Noul Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) se va constitui în şedinţă vineri, urmând ca membrii forului să îşi aleagă conducerea – preşedinte şi vicepreşedinte.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la şedinţa CSM participă şi preşedintele Klaus Iohannis.

Şedinţa, care va avea loc la sediul Institutului Naţional al Magistraturii, cuprinde trei puncte.

Primul punct prevede o întâlnire a membrilor vechiului CSM (mandatul 2011-2016) cu membrii CSM care se va constitui ca urmare a alegerilor organizate în perioada iunie – decembrie 2016.

Al doilea punct de pe ordinea de zi se referă la şedinţa de constituire a noului CSM, iar la punctul trei este trecută alegerea conducerii instituţiei – un preşedinte şi un vicepreşedinte.

Noul CSM este format din judecătorii Simona Camelia Marcu şi Mariana Ghena – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Lia Savonea – Curtea de Apel Bucureşti, Nicoleta Margareta Ţînţ – Curtea de Apel Braşov, Andrea Annamaria Chiş – Curtea de Apel Cluj, Gabriela Baltag – Tribunalul Neamţ, Evelina Mirela Oprina – Tribunalul Ilfov, Mihai Andrei Bălan – Judecătoria Timişoara şi Mihai Bogdan Mateescu – Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Totodată, în CSM au fost aleşi procurorii Codruţ Olaru – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Cristian Mihai Ban – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Florin Deac – Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, Nicolae Andrei Solomon – Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Tatiana Toader – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.

Potrivit art. 3 din Legea 317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din 19 membri, dintre care nouă judecători şi cinci procurori, aleşi în adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor, doi reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi trei membri de drept – preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ministrul Justiţiei şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, anunță Agerpres.

Membrii CSM sunt aleşi pentru un mandat de şase ani, fără posibilitatea de a fi prelungit.

8 COMMENTS

 1. CSMul a fost correct intotdeauna cu oamenii cinstiti si corecti, sper de-acum incolo sa ramana asa.

  Un tanar din Cluj, Laurentiu Dinca, a realizat o paralela intre membrii Guvernului Ciolos si cei ai Guvernului Grindeanu. Textul clujeanului a devenit viral pe Facebook, fiind distribuit de peste 5.000 de romani.
  Dinca a comparat principalii ministru din cele doua cabinete. Niciunul dintre ministrii lui Grindeanu nu este superior.
  „In locul lui Ciolos a venit Dragnea.
  – La Ministerul Economiei, in locul lui Costin Borc – Doctorat in Economie, Wisconsin Madison, a venit fostul director al Postei Romane, Alexandru Popescu, are incasa in 2015 un bonus de performanta de 135.418 lei, desi Posta e la un pas de faliment.
  – La Ministerul de Externe, in locul lui Lazar Comanescu – Doctor in relatii internationale, diplomat de cariera, a venit Teodor Melescanu, comunist de cariera.
  – La Ministerul de Interne, in locul lui Dragos Tudorache – omul care a introdus sistemul video in sectiile de votare, vine Carmen Dan, o fosta functionara din Teleorman, pe care o recomanda relatia apropiata cu Dragnea.
  – La Ministerul Educatiei, in locul lui Mircea Dumitru, rector al Universitatii din Bucuresti, membru in comisia care a constant plagiatul lui Ponta, vine Pavel Nastase, un sustinator al lui Ponta.
  – La Ministerul Justitiei, in locul Ralucai Pruna, vine Florin Iordache, cel care a initiat si coordonat „Martea Neagra”.
  – La Ministerul Muncii, in locul lui Dragos Pislaru vine Olguta. OLGUTA. Olguta. Atat aici.
  – La Ministerul Sanatatii, in locul lui Vlad Voiculescu, singurul ministru care incepuse lupta contra mafiei din sistemul de sanatate, vine Florian Bodog, om din sistem, banuit de plagiat.
  – La Ministerul Transporturilor, in locul lui Petru Sorin Buse, cu experienta de peste 25 de ani in industria auto globala, intre septembrie 2010 si mai 2015 fiind vicepresedinte al Inginerie Renault Globale si Directorul General al Renault, vine Razvan Cuc, demis din guvernul Ciolos, fara experinta in domeniu, un domn de la Giurgiu.
  – La Ministerul Tineretului si Sportului, in locul multiplei campioane olimpice Elisabeta Lipa, va fi numit Marius Dunca, primul om gasit responsabil de tragedia de la clubul Colectiv.

  Cam atat”, a scris Laurentiu Dinca.

  • pe mine ma intereseaza din tot textul ala doar atat: “– La Ministerul Justitiei, in locul Ralucai Pruna, vine Florin Iordache, cel care a initiat si coordonat „Martea Neagra”
   dupa cum vezi, nici chiar stralucitul autor de facebook viralizat n-a prea avut ce sa spuna bine despre Pruna. Asta e singurul minister care ma intereseaza cu adevarat!
   in rest, nu prea ma intereseaza CV-ul ci ceea ce fac in timpul ministeriatului.
   sa stii ca orice ministru ar venii, tot tablagiul incult te amendeaza fara sa poti face mai nimic cu sanse reale de castig in timp rezonabil si fara neuroni pierduti cu carul

  • No, acuma ştiu de ce Clujul are atâţia proşti: pentru că li s-au prăjit “creieraşele” de la atâta “feisBUCI”. Mergeţi măi nevrednicilor la muncă adevărată, că aţi ajuns nişte puturoşi, şi nu sunteţi vrednici nici să vă scărpinaţi în c-r, fără să consultaţi “feisbucul”!

 2. Justitia ar trebui sa revina la era Nastase. Cand pe Ciuvica il bateau pe strada ca se lua de premierul PSD (si apoi era aparat de Macovei).
  Cand coruptii Romaniei nu numai ca erau liber, dar erau efectiv in actul de coruptie.
  “Să vină să-mi numere ouăle”
  Alea vremuri bune.

 3. Daca normal inseamna asa cum ar trebui adica intolerant cu fenomenul coruptiei si al crimei organizate atunci da,s-ar produce o schimbare majora.Johannis vrea exact acest lucru sper ca si ceilalti mai cu mila mai cu sila se vor alinia acestor necesitati.

 4. Trebuie să reziste şi ei până la următoarele alegeri sau până ve fi stuchit ghinion definitiv 🙂 🙂

Leave a Reply