Home Articole Kelemen Hunor a ramas fara Steaua Romaniei !

Kelemen Hunor a ramas fara Steaua Romaniei !

4747
5

Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional “Steaua României” a decis retragerea distincţiei acordate preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, ca urmare a faptului că într-un interviu acordat recent acesta a apreciat că reprezentanţii Uniunii şi maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului, a declarat pentru AGERPRES Mircea Geoană, membru al acestui for.

Decizia va fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis, care va hotărî dacă retrage sau nu distincţia, prin decret prezidenţial.

Hotărârea a fost luată cu cinci voturi pentru şi o abţinere, în condiţiile în care unul dintre membri a absentat.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a acordat recent un interviu cotidianului clujean de limba maghiară Szabadság, în care a vorbit despre pregătirile pentru Centenarul Marii Uniri din 2018. Liderul UDMR ar fi spus că reprezentanţii Uniunii şi maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului şi se teme că, în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani, politicienii români vor recurge la discursuri naţionaliste.

5 COMMENTS

  1. Care au fost temeiurile acordarii distinctiei ?! Tokes, dovedit a fi agent AVO inca inainte de 1989 a primit si el aceeasi distinctie. Ei sunt mai putin vinovati, executa dispozitiile Budapestei. Buba este din nou la cozile de topor autohtone.

  2. Corect ar fi fost nu să i-o ia ci să-i mai dea una! Omul este sincer. Urăște din ficați România.

Leave a Reply