Instanta suprema a decis, marti, admiterea contestatiei in anulare in cazul Alinei Bica si rejudecarea apelului. Sentina de 4 ani de inchisoare cu executare a fost anulata, urmând ca rejudecarea cauzei sa inceapa pe 20 mai. Hotararea vine ca urmare a deciziei CCR privind componenta nelegala a completurilor de 5 judecatori.

“Admite contestaţia în anulare formulată de condamnata Bica Alina Mihaela împotriva deciziei penale nr. 117 din 26 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2067/1/2017. Desfiinţează în parte decizia penală contestată numai în ceea ce o priveşte pe condamnata Bica Alina Mihaela. Fixează termen la 20 mai 2019, ora 9,00 Sala Secţiilor Unite, pentru rejudecarea apelurilor declarate de inculpata Bica Alina Mihaela ?i de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 2471/1/2015, numai în ceea ce priveşte soluţia de condamnare a inculpatei pentru infracţiunea de favorizarea infractorului prevăzută de art. 269 alin.1 Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale deciziei penale atacate. Anulează formele de executare dispuse în baza sentin?ei penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 2471/1/2015, rămasă definitivă prin decizia penală sus – menţionată în ceea ce o priveşte pe condamnata. Dispune citarea apelantei – intimate inculpate Bica Alina Mihaela la adresele indicate în dosar. În baza art.275 alin.(3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei în anulare rămân în sarcina statului. În baza art.275 alin. (6) Cod procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 156 de lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 martie 2019”, este decizia instantei, citata de stiripesurse.ro

5 COMMENTS

  1. Majoritatea procurorilor din Romania sunt niste incompetenti. Nici in cele mai evidente cazuri nu sunt in stare sa aduca probe fara sa incalce legea.
    Ce sa mai zic de cazurile in care unii nu pot fi condamnati decat daca “pica” la anumiti judecatori.

  2. A minor setback, o mică repliere, cum ar zice partenerul strategic, ușor de corectat la momentul venirii “iminente” la putere a Sfintei alianțe de dreapta compusă din PNL-USR-PLUS-PACT care va face, in sfârșit, “revoluție in instituție” așa cum și-au visat-o tribunii Pieței și oratorii M…ii din 2017 încoace. In instituția justiției, evident, fiindcă ea a luat-o razna odata cu “emanciparea” judecătorilor de sub cizma “colegilor”procurori—restul rămânând sa se încoloneze cuminți după reluarea ofensivei de către Number One și Locotenenții săi, printre care tânărul Siegfried, omul cu “ADN-ul bun” dar “lipsit de caracter” recent renegat de Basescu, făuritorul sau intr-ale politichiei. Ca sa parafrazam pe înșiși eroii momentului am putea spune precum Alina Bica: “ am tras pe nas, cumva?” de am ajuns, ca popor liber, sa confundam independenta justiției cu aservirea ei totala fata de stat? Sau precum Traian Basescu: “nu-i vina mea ca urmați niște lichele ca Siegfried”, sunteți tampiti și-atât, domnilor alegători! Alina Bica a fost victima cretinei de Kovesi, aia și-a făcut de cap și a subminat bunătate de putere data de mine, acum descurcați-va voi inde voi, ca oricum a venit epoca impostorilor și lichelelor fără acoperire precum Siegfried și Preda și de ce nu? a celor care halucinează cu ochii deschiși, ca și cum ar fi tras ceva pe nas, precum Number One-ul PNL-ului. Și are dreptate, aici cel puțin, bătrânul securist: ADN-ul poporului e “bun”, cu caracterul stam mai puțin bine dacă, in mod repetat, alegem cretini și vizionari de la Spitalul nr 9 drept lideri ai nației.

  3. E ceva ce nu ne asteptam?Dosare facaturi,rezultat aparut!Unde dracu’ sunt “anticoruptii astia”?Justitia independenta se conforma legilor!Restul e psihoza,dosare tampite,si un augustin lazar incostient!Daca asta e “anticoruptia”duceti-va in balarii,prostie daca nu maxima e absoluta!danilet esti un rejectat cu cativa ciraci euroforici!Pierduti in spatiu si timp!Du-te planet,cat cuprinde!

  4. Nu pot inghiti astfel de afront!Rejudecare?Cand tu dai zalanga cu “anticoruptia”?Cati pumni in cap vrei sa iei ca sa intelegeti ca dosar inseamna probe?!Eu vreau un videanu,basescu si toata lioata imbalsamata in partidu’ lu’ bratianu,ei stau bine,acoperiti,nefiind subiect principal de decapatHai,da-mi in plex cu dragniea si eu o iau de ciuf pe turcanu,si un sica mandolina euforic!Bica are inceputul,astia au schelelaituri!

Leave a Reply