4 COMMENTS

  1. actualii fanarioti au doar doua puncte pe agenda ilustrelor lor preocupari: pensii / salarii si cumpararea de armament de la americani.
    Restul de probleme ale tarii fie nu exista fie mai pot sa astepte. Asa au trecut 7 luni de guvernare psd.

  2. Acum ne putem da seama ce au putut face politicienii postdecembristi in privinta salariilor si a pensiilor, un mare haos si o furaciune legalizata. Orice guvern va incerca sa faca ordine in aceasta privinta se va lovi de tot felul de piedici atat legislative cat si din partea diferitelor mafii ale breslelor.

  3. Pensii si Salarii…despre munca,investitii,sectorul public cat produce….Sau aici lucreaza Dumnezeu pentru guvern.Da domnul soare avem recolte record(aici noroc cu investitorii privati) avem si ceva turism ca romanul e iubitor sa stea in mizeria litoralului romanesc si ne-am scos.Isi mai trimite si PSD-ul activistii din aripa tanara la mare chipurile “pt studentii din Bucuresti” “primul venit,primul servit” si toata lumea s-a scos.Trece si vara vine rectificarea de buget in care cei care-au risipit cat au putut de mult vin sa se victimizeze sa li se mai dea si am ajuns in iarna,acelasi pret imposibil la gigacalorie,acelasi trafic sufocant,aceleasi salarii proaste pt neinspiratii care au reusit sa lucreze pt firmele private care inca mai sustin bugetul si cu asta am facut o sinteze a acestei guvernari.Cand ceva iese nasol,cu scandal avem variantele A.Lipsa de comunicare B.Soros C.tehnocratii si gata,ce viata fericita avem.

  4. Discuțiile despre pensiile speciale se fac în primul rând pentru că au impact mediatic și nu mai vede omul de rând ce se întâmplă pe lângă. Spre exemplu în ședința de vineri a Guvernului au mai trecut pe lângă actele normative de pe ordinea de zi pe care figura multdiscutata ordonanță cu pensiile speciale, încă 10 ordonanțe și HG-uri, suplimentar. Câteva au și fost publicate în Monitorul Oficial, potrivit bunului obicei, vineri seara, nu știu dacă înainte sau după apusul soarelui. Și ce scrie în ele? Păi este o ordonanță prin care o parte a salariului medicilor se plătește din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate, o hotărâre de Guvern prin care la Ministerul Sănătății se mai înființează 4 posturi de secretar de stat, pe lângă cele 6 existente, iar statul de organizare pentru funcționarii din aparatul central crește de la 290 la 367, o hotărâre de Guvern prin care atribuțiile Ministerului Muncii privind programul Capital Uman se exercită prin 8 unități subordonate la nivelul celor 8 unități de dezvoltare, care unități subordonate nu este clar dacă se înființează sau se extind. Notele de fundamentare ale acestor acte normative nu apar nici la Secretariatul General, nici pe pagina specială de pe situl Guvernului așa că îmi pun întrebarea dacă aceste creșteri de personal sunt pentru încadrarea tinerilor absolvenți ai universităților din Europa, care s-au hotărât să se întoarcă în țară?
    Aștept cu interes să fie publicate și celelalte acte normative de pe ordinea de zi suplimentară pentru că nu am auzit vorbindu-se nimic despre ele.

Leave a Reply