentru intretinere/mentenanta platesti de 100 de ori mai mult, bineinteles in timp.
   Sincer as fi preferat niste contracte beton cu Jas-uri 39 Gripen noi cu tot offset-ul aferent.

Leave a Reply