Statele Unite au aprobat un nou plan de asistenţă militară destinată Israelului în valoare de 38 de miliarde de dolari, o sumă-record în istoria americană, informează BBC News online citat de Mediafax.

Preşedinţia Statelor Unite a confirmat miercuri seară termenii acordului cu Israelul, care urmează să fie semnat la Departamentul de Stat printr-o ceremonie oficială.

Acordul de asistenţă militară pe zece ani va intra în vigoare în 2018, fiind rezultatul negocierilor care au durat peste zece luni.

Prin acest document, Statele Unite se angajează să furnizeze asistenţă militară în valoare de 38 de miliarde de dolari Israelului, timp de zece ani.

Până acum, Israelul primea echipamente militare de 3,1 miliarde de dolari anual.

Potrivit site-ului israelian Ynetnews.com, acordul prevede alocarea a 500 de milioane de dolari anual pentru dezvoltarea sistemelor antirachetă în Israel.

16 COMMENTS

  • Israelul si locuitorii lui traiesc numai din pomana sub forma de ajutor militar pe de-a moaca de la amerloci si despagubiri de la nemti. Israelul este cel mai mare stat parazit al planetei.

 1. E normal, pe fondul miscarilor strategice de ultima ora, sa se ia asemenea masuri. In zona, Israel a cam ramas “ultima reduta” a lui Unchiu’, restul sunt cam nesigure. Trebuie subliniat faptul ca cele doua puteri dispun de o cercetare solida iar, acum sub imboldul celor 38 de mld., cercetarea in domeniul armatei va fi ceva “apocaliptic”. Parerea este ca aceasta “asistenta militara” se va axa in principal pe acest domeniu.

 2. Arabia Saudita este cel mai mare investitor in SUA. Practic, investitia cea mai mare a Arabiei Saudite intareste Israelul 🙂 deci e clar ca totul e pt “cascavalul” din zona. Sa vedem cand s-o termina cascavalul…

 3. Asta e acceptat de acum 1-2 luni de zile!
  Ce scriam despre Israel(o mică analiză detaliată) cu ceva timp în urmă? Acum se poate face legătura privind ”sponsorizarea/decartarea/susţinerea masivă financiar a acestui stat(plin de mafioţi)” plantat în coasta Palestinei în scop de comandă(vă plătim, voi atacaţi). Acum nu au încotro americanii, trebuie să spună pe faţă totul, altfel, ies online toate înregistrările chiar dacă sunt secrete!
  De ce Gaza şi Palestina nu au linişte în zona lor din totdeauna? Pentru ce i-au plantat americanii pe israelieni în coasta lor? Ghici?
  Ştiţi foarte bine că ”jidanii”(scuze pentru cuvântul folosit) deţin controlul a 99% din afacerile şi economia globală, ei nu-şi anunţă vizitele decât la momentul când sunt în avion aproape de destinaţie, încât nu se mai poate bloca vizita sau amâna! Îmi amintesc de perioada copilăriei 1964-1966 prietenii de familie ”jidani”(60-70 ani), povesteau cum au fost alungaţi din zonele unde se aciuau pentru că nu aveau o ţară a lor şi americanii îşi făceau mendrele cu ei până când i-au plantat în coasta palestinei. Parcă aud şi acum ce şi cum povesteau toate mizeriile şi măgăriile îndurate de la marii capi ai lumii! Aşa se întâmplă când nu ai ţara ta de baştină! Noi încă mai avem dar nu avem patrioţi şi oameni demni de respect ca să menţinem patria mamă încât vom ajunge călare pe mătură care încotro şi sărăciţi, mai mult îmbolnăviţi de mizeria practicată prin lege în ţară! Prea mult aţi urinat pe noi leprelor! Scuze pentru limbaj !

 4. prima data am crezut ca titlul e gresit. titlul corect era “Plan urias de asistenta militara SUA-Romania”, doar noi suntem aliatul strategic aflat in coasta rusiei???!! oare americanii ne-au dat ceva gratuit, ne-au ajutat cu armamanet modern? s-ar parea ca nu. sa nu gresesc, ne-au ajutat sa luam niste avioane de la second hands ca doar asta e trandul national. si asta pe bani multi. dupa ce s-au ciondanit in ultimul timp, presiunile evreilor americani l-au adus pe obama pe drumul cel bun. in dimineata asta am obtinut cea mai buna dovada despre manipularea dintr-un sondaj. ciado ne da ultimele rezultate din perioada 29 aug – 8 sept si dau un citat ca exemplu:”PSD la ultimele alegeri a obtinut in mediul rural 50 % din sufragii, ceea ce ne determina sa apreciem ca scorul final va despasi 43 % .PNL in mediul rural a obtinut in medie 24-25 % si apreciem un scor final de 27 %”. normal nu? adica pesedeul are 50% iar in final doar vreo 43% , mai precis scadem 7% de la pesede, iar partidul basisto-penelist cu vreo cu 24-25% ii dam 27% deci il crestem cu vreo 3% ca e in marja de eroare. 7%+3% = 10% pentru basisto-penelisti din condei pentru ca putem si doar noi facem sondajul!!! cam asta arata cum se face un sondaj.

     • Da, da.si marmota invelea ciocolata.sua fara NATO e tot prima putere militara a lumii.nato fara sua e fix nimeni PE strada.

     • Da, pe noi ne apara scutul prin ploaia masiva de reziduri nucleare, chimice sau bacteorologice ce vor cadea in capul nostru, reziduri provenite de la rachetele inamice doborate de vectorii de la Deveselu chiar de-asupra Romaniei asa ca rusii e de porc.

   • Ha, ha, ha!!! Amerlocii au investit militar la Deveselu ca sa se apere pe ei, nu pe noi. Noi in cazul unui conflict major cu rosii devenim un al doilea Verdun. Daca americanii erau prietenii nostri investeau in infrastructura, scoli si spitale. Asa ca rusii e de porc.

   • te referi cumva la scutul de la deveselu? cred ca gresesti profund. scutul e pentru toate tarile din zona apartinand de nato si in special pentru alea din vest nu e numai pentru romania. ma refer strict la ce ajutor da sua numai, repet numai pentru romania. sper ca ma exprim destul de clar. oare alea 38 mld dolari dati isralelului sunt si pentru alte tari din zona?

Leave a Reply