Cred ca liderul UDMR Kelemen Hunor si-a dat masura calitatii sale politice si cetatenesti. Afirmatiile sale demonstreaza cat de poate de clar ca Hunor nu se considera un cetatean roman de etnie maghiara. El nu are nici un pic de respect pentru tara in care traieste, pentru istoria ei, pentru statalitatea ei. Hunor si alti cativa lideri UDMR vorbesc despre romani ca despre straini, afirma ca sunt tristi cand Romania marcheaza momentul istoric 1 decembrie 1918. Sentimente profund anti-romanesti, exprimate candva si de cel mai mare anti-roman in viata, Tokes Laszlo.

Hunor nu poate transmite cateva ganduri bune fata de cetatenii romani. Fata de tara in care s-a nascut, traieste si o duce bine. Tara pe care o reprezinta ca parlamentar (sau nu?!) si care i-a oferit privilegii uriase, probabil niste contracte grase lui si uniunii pe care o conduce. Hunor ne transmite tristetea lui iremediabila pentru o mare sarbatoare  a romanilor. Exact ca Orban Viktor, liderul din ce in ce mai nefrecventabil al Ungariei.

Afirmatiile facute in interviu redat mai jos ma determina sa trag o concluzie amara : Kelemen Hunor este un reprezentant al Ungariei in Romania, un cetatean strain cu sentimente anti-romanesti care, prin jegoasa negociere politica, a fost de-a lungul timpului si ministrul culturii romanesti.

Vomitos !

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/kelemenhunor-romaniitrebuie-saaccepte-canoi-nu-vom-putea-sinici-nu-vrem-sasarbatorim2018-acestan-trecut-nationalismde-prost-gust-1_5984ae8e5ab6550cb8be3a87/index.html

19 COMMENTS

  • Salut
   1. Prietene, udmr nu este un partid in sensul legii , deoarece nu este inscris in Registrul Partidelor Politice ( se poate verifica pe site)
   2. Udmr edte o fundatie , acceptata pe sest de catre politicieni, in contra Constitutiei , ca s-au
   folosit unii de altii, voturi, etc contra cedari repetate, in folosul monoritatii maghiare.
   Niciuna din structurile statului nu reactioneaza;
   blat de la a la z.
   3.Se practica un model neproductiv, de a reactiona la declaratiile liderilor udmr!
   Nu se actioneaza deloc; putinii care mai actioneaza sunt de indata ostracizati, etc.
   4 Tata Johannes a cazut in capcana lor cu steagul secuiesc si cu imnul; pai ce au pazit consilierii sai de la protocol?
   Data viitoare ii bor da si o harta, poate chiar o sa- i ceara s- o semneze.

 1. Inca mai credeti in bunele intenti ale unpurilor? :))))
  Este clar ca ne urasc pana la nivel de celula, pentru ca s-a lucrat la spalarea pe creier si au reusit sa-i invrajbeasca impotriva noastra.
  Noi ar trebuii sa nu raspundem la provocari si sa radem de prosita lor, eventual cand radem sa aratam asta lumii, cu inteligenta si eventual cu ceva documentare istorice.
  Romanii ce traiesc pe langa ei trebuiesc ajutati foarte mult, astfel incat sa le para rau unpurilor ca nu s-au declarat romani si ca nu cunosc limba romana.
  De exemplu, sa-i ajutam pe romani sa cumpere terenuri si proprietati in harghita si covasna, exact pe acelas principiu pe care pungaria vrea sa-l foloseasca pentru pungurii din Romania.
  Ca ne urasc unpurii, asta stim si nu ne surprinde, dar ca au inceput sa ne urasca europeni, pana si polonezii care vorba aia i-am si ajutat, este foarte grav, iar faptul ca am ajuns sa ne uram intre noi, imi indica faput ca dezbinarea a reusit, urmeaza cucerirea.

 2. Bună ziua dle Radu Tudor,chiar nu putem face nimic în cazul acestor ticăloşi,pentru că nu este singur acest ungur mârşav ???

  • Viorel bacsi, cu siguranță nu o fi singur așa cum în rândul vostru un anume ins din PSD deasemenea nu e singur în categoria mârșavilor. Ca secui din cel mai verde îți spun că , virgulă, K Hunor nu reprezintă TOȚI maghiarii așa cum L Dragnea nu reprezintă TOȚI românii. Logic? Deci, nu are rost să generalizăm. În Ardeal asemenea ,,simfonii” nu țin, românii , sașii și ungurii trăiesc într-o perfectă armonie , orice ar zice individul sus-amintit, X sau Y !

 3. In naivitatea mea intreb si eu ce fel de drapel se afla in spatele lui Kelemen Hunor ?
  Ca mare ales in Parlamentul Romaniei Kelemen Hunor, intr-o deplasare in exteriorul tarii stiam ca face poza oficiala cu drapelele tarilor de origine, respectiv drapelul Romaniei si in acest caz particular drapelul Urgariei.
  Eu stiu cine sunt toti reprezentantii udmr si subscriu ultimei fraze din comentariul Dvs. Din pacate psd-alde se balbaie iar, Constitutia Romaniei necesita de urgenta o revizuire si pe aceasta tema.

 4. ….daca nu ne scuturam de ungurii astia,odata pentru totdeauna,ne vor manca de vii….somnambulii si impotentii aia din Parlament,in mana carora sta puterea de a da legi,astfel incat sa ne ridicam naibii odata din glod, ar trebui sa dea legea care sa nu permita infiintarea si existenta partidelor politice formate pe criterii etnice….ai deja in Parlament “Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale”…..daca vor altii altceva..ii pupam din mers….mers spre inainte…uniti…si nu dezbinati de propria prostie,si ignoranta,si aroganta,si incultura,si spirit de turma,si refuz de a gandi cu propria glagorie,si “#rezist”………si plecand urechea la cei cu parul mai alb,care au trecut prin mult mai multe,si-s mai greu de prostit………deja e groasa si la nemti,unde turcii de acolo sunt indemnati de erdogan sa nu se lase asimilati…..pai cum?….mars atunci afara si un sut in cur,pt ca evident exista un plan….(“Turcii în Germania: Oaspeţii preiau casa”).

  https://www.gatestoneinstitute.org/2566/turks-germany-guests-take-over-house

 5. Pai nu ii curta Dragnea la momentul de restriste la fel de vomitos “Grindeanu”?! Sau atunci erau frecventanili…

 6. Hunor e, in primul rand, om politic-restul, cultura solida, discursul rafinat, abilitatea diplomatica nu conteaza in fata pericolului cu care el si partidul lui se confrunta de la momentul ascensiunii lui Orban. Si, ca om politic, nu vede altă soluție pentru a-si menține electoratul -tot mai înclinat sa dezerteze la populistul de duzina, același Orban-decat sa-si muleze discursul pe discursul rivalului. Orban anunța doliu “national” cu ocazia centenarului Marii Uniri a Romanilor? Hop si Hunor cu propunerea de “absentă” a cetățenilor romani de origine maghiara de la celebrarea istoricului eveniment; nu e chiar doliu “mare”, ca Hunor nu e un demagog si-un cabotin de duzină precum rivalul sau, totusi, e o dovada de “înțelegere” a sentimentelor care agită maghiarimea de pretutindeni, dublată de o retorică suficient de contondenta pentru a-si convinge trupele sa nu dezerteze. Personal, nu cred sa aibă succes cu noul discurs-ungurii moderați din Ardeal n-au motive sa se radicalizeze, nici sa se dea in spectacol cu prapuri si cai mascați de 1 Decembrie 2018–iar capetele înfierbântate din secuime sunt demult câștigați de cabotinul năbădăios Orban; iar daca speră ca intelligentsia romana, câta mai exista, ii va ierta insultele cu care-si garnisește noile speech-uri, se-nseală amarnic-nimeni nu iartă agresiunile gratuite. Cariera lui politică, mi-e teamă, s-a terminat, cel puțin in România, iar de la Orban poate sa aștepte mult si bine sa-i răsplătească “fidelitatea”-il vom vedea in curând ca pe popa Tokes, facand spume la gură fiindcă i s-a retras decorația de erou al Revoluției; desigur, prostia lui Johannis sau viclenia lui Dragnea s-ar putea sa învingă si Hunor sa-si păstreze locul in politica românească; cumva, insa, cred ca Hunor e “mort” si nici măcar fantoma lui nu va mai fi luată in seamă, nici măcar cat cea a lui Coldea sau a celorlalți securiști jucatori de sporturi nobile. Sic transit.

  • Pe astia-i doare undeva, ei trebuie sa execute un ordin, nu-i intereseaza nimic, doar finalul.
   Ei pe asta mizeaza, pe prostia Presedintelui, pe viclenia ieftina a teleormaneanului si mai ales pe bunatatea si toleranta cetatenilor romani.

 7. Eu nu inteteleg ce tot încearcă omul asta sa facă??? Eu lucrecrez cu etnici unguri și am și prieteni din rândul lor și va spun ca nu împărtășesc aceleași sentimente cu domnu H. Realitatea e cu totul alta muncim aceleași lucruri, mâncam aceiași pâine , circulam pe aceleași drumuri , viața e la fel pentru toți in România!!!!

 8. românii nu-l respectă?
  cine îl plătește pe dl Kelemen Hunor? ( cetățenii acestei țări nu sunt argații UDMR-ului)

 9. Iar mustaciosul(Dragnea) i-i tine aproape ,sa nu cumva sa-i piarda. In loc sa-i puna la colt,ne-bagandu-i in seama e dispus sa ofere orice..U.D.M.R. -istii reprezina( alaturi de alte structuri),cancerul societatii romanesti,contaminand populatia maghiara de buna credinta.

 10. Am o nepoata intrata in familie de etnie Maghiara: e curata, e gospodina, e respectoasa si vorbeste romaneste la fel de bine.
  Ne respectam diversitatea, nu trancanim niciodata despre Hunor sau Orban, mai degraba vorbim de ineptia unora care ne guverneaza, nu de alta dar si ei precum si putinii etnici germani (tatal meu era Sas de la Sighisoara care vorbea siungureste si care s-a insurat cu o romanca, mama mea) ziceam alti etnici “sufera” consecintele unei guvernari proaste sau decente dupa caz.
  Sigur ca etnicii nu au nevoie de pledoaria mea , mi-ar place insa ca Dragnea si guvernul la putere sa faca pentru noi Romanii ceea ce face Orban pentru Maghiarii sai. Vorbesc foarte serios la fel de cit de serios au ei sosele bune, curatenie, te primesc bine ca turist,etc. etc.
  Restul mi se par discutii si un pic patriotarde pentru ca negocierile jegoase cum ati spus, le-au cautat, incurajat si cultivat patrioticii nostri: Ponta, Basescu, mai recent si Dragnea.
  Hunor e politic pe cit de politic este si Dragnea.

 11. Nu cred ca se va ajunge la rediscutarea Tratatului de pace din 1918-19 Trianon-Versailles-Paris ce prevedeau desfintarea sau abolirea Imperiilor.
  Deocamdata e batut in cuie.

 12. De ce sasi astia asa destepti si noi hungurii asa de prosti nu inteles niciodata.Avut in loc Ferdinand Feri in loc Carol Atila in loc plavanu Hunor baci?

Leave a Reply