In contextul unei instabilitati politice accentuate dupa alegerile parlamentare din Italia, cu perspectiva ca doua partide extremiste (M5S si Lega Nord) sa formeze viitorul guvern, justitia italiana il face din nou frecventabil pe fostul premier Silvio Berlusconi, liderul Forza Italia.

Tribunalul din Milano a decis, sâmbătă, ridicarea interdicţiei de a ocupa o funcţie publică aplicată fostului premier italian Silvio Berlusconi, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Berlusconi a fost condamnat pentru fraudă fiscală în 2013, aspect ce a dus la demiterea sa din camera superioară a Parlamentului italian şi aplicarea interdicţiei de a ocupa o funcţie publică pentru următorii şase ani.

Cu toate acestea, instanţa din Milano a decis ca interdicţia aplicată fostului premier itallian să fie ridicată mai devreme pentru bună purtare.

”În sfârşit, cinci ani de nedreptate au ajuns la sfârşit. Berlusconi poate fi din nou un candidat”, se arată într-un comunicat al formaţiunii Forza Italia, partidul lui Berlusconi.Berlusconi, în vârstă de 81 de ani, a ocupat funcţia de premier al Italiei de patru ori.

În cadrul alegerilor parlamentare din luna martie, Berlusconi a desfăşurat o campanie activă, însă Forza Italia a obţinut rezultate sub aşteptări. Din cauza condamnării sale, Berlusconi nu a putut fi candidat pentru partidul său, ceea ce va fi posibil acum în caz de noi alegeri, scrie mediafax.

6 COMMENTS

  1. „Primăvara italiană” își arată efectele. Mult mai comestibil este un Berlusconi decât euroscepticii de la Mișcarea de 5 stele și Liga nordului.
    La noi, doar profesorașul de la Sibiu inventează eurosceptici, ca să aibă ce să combată!

  2. Sper ca Italia sa aibă curând un guvern care sa facă ce trebuie, adică sa expulzeze sutele de mii de imigranți ilegali. Italia e sufocata de invazia africana.
    Trebuie sa se trezească odată europenii din beția multiculturalismului, dacă nu vor sa ajungă străini in propriile tari. Cel mai bun început e sa schimbe liderii politici care au produs acest dezastru.

  3. Ce face justitia italiana, supara tanara si nelinistita generatie italiana ? Sa vina in Romania si sa ia exemplu de la autoritatile dambovitene, mari campioni ai anticoruptiei si a legii impuse de tefelisti si atotputernicele ong-uri.
    Realitatea din Cizma o cere, reabilitarea d-lui Berlusconi este imperios necesara, este solutia de avarie pentru ca Italia sa nu cada intr-un haos al extremismului.

  4. Asta se practica in toata europa,e reforma importata din occident! Inca nu ati inteles?! Italia e terminata de escrocherii si escroci,de hoti si manipulatori,de mincinosi si paparude impaiate care se vad inca vii!

Leave a Reply