Asadar, daca te opui autonomiei teritoriale pe criterii etnice si drepturilor colective pentru minoritati pe criterii etnice esti isteric. Iar secuii vor sa cioparteasca Ardealul, sa-l alipeasca la alte tari, dar nu sa-l fure. Ce abureala constanta si scumpa a practicat dintotdeauna Kelemen Hunor !

—————-

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a comentat, joi, gestul ambasadorului SUA, Hans Klemm, de a se fotografia cu steagul secuiesc, afirmând că este unul “normal”, care nu a fost îndreptat împotriva românilor, în pofida reacţiilor “isterice” din partea autorităţilor şi a politicienilor, şi a dat, ironic, asigurări că secuii nu intenţionează să “fure” Ardealul.

“E un gest normal, fiindcă a primit un cadou, a primit cadou acest steag, acest simbol, şi s-a fotografiat. Nu este un gest împotriva României, împotriva românilor, şi am rămas extrem de surprins de reacţiile isterice, inclusiv la nivel extrem de înalt şi din partea liderilor politici”, a spus Kelemen Hunor, la RFI.

Liderul UDMR a afirmat că situaţia provocată de ambasadorul SUA arată că temerile Uniunii din ultima vreme sunt întemeiate şi că autorităţile nu tratează cu “respect şi echilibru” astfel de chestiuni.

“Maghiarii sunt cetăţeni loiali. De 100 de ani muncesc şi creează valori în România şi simt lipsa de respect, simt lipsa de încredere, simt neîncredere din partea autorităţilor statului şi văd acum relaţii extrem de greu de explicat la un gest al unui ambasador”, a mai spus Kelemen Hunor.

El a completat că ambasadorul SUA nu a mers doar în Ardeal, ci şi în Oltenia şi în alte zone tradiţionale. Kelemen a spus, ironic, şi că nu trebuie să se sperie autorităţile şi românii că secuii vor “fura” Ardealul.

“Eu văd că de la Năstase, până la Diaconu, toată lumea din patru în patru ani se sperie că se fură Ardealul şi uite că nu s-a furat şi nu se va fura Ardealul, nu va lua niciun secui în spate Transilvania şi nu va fugi cu Transilvania din România”, a spus el citat de news.ro

13 COMMENTS

 1. daca tot e sa luam refugiati arabo-africani cea mai buna zona de cazare a lor ar fi HarCov.
  Avind in vedere pericolul consangvinizarii etnicilor secui, ar fi un gest de prezervare a acestei minoritati atit de valoroase, atit de loiale si atit de cinstite.

 2. Indiferent de ce spun astia, nu ma mai pacalesc sub nicio forma, daca a fost vorba vreoadata sa ma pacaleasca.
  Reprezentantul lui Unchiu’ poate sa vina cu o mie de argumente in favoarea sa, sa ne lase, dupa ce a comis-o. Asta-i realitatea despre toti acestia, inselatorie si perfidie.

 3. Oameni mai rai si ai dracului ca ungurii n am vazut in viata mea ,eu sant bucurestean nascut in bucuresti si nu de putine ori am fost in concedii prin harghita, de fiecare data ramanand cu un gust amar in gura.
  Au un tupeu fantastic si nu degeaba li se spune bozgori in traducere libera “unguri fara tara”
  Pana si un concediu de revelion mi au stricat cand au cantat la 12 noaptea imnul ungariei moment in care s au ridicat cu totii in picioare bineinteles fara cei de la masa noastra.
  Nu va explic cum se uitau la noi dupa.
  Un patron de camping m a invitat sa vizionez campingul lui pe http://www.szovata.hu .
  I am transmis ca nu stiam ca sovata se afla in tara de rahat numita ungaria .
  Si cate si mai cate
  Mi e scarba de bozgori.

  • Nu inteleg de ce te tot duci in HR sau CV daca nu-ti place acolo… Iti place sa te chinui pe tine insusi? 🙂 Totusi, nu oare te duci acolo ca acolo gasesti mult mai multa civilizatie si bun simt decat in Sud? Deci zici ca te-ai isterizat ca unii au cantat de revelion imnul Ungariei? Daca un lucru ca asta te isterizeaza (care nu te afecteaza pe tine deloc) ar fi bine sa consulti un medic… Oricum, oriunde sa te duci, daca nu dai respect locului si oamenilor de acolo (limba, traditii, obiceiuri, etc) nici tu sa nu astepti la a fi respectat…

   • Ma duc pentru ca sant zone superbe si mai ales ca acele zone se afla in Romania si nu in ungaria.
    Vad ca esti ungur dupa nume si mai ales ca esti foarte afectat de comentariul meu.
    Eu mi am spus parerea personala si exact ceea ce am patit eu acolo.
    Aveti o doza de rautate fantastica greu de explicat pentru mine vezi si relatia cu imigrantii ,dealtfel se discuta sa fiti scosi din Uniunea Europeana.

    • Da, sunt maghiar (ungur) dar nu doar dupa nume dar si ca apartanenta… Nu ne-ai zis ce ai “patit” acolo ci doar ne-ai relatat “nerusinarea” ca maghiarii s-au ridicat de revelion si au cantat imnul Ungariei… Si ca asta te-a isterizat tare mult… Si nu stiau de ce se uita dupa aia la tine asa… Scandalagii si istericii nicaieri nu sunt bine vazuti, nu doar in Secuime, asta numai ca un pont…
     Cum am mai zis, daca esti cu bun simt, civilizat si respecti oamenii si locul unde mergi, iti garantez ca si tu to cu bun simt si respsct o sa fi tratat peste tot unde mergi.

 4. Kelemene, eu cred că isterici sunt cei care doresc separatism teritorial şi cei care instigă şi finanţează astfel de manifestări. Kelemene, străbunicii şi bunicii mei au luptat in cele două războaie mondiale, iar învăţătura pe care am primit-o de la ei şi pe care o voi transmite urmaşilor mei este că: PĂMÂNTUL ŢĂRII ESTE SFÂNT…şi pentru el, ne vom da viaţa… asa cum au făcut bunii şi străbunii noştri.

  Versuri găsite ȋn raniţa unui soldat mort ȋn toamna anului 1918, pe muntele Sorica, din Carpaţii de Curbură.

  Nu plânge, maică Românie!

  Nu plânge, maică Românie,
  Că am să mor neȋmpărtăşit!
  Un glonţ pornit spre pieptul tău,
  Cu pieptul meu eu l-am oprit…

  Nu plânge, maică Românie!
  E rândul nostru să luptăm
  Şi din pământul ce ne arde
  Nici o fărâmă să nu dăm!

  Nu plânge, maică Românie!
  Pentru dreptate noi pierim;
  Copiii noştri, peste veacuri,
  Onoare ne vor da, o ştim!

  Nu plânge, maică Românie!
  Adună tot ce-i bun sub soare;
  Ne cheamă şi pe noi la praznic,
  Când România va fi mare!

 5. cat timp vom permite partidelor pe criterii etnice sa functioneze, o sa tot avem astfel de “sdindarzi” ai cauzei care se vor auzi pana in Parlament. Sa va aduc aminte ceva: Curtea Constitutionala e in Buc si nu cred ca este ff plina de maghiari!. nu am prea vazut pe cineva sa se inghesuie sa intrebe acolo daca este constitutional un partid creat pe criterii etnice

 6. Agerpress aprilie 2016 :România cunoaște un regres în privința respectării drepturilor comunității maghiare; vom sesiza Consiliul Europei
  Dacă mergem oriunde în țară, în toate celelalte regiuni istorice, observăm — și e foarte bine că e așa—că se încurajează manifestarea identității regionale și specificul zonei, mai puțin în ținutul secuiesc. Acolo nu se poate. Nici când vorbim de steaguri, nici când vorbim de obiceiuri sau denumiri. Singura excepție este ținutul secuiesc, unde aceste drepturi le sunt negate celor care trăiesc acolo”, a spus Kelemen Hunor.
  “nu va lua niciun secui în spate Transilvania şi nu va fugi cu Transilvania din România”, a spus el citat de news.ro
  Da, pentru ca Kelemen Hunor nu spune faptul ca maghiarii /secuii din Romania, in Ungaria, sunt priviti /considerati cetateni “unguri” de mana a 2-a, nu unguri veritabili 100%. Si sunt tratati ca atare. Nu e nicio mare Love Story intre ei. Ungurii din Ungaria privesc cu un aer de superioritate pe maghiarii din Romania, asadar draga Hunor, nu mai sufla in panze degeaba. Fix in pix ii doare pe ungurii din Ungaria de maghiari, secui……stiu f. bine de la fata locului : adica Ungaria.
  Cine creeaza tensiuni si provocari: VALURI, sunteti voi UDMRisti -leaderi ca altfel cum si-ar justifica “activitatea” si banutii capii UDMR . Vai de capul vostru! Sunteti rau patetici!
  Viszontlátásra drága!

Leave a Reply