Guvernul României, la dorinta lui Liviu Dragnea, se raliaza pozitiilor Ungariei si Cehiei, state conduse de lideri cu puternice legaturi cu Rusia. Un soi de sânge-mâl in NATO si UE, tari care acum 10 ani erau vârf de lance in orientarea euroatlantica si acum aduc un aer estic, populist si foarte periculos pe continent… Adaugam si Polonia aici si clubul nefrecventabililor se largeste. Drama este ca nici peste Ocean n-avem mai putine ingrijorari pana nu vedem ce concluzie finala va avea investigatia FBI privind legaturile Trump-Rusia. Temerea mea este ca tocmai aceste legaturi subterane si sulfuroase din multe capitale occidentale reprezinta numitorul comun al deciziilor controversate privind Iranul, Israelul si altele.
Asa e cand isi baga dracul coada…

MAE a anunţat sâmbătă că propunerea Serviciului European de Acţiune Externă de adoptare a unei declaraţii comune a Uniunii Europene cu privire la mutarea ambasadelor unor state membre de la Tel Aviv la Ierusalim, printre care şi România este una lipsită de echilibru, cu accent doar pe un element.

“Ţinând cont de contextul regional deosebit de complicat şi în urma unei analize complexe a textului propus aprobării statelor membre de către Serviciul European de Acţiune Externă, la nivelul MAE s-a considerat că textul este unul lipsit de echilibru, prin punerea accentului pe un singur element, respectiv mutarea reprezentanţelor diplomatice europene în Israel la Ierusalim. Menţionăm, de asemenea, că poziţii similare au fost adoptate şi de alte state membre UE, Ungaria şi Cehia. În urma procesului de analiză desfăşurat la nivelul SEAE, s-a convenit transmiterea unei declaraţii în numele Înaltului Reprezentant Federica Mogherini”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Autoritatea Palestiniană a condamnat, sâmbătă, poziţia adoptată de România, Cehia şi Ungaria, care au au blocat planurile de adoptare a unei declaraţii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează agenţia Wafa.

”Poziţia celor trei state intră în contradicţie totală cu politica UE şi reprezintă o încălcare clară a dreptului internaţional, a rezoluţiilor ONU, a convenţiilor de la Geneva şi a principiilor drepturilor omului”, se arată într-un comunicat emis de ministerul de Externe al Autorităţii Palestiniene.

România, Cehia şi Ungaria au blocat planurile de adoptare a unei declaraţii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit postului israelian Channel Ten, care citează surse diplomatice.

Diplomaţi europeni şi oficiali israelieni au afirmat că declaraţia comună, elaborată la iniţiativa Franţei, ar fi urmat să prezinte un front unit european împotriva acţiunii Washingtonului. Potrivit televiziunii, declaraţia comună ar fi subliniat că Ierusalim ar trebui să fie capitala a două state – Israel şi Palestina, statutul oraşului ar trebui rezolvat doar în urma negocierilor de pace, iar ţările UE nu vor urma exemplul SUA privind mutarea ambasadei la Ierusalim.

Pe 28 aprilie, ambasadorul palestinian la Bruxelles a susţinut că Federica Mogherini, înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a afirmat că niciun stat membru UE nu va acţiona împotriva consensului european privind menţinerea ambasadelor la Tel Aviv, informează agenţia palestiniană de ştiri WAFA.

Abdul Rahim Farra, ambasadorul palestinian de la UE, a relatat pentru postul Voice of Palestine că Mogherini a făcut aceste declaraţii în cursul unei întrevederi la Bruxelles cu reprezentanţii Organizaţiei pentru Cooperarea Islamică, la care a participat şi Riyad Malki, ministrul palestinian de Externe.

Mogherini ar fi declarat că, deşi UE nu are drept de veto în acestă chestiune asupra vreunui stat membru, totuşi nicio ţară din Blocul comunitar nu va acţiona împotriva consensului european pe acestă temă, potrivit oficialului palestinian.

Acesta a mai afirmat că Mogherini a subliniat că discuţiile despre unele state membre UE care ar dori să-şi mute ambasadele la Ierusalim nu sunt nimic mai multe decât vorbe.

Iohannis îl va chema pe Meleşcanu pentru explicaţii privind delimitarea României de declaraţia UE

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că îl va chema pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu pentru explicaţii privind poziţia ministerului cu privire la delimitarea României de declaraţia comună a UE referitoare la mutarea unor ambasade ale statelor membre la Ierusalim.

“Acum, despre cea mai recentă speţă cu declaraţia care a fost pregătită de Serviciul de Acţiune Externă a UE, o să-l chem pe ministrul de Externe ca să îmi explice ce şi cum s-a discutat şi care a fost motivaţia pentru măsura care s-a luat, iar în privinţa mutării ambasadei nu s-a făcut absolut niciun pas în nicio direcţie. Ambasada nu poate să fie mutată fără acordul meu, indiferent cine ce spune”, a declarat Klaus Iohannis, sâmbătă la Blaj.

Întrebat dacă a fost consultat înainte de această decizie luată de România, şeful statului a răspuns: “Iată un nou exemplu cum PSD guvernează foarte prost. Aceşti pesedişti s-au folosit de lipsa unei clarităţi în legislaţia în vigoare şi au blocat un document european fără să se consulte cu preşedintele. Este a doua oară când încearcă să facă politică externă după ureche, aşa cum au făcut cu salarizarea, şi iese prost. Prin blocarea unei declaraţii, România este adusă în marginea Uniunii, alături de nişte ţări faţă de care am tot respectul, dar sunt eurosceptice. Măsurile antieuropene care vin pe linia PSD, acestă măsuri riscă să ne scoată realmente din Europa. Nu e admibisil ca PSD să ia anumite decizii din ce în ce mai des, care sunt convins că sunt dictate de la nivelul partidului şi nu guvernului şi să ne readucă în marginea Europei. Românii îşi doresc să fie parte integrantă a Europei”, scrie Mediafax.

Culmea : Tariceanu se mira de lipsa consensului adus chiar de Romania…

Ieri, 11 mai, cele 28 de state membre nu au avut o poziție unanimă pentru aprobarea unei declarații a Uniunii Europene cu privire la reiterarea unui set de mesaje comune față de statutul Ierusalimului. Acordul Cehiei, Ungariei și României nu a putut fi obținut pentru publicarea ei cu ocazia inaugurării ambasadei SUA în acest oraș simbol.

Este regretabil că la nivelul UE nu există consens referitor la acțiunea externă în anumite dosare sensibile de mare actualitate. Trebuie să știm, după 11 ani de la aderarea noastră la UE: consensul nu e un dat, de natură să niveleze automat interesele fiecărei părți, el nu vine de la sine chiar și atunci când opiniile sunt convergente. El trebuie mai degrabă construit, prin abordări coezive, care iau în considerare o paletă mai largă a intereselor membrilor care întâmpină dificultăți în a se ralia unor anumite formulări, în anumite momente de acțiune.

Nu ne putem aștepta ca într-o Uniune în care se discută din ce în ce mai intens despre formalizarea unei Europe cu mai multe viteze, să nu existe și rezultante „cu mai multe viteze”, inclusiv în acțiunea externă. Exemplul cel mai concludent pentru România este aderarea la Schengen, un proces tehnic pe care l-am îndeplinit dar care, din pricina poziției inflexibile a unor state membre, a dobândit valențe politice, ținte suplimentare și a fost transformat într-o barieră pentru integrarea noastră deplină în UE, scrie Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu pe Facebook.


Ministerul Afacerilor Externe confirmă oficial că România va avea un reprezentant la recepţia organizată de Ministerul de Externe din Israel, în onoare mutării Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. În schimb, pentru evenimentul de deschidere oficială a ambasadei nu a fost primită invitaţie.

“La recepţia organizată astăzi, 13 mai 2018, de către Ministerul Afacerilor Externe israelian, va participa un reprezentant al Ambasadei României în Israel. În ceea ce priveşte deschiderea oficială a Ambasadei SUA la Ierusalim, nu a fost primită o invitaţie de participare”, transmite MAE.

37 COMMENTS

   • Domnule Radu Tudor, cei care fac abuzuri precum ala Portocala trebuie eliminati din sistem, iar in cazul lui este dat afara din magistratura si anchetat, dar asta nu inseamna ca pun LUPUL (PSD) paznic la oi. Legile justitiei si codurile penale facute de PSD incalca niste tratate internationale (asa spune raportul GRECO). Dar inca ceva… va mai amintiti acum vreo 2 zile cum a zis Iohannis ca unii si-ar cam dori Romania in afara Europei, si cum se spunea ca Iohannis nu stie ce vorbeste? Pai… Tariceanu a zis ca nu ar trebui sa luam lumina (model) UE. Tudorel de la Justiei practic a zis ca specialistii GRECO sunt prosti si nu ar trebui sa ne luam dupa ei. Acum Romania prin PSD blocheaza UE alaturi de tari prea apropriate de Rusia. Antena 3 a sustinut pe fata PSD, dar eu cred ca toti ziaristii de acolo sunt pro UE. Voi in lupta impotriva lui Kovesi riscati sa dati tara pe mana PSD-ului si a unor politicieni care clar doar se prefac ca sunt pro UE si pro SUA. Sustinerea pentru PSD se vede prin faptul ca vorbiti de lipsa de autostrazi, dar NU se mai fac emisiuni bazate pe documente, prin care reies prietenii de partid, cum partidul si-a bagat coada in contracte etc. Prin faptul ca nu se vorbeste despre lipsa de spitale, de spitalele existente infectioase, despre cei peste 12,000 de cazuri de rujeola si lipsa medicamentelor, despre legile care chiar daca rezolvau problema, au fost anulate pentru ca erau facute de Ciolos. Nici nu mai vreau sa spun de lipsa de critica l-a adresa unor PSD-isti care au clacat grav.(banii pierduti de Firea de la Banca Mondiala, dar si cei de la UE pentru metroul din Bucuresti). Pentru asa ceva orice alt politician era “ars pe rug” la Antena 3. Domnule Radu Tudor, eu pot sa inteleg anumite legaturi, anumite interese comune, dar eu inca mai cred/sper ca la Antena 3 binele Romaniei (economie, sanatate, invatamant) primeaza. Trebuie sa realizati ca sustinerea PSD nu va face altceva decat sa ne bage in rahat pana la gat.

    Iohannis o fi mai lent, mai mutulica, dar nu e prost si atunci cant ataca, ataca corect pe greselile facute de PSD.

   • Campania de denigrare a justiției și a DNA este sa anulati dosarele prin care a fost condamnat voiculescu ghiță mazăre udrea etc…abuzurile au fost exagerate prin manipulare prin aservirea IJ a CCR prin legile date de majoritatea pesede alde in ultimul timp de anulare a incompatibilitatilor a abuzului in serviciu etc. Un plan diabolic al infractorilor in cardasie cu media oligarhilor pușcăriași sau fugari peste graniță!

   • Domnule Radu Tudor,

    In general sunt de acord cu dvs in proportie de 90%.
    Dar cand nu sunt devin necrutator cu dvs 🙂 No hard feelings though..

    Politica dementa a Germaniei a impins guvernul intr-un corner. Politica constant anti-romaneasca a Germaniei si de sprijinire politica doar a partidelor de “dreapta” securiste nu lasa guvernului si Romaniei decat o singura varianta:

    USA-Israel, Anglia si sper Cehia si Polonia.

    —————————
    Si mai lasati lozinca asta lansata de sorosisti cu rusii, adica cine nu e de acord cu o anumita politica e automat pro-rus.
    O fi Trump orice dar nu e pro-rus. E doar gruparea Soros care de cand a castigat Trump o tine cu povestea asta. Chiar n-ati mai auzit propaganda asta si in alta tara ?

    ————————–
    Si mai intrebati-va un lucru: Cand or sa provoace ungurii incidente de tip Kosovo ( ca o sa vina si vremea asta) cine credeti ca o sa fie de partea noastra?
    Germania sigur, sigur dar sigur nu.
    USA si Israel ? Poate, aici mai avem o sansa si nu conteaza ca ne place sau nu Trump sau Bibi e vorba de Romania.

     • Nu fac parte din categoria RM si CVT.

      Din pacate aici vorbiti ca toti asa intelectuali pretiosi de “dreapta” care ne spuneau arogant:din 1990 pana acum trei ani : “Domne nu vorbeste nimeni de autonomie nici ungurii nici UDMR e o inventie a comunistilor si a lui CVT.

      De trai ani UDMR vorbeste pe fata de autonomie. E si asta un scenariu inventat al RM?? E REALITATE si nimeni nu mai vrea sa-si aduca aminte de cat de gresit a fost.

     • Bai fraiere, cum dracu’ vorbesc de 3 ani de autonomie, cind ei de la infiintare au in statut, negru pe alb, cuvintul “autonomie”? Te-ai trezit? Buna dimineata, vokta taie greata!

     • Scuze, mesajul era adresat celui care zice ca UDMR vorbeste despre autonomie de 3 ani de zile – rezulta clar din text, dar l-am plasat gresit fiindca s-au terminat replay-urile. Scuze…

     • @ Radescu,

      Daca ma posteaza RT ca te-a salvat de la primul meu reply.
      si
      daca citesti statul UDMR o sa vezi ca este folosit doar teremenul de “autonomie culturala”
      ———–
      XII. CONSILIUL AUTONOMIEI CULTURALE (C.A.C.)
      Art. 57

      si președintele Consiliului Autonomie
      ————-

      Deci problema este ca de trei ani au avansat la termenul de autonomie teritoriala ceea ce era de asteptat.

      De ce-ai sarit tu ca ars in sus si cu jigniri? Daca vrei sa fii agresiv trebuie sa fii intai logic si informat ca sa n-o dai in bara asa spectaculos …

   • Domnule Radu Tudor,

    Sa mai adaug. Daca nu ne bagau americanii in NATO, Europa-Germania nu ne bagau in UE nici azi. Uitati-va la Schengen ca e cea mai buna confirmare.

    Dar Germania s-a gandit ca Romania devine prea americana si pierd ei o zona de influenta.

  • Nefrecventabilii sunt popoarele cu coloana vertebrala iar vasalii si slugile Germaniei sunt considerati marii europeni…
   Cat sa mai slujim Germania care nu ne da nimic? trebuie sa faci un minim gest de prietenie iar Germania nu-l face ii pune pe olandezi si pe francezi sa-i bata joc de noi ca suntem corupti ca suntem nu stiu ce, dar banii ni i-au luat.
   Atunci orice tara normala la cap face ceva, da un semnal nu sta ca boul in jug. Ca tara trebuie sa fim practici si sa ne vedem interesul. O sa vedeti cum o sa ne respecte atunci Germania si alte tari care acum isi bat joc de noi.

 1. De ce, domnule Tudor, si pina cind, sa continuam cu mentalitatea asta ancestrala de slugi? De ce si pina cind sa perpetuam principiul atit de pagubos “noi le-am dat petrolul si, in schimb, ei ne-au luat griul”??
  Pina cind astia isi bat joc de noi, tinindu-ne ca pe slugi si fara nicio explicatie la usa Schengen, iar noi luam pozitie de drepti ca vor ei sa nu mutam ambasadele? Pina cind vom inghiti mizeria aia de MCV dictata de Monica Macovei, unul dintre cei mai mari dusmani ai Romaniei? Pina cind ne vor impune ei o codruta care face politie politica si apara interesele lor si, in compensatie, ne vor trimite biletele todolist in 12 puncte la care ne uitam ca la biblie?
  SI CITE SI MAI CITE ….
  Chiar nu putem avea si noi o opinie separata? In nimic?
  Sintem totusi o natiune? Sintem un popor de 2000 de ani? Ca daca ne spun bulgarii mamaligi ne suparam.
  Pai atunci hai sa ne schimbam dracului numele, sa ne numim … Mamaligia. S-o recunoastem si sa nu ne mai dam cocosi!

  • Suntem tinuti in afara Shenghen si din motive politice, dar si pentru coruptia din tara. Coruptie care se vede la granita. Se fac trafic de droguri, arme, de toate felurile, iar controlul nu functioneaza la granite. Am platit tehnologii, scanere moderne, dar care sunt lasate nefunctionale pentru a se putea primi mita mai usor. Opinii separate poti sa ai, dar nu asemanatoare cu cele ale Ungariei si statelor prietene Rusiei. Tu fii oleaca mai atent la niste jocuri, jocuri care dezbina tarile din UE si dezbina SUA de UE, iar in toate astea Rusia isi baga coada prin cozile de topor. Cu atat mai mult UE trebuie sa arate ca e unita si Romania sa fie in nucleul dur al UE (cum cere si Iohannis), nu marginali si mici in grupul Visegrad.

   • dragos, ai afirmat ca “Legile justitiei si codurile penale facute de PSD incalca niste tratate internationale” poti sa dai concret doua exemple, sau repeti ca papagalul indoctrinarea la care sinteti supusi voi astia frumosi si liberi?
    Cit despre Schengen, ce inseamna “motive politice”?
    Zi ceva concret, nu repeta idei generale si inepte citite pe FB! cit despre faptul ca n-am fi primiti din cauza coruptiei, asta e alt cretinism: cind ne-au pus sa cheltuim sute de milioane de euroi eram mai corupti decit acum. De ce n-au zis atunci “stirpiti coruptia si dupa aia discutam” ?
    Tu nu vezi ca repeti ca papagalul ce auzi si tu imprejur, in loc sa treci prin filtrul gindirii proprii?
    Iti spun eu: daca Olanda capata cheile portului Constanta, eram de mult timp in Schengen! asta apropo de coruptie!
    Cit despre prostanacul de la Cotroceni, tu chiar nu vezi ca da in gropi? Profesorasul a inceput sa se creada imparatul Romaniei
    Noroc cu Dragnea, ca a adus PSD la 46%, ca altfel provincialul asta nating facea din Romania cazarma! Vai steaua lui, saracul! Auzi la el: Dan ci la ar tre bu i sa fa ca ce i se spu ne! Zi sa mori tu!

    • In linkul asta ai o sinteza, dar si documentul original publicat de GRECO in limba engleza: http://adevarul.ro/news/eveniment/greco-declara-profund-ingrijorat-anumite-aspecte-reformei-sistemului-judiciar-romania-1_5acdc450df52022f75b1fecd/index.html

     Faza cu portul Constanta este vrajeala. 1) Nu poate fi dat altuia, pentru ca este in lege privit ca punct de importanta natioanal, si nu poate fi dat cuiva care sa aiba peste 50% din shares. 2) Portul Constanta este important, dar nu chiar atat de important incat sa nu fim lasati in Shengen, sunt alte porturi in Grecia mai mari si mai importante, iar Grecia chiar are infrastructura. 3)Daca UE ne vrea raul de ce se roaga de noi sa facem dracului o autostrada care leaga portul Constanta de granita de Vest, de ce se roaga si varsa miliarde pe masa noastra pentru a ne dezvolta?

     Asta cu… domle eu nu ma dezvolt pentru ca UE e rau si are interese si nu sunt primit acolo si acolo si de aia nu ma dezvolt, este vrajeala si o mentalitate de om slab. Om slab care nu este in stare sa puna mana sa faca ceva si atunci cauta tap ispasitor. Noi romanii suntem vinovati de tot ceea ce se intampla in Romania, in frunte cu politicienii pusi de noi acolo.

     Cat despre Iohannis… scuze, dar o fi el mutulica, dar cand a iesit a atacat concret pe greseli grave facute de PSD. Legea salarizarii, incercarile de nationalizare a pensiilor private, lipsa de investitii, cresterile preturilor, inflatia, pierderea de fonduri de la UE si Banca Mondiala pentru proiecte majore. Si multe alte lucruri care le pot prezenta, dar nu am timp.

    • N-o sa ma intind cu tine la dispute, ca vad ca esti habarnist rau. Dar cu portul Constanta, (de fapt SALBA de porturi lasate de Ceausescu, ca sint vreo 7; eu le-am vizitat acum vreo 15 ani si nici acum nu mi-am revenit!) saliveaza aia de dau in bilbiiala, ca vorbesti ca baba Cloanta:toate porturile din Grecia nu fac cit portul Constanta, Ce sa faci, fraiere cu porturile din Grecia? Sa ocolesti toata Europa ca sa ajungi in Marea Nordului?
     Portul Constanta are ceea ce n-are niciun alt port: CANALUL DUNAREA MAREA NEAGRA. Uita-te, bolovane, pe harta si-o sa intelegi: Azerbaidjan(Baku!!) – Georgia – Marea Neagra – Portul Constanta – Canal – Dunare – Germania – Olanda.
     Iar Baku inseamna si familia STAN (Kazahstan, etc)
     Miza e absolut uriasa, dar tu, cu hastagul tau, ce sa intelegi? Tot ce vezi, bagi in gura!
     Rezista, fraiere, inteligentei, nu te lasa coplesit de ea!

     • Prietene am studiat la facultate despre pozitia portului Constanta, am facut analize in GIS (Geographic Information System Mapping Technology), potentialul il stiu, dar in starea actuala nu faci nici pe dracu cu portul ala (sunt noi tehnologii in managementul portuar, o gramada de chestii noi care noua ne lipsesc). Portul Constanta se afla in aceeasi situatia ca intreaga tara. Ne stim potentialul, dar nu investim, nu facem nimic sa il atingem. In schimb avem multa coruptie. Cauta pe Google si ai sa gasesti reportaje cu clanurile de mafioti romani care capuseaza cu zeci de milioane, sute de milioane de euro portul Constanta. Degeaba ai potential daca nu stii sa il valorifici. Apropo… Romania inca nu a ajuns la break-even point cu canalul Dunare-Marea Neagra. Mai pe scurt, dupa atatia ani inca nu am scos banii investiti acolo. REPET: DEGEABA AI POTENTIAL DACA TE PLANGI CA ESTE POSIBIL SA TE FURE UNII, DACA TU ESTI PROST SI NU FACI TOT POSIBILUL SA SCAPI DE MAFII SI SA ITI ATINGI POTENTIALUL.

     • Pai daca ai studiat si n-ai inteles nimic, degeaba! Altfel nu mi-ai fi zis prostia cu porturile grecesti. Pai ce treaba au porturile grecesti cu traseul Betrolului? Ca aici despre BETROL e vorba, nu despre muraturi!
      Sigur, porturile nu mai sint ce erau in ’89, in special portul militar. Ar fi nevoie de investitii pe care Romania nu le poate face, acum. Olanda le-ar face in minutul 2! Totusi, e o politica inteleapta sa tii cu dintii de unul din ultimele atuuri pe care le (mai) avem.

   • Schimburile comerciale ale Ungariei cu Rusia sunt nesemnificative în comparație cu schimburile comerciale ale Germaniei cu Rusia. Cine oare este mai apropiat de Rusia!
    Cum vine cu uniunea și solidaritatea!

  • Da, astia ne tin afara din Schengen atunci in sfarsit ni se aude si noua glasul.
   Daca nu te opui din cand in cand astia te calca in picioare la fel ca rusii or sa ne abuzeze mereu.

   Rusia sau Germania tot un drac cand e vorba de dominare si abuz.

 2. Încercând să distrugeți un “monstru”, pe Traian Băsescu și sa-l razbunati pe Voiculescu, pentru ca a făcut puscarie pe nedrept prin abuzurile unor judecatori, să fiți atenți să nu distrugeți și partea buna a justiției care făcut și lucruri bune in Romania și mare atenție sa nu creați un nou “mostru”, pe Liviu Dragnea, a cărui sete de putere și de răzbunare e mai mare ca a lui Băsescu și mă tem că voi din trustul intact o să fiți primii loviți de puterea care o va avea Dragnea, pentru că sunteți un factor de influența în societate foarte puternic și îl puteți afecta oricând, aveți mare grija cu el.

 3. Nu cunosc punctual situatia Ungariei, a Cehiei, a Poloniei si mai sunt state care “vocifereaza in front”, doar ce transpare din presa. Daca si acolo se intampla, cum se intampla cu Romania, ca sa fie batjocorite de mai marii Europei sau ai lumii, sa se vina cu impuneri (inacceptabile), pe care nici ei nu le-ar accepta daca ar fi in locul nostru, ii inteleg pe cei care vocifereaza si nu i-as trata ca pe un club nefrecventabil, i-as trata cu respect si m-as blama ca nu ma pot ridica la demnitatea si verticalitatea acestora.
  Romania nu trebuie sa uite la cate umilinte si nedreptati a fost supusa si este in continuare, de catre mai marii Europei si ai lumii. Daca ei o duc bine, o duc si datorita noua, n-ar trebui uitat acest fapt.

  • Când a aderat la UE, Polonia n-a avut capitol pe justiție. Acum i se scoate ochii tocmai pe justiție! De fapt, se caută un pretext ca să se micșoreze fondurile de coeziune.

 4. Cumva robotul plimbaret ratacit in cea mai inalta functie a tarii are gena araba,de impune puparea m(b)oastelor doar cu laudatio!? Parca ne indreptam cinic spre epoca laudatio a scaunarilor,nimic negativ!

 5. Genialul Viktor Orban

  Si da, dusmanul nostru numarul unu e genial.

  1. Are Geramania de partea lui dar nu s-a oferit pe tava, totul e negociere la fiecare pas precum face UDMR.

  2. Se asigura ca intr-un moment crucial pentru Israel e de partea lor. Who gives a shit about a UE formal declaration ? But Israel does and they will remember. De aceea si USA will remember.

  3. Nu baga batul prin gardul Rusiei ca prostul in mod inutil. Cand se v-a negocia statul Tinutului Secuiesc Independent e bine pentru ei ca Rusia sa nu se opuna. Orban stie asta.

  Noi nu avem punctul 1 cel putin sa nu ruinam 2 si 3.

  ——–
  Asa ca “nefrecvenabilul” declarat asa de Soros isi vede bine merci de interesul Ungariei in mod brilliant.

  • Ungaria nu este condusă doar de nefrecventabilul Orban. Ungaria este condusă de o oligarhie compusă din vechii studenți care au înființat Fidesz și care se află în toate funcțiile cheie ale statului Ungar. Simpla dispariție a lui Orban din fruntea Ungariei (naturală sau artificială) nu schimbă cu nimic politica actuală a partidului Fidesz.

 6. Schengen, nu !
  MCV – cat cuprinde !
  Amestecul ambasadelor straine în toate treburile interne .
  Barosso l-a repus pe Băsescu atunci când poporul român l-a trimis la plimbare !
  Bruxelles l-a vrut pe Cioloș premier și l-a și avut !
  Emigranți sau imigranți….cu miile !
  Fonduri mai puține…. Cioloș și-a făcut treaba !
  Și pot continua cu binefacerile UE….. când încercăm și noi să ne apărăm demnitatea ( ce a mai rămas din ea) suntem catalogați ,,pro ruși”.
  Parcă ar trebui să fim parteneri cu drepturi depline și egale !

 7. Circula multe barfe in legatura cu euro si marca nemturiei si cu dosul spre amarlica,asta e fusta nemturiei. Planul ar fi anihilarea monedei euro,a fost intrudus pentru balansarea valutelor(capcana in care a intrat romanca si tot se pupa introducerea obligatoriu a monedei euro,lasilor,ajungem in cea mai urata si mizerabila prapastie)dar se finalizeaza etapa euro si se va trece la moneda nationala fiecare tara. Cat despre dosul aratat definitiv amarlicei,nemturia are planul stabilit:milioane de refugiati= muncitori angajati care deja au devenit sclavii bugetului nemturiei,sclavii bancilor,deoarece toate cursurile inventate pt.refugiati se platesc doar de ei prin credite avantajoase(minciuna) pentru cel putin 15-20 ani! De ce sunt atatea atacuri?! Oare de ce?! Se stie dar nu recunoaste guvernul tarilor unde sunt atacuri:nemturia,franturia,britania,londraria,+! Folosesc manipularea vorbelor cum au chef fiecare,e la fel ca in romanica!

 8. dle Tudor, prefer de 1000 de ori sa fiu raliat Ungariei, Cehiei, Poloniei, Israelului si Americii decit sa fiu condus de un nenorocit ca Juncker, care il omagiaza pe criminalul Marx in cea mai veche catedrala din Europa si ii face si statuie!
  Vine o vreme cind trebuie sa aveti (sa avem cu totii, dealtfel…) curajul sa spuneti clar cu cine va asemanati, de care parte sunteti. A venit vremea despartirii apelor, in ziua de azi in multe situatii e doar o singura alternativa: ori asa ori invers, nu mai merge cu vrajeala cu “suntem prieteni cu toti” – ceea ce in istorie a insemnat ca nu suntem prieteni cu nimeni. Si, ca urmare, ne-au tras-o toti, pe rind, pentru ca nimeni nu a avut INCREDERE. Oricare ar fi optiunea, e mai cinstita decit ambiguitatea falimentara si tipic romaneasca.
  Din punctul asta de vedere – si, probabil, doar in privinta asta – desi ii gasesc multe pacate lui Dragnea, daca el a determinat sa se/ne plaseze mai abitir in orbita SUA -Israel (ceea ce nu prea cred, totusi) then he’s my man! Alogenul neamt, care se crede rasa superioara, groful, intr-un popor de mitici in care el e Mesia, ca el e sas luteran (da condamnat pentru afaceri necinstite imobiliare ca multi alti mitici) e o specie pe care o dispretuiesc si in care nu ma regasesc. Da migranti arabeti, africani si asiatici vrea sa luam, sa creasca salariile nu vrea, sa plateasca redevente mai ca lumea strainii nu vrea, sa calce dna in picioare tot dreptul roman si ala francez vrea… etc etc. Un fanariot limitat, un behemveu SH al carui computer de bord fuse inlocuit cu o casoleta de wursti expirati palmati de la lidl.
  Dv ramineti cu Clinton, Obama, Nato (Nato afara de Trump, desigur), ONU, Ue, Merkel, Macron, Juncker, arabii, iranienii, spaniolii, palestinienii, si cu cine va mai simtiti apropiat, dar macar spuneti clar in cine va regasiti; ca sunteti socialist, comunist, democrat, internationalist, spirit universal european, etc, ce-oti fi, da numa nu va mai dati ceea ce nu sunteti bagind fitile ca venite din partea unuia si echidistant si informat pe deasupra. Nu reusiti nimic, nu-i convingeti de nimic nici pe prosti nici pe destepti.
  De acesta clarificare, din partea oricarui individ care are drept de vot (cu atit mai mult de la cei care au la dispozitie o mare trompeta mediatica) ar avea mare nevoie tara noastra, daca vrea sa mai aiba vreo sansa de existenta, sa inceapa romanu sa afle pe ce lume e.
  Sigur, exista riscul sa vedem ca 90% dintre noi sunt comunisti sau socialisti – da tot e un avantaj, restul de 10% trebuie sa se roiasca rapid intr-o tara normala, sa fuga din statul asta pseudofederal feudal facut pe sestache si numit UE, stat falimentar care insa il omagiaza pe Marx, care ii face statuie acestui criminal, statuie… facuta cadou de China, tara comunista…
  Da asa e OK, numa Rusia e de kk, ca numa ei sunt comunisti… si rai si ne vor si padurile si petrolul…. Ucraina sunt aia bunii… pentru mine, toti socialistii si toti comunisti sunt la fel, cu amendamentul ca mint mai putin comunistii. Da tot le-as da cu napalm tututor, fie bolsevici fie mensevici.
  Chiar ar fi interesant sa va definti ideologic, poate aveti cindva amabilitatea si timpul sa o faceti. Da la modul serios, ca la misto, superficial, nu foloseste la nimic…. e plina tara de mistocari si de superficiali – si rezultatele se vad.

Leave a Reply