Dupa ce in mod neinspirat a adoptat retorica falimentara din punct de vedere politic a lui Liviu Dragnea, care-i acuza pe cei care doresc autostrazi ca fac circ, premierul Viorica Dancila face cateva afirmatii ceva mai aproape de normal.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut, marţi, un apel la “toţi cei care îşi iubesc ţara”, de a se uni “în jurul acestei nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură”, cerându-le să vină cu soluţii constructive. “Încă ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi şi caută să creeze blocaje artificiale”, a spus ea.

“Nu în ultimul rând, s-a vorbit despre infrastructura de transport. Avem această obligaţie ca, după ani de zile în care acest domeniu a mers cu încetinitorul, să meargă de acum înainte pe repede-înainte. A venit momentul să punem toţi umărul la acest proiect. Lansez un apel către toţi cei care îşi iubesc ţara, să ne unim în jurul aceste nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură. Veniţi cu soluţii constructive şi haideţi să facem ce trebuie pentru a îmbunătăţi infrastructura în România”, a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Dăncilă a spus că vrea să facă o paranteză aici, “pentru că e singura modalitate ca toţi românii adevăraţi să afle aceste lucruri”.

“Încă ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi şi caută să creeze blocaje artificiale. (…) la sfârşitul lunii ianuarie, acordul de mediu pentru autostrada Piteşti-Sibiu a fost contestat de trei persoane, doi cetăţeni din România şi unul din Dublin. Motivele invocate: număr insuficient de ecoducte pentru mamiferele mari şi insuficienta cercetare a locaţiilor pentru lilieci. Mă întreb cum este posibil aşa ceva. În acelaşi timp mă întreb ce interese au aceşti oameni pentru că, cu siguranţă nu au interes pentru România (…)”, a afirmat Dăncilă citata de news.ro

PS : Doamna prim ministru, primul care nu vrea autostrazi de directorul general CNAIR. Si gasca lui de incompetenti ce-l inconjoara. Dumneavoastra mentineti aceasta echipa a catastrofei in ciuda bilantului catastrofal. Restul sunt detalii….

4 COMMENTS

  1. Mie nu mi s-a parut protestul nici ingenios, nici estetic, nici inteligent. E un protest de tip lamentare, care are la baza nevoia dezvoltarii infrastructurii, dar care a fost prilej pentru multi protestatruci de a avea un balci de 15 minute. De aici izul de circ. Cumva similar cu ce sa intamplat in cazul majorarii alocatiilor copiilor. Avand la baza o nevoie reala chiar si un pic de circ poate avea efecte bune. Macar de ar incepe sa se miste mai alert lucrurile, desi la autostrazi trebuie respectat tot hatisul legilor, inclusiv dreptul la contestatii pentru orice mizilic, iar heirupismul poate duce la catastrofe.

  2. Cineva sa o trezeasca pe doamna asta , totusi nu inteleg pentru cine vorbeste dansa ?auzi :un apel la “toţi cei care îşi iubesc ţara”, de a se uni “în jurul acestei nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură” pai Corina Cretu la ce partid ” lucra” pai a batut gura pana PSD-isti au dat cu ea de toti pereti ,vrea Viorica cumva ,ca poporul Roman sa faca cheta/ donatii sau ce ? Vâlcov a aprobat discursul doamnei Viorica ? Pai sa renunte la “maniera aia diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cu spagii “

Leave a Reply