Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, referindu-se la numirea Adinei Florea la conducerea DNA, că există un aviz negativ de la CSM, care trebuie să dea de gândit şi a avertizat că nu va accepta să facem paşi înapoi în lupta anticorupţie.

“România nu poate face paşi înapoi în lupta anticoruptie, este inadmisibil. Nu voi accepta nicodată aşa ceva. Pentru asta, este nevoie în fruntea DNA de o persoană independentă, care să îşi asume această luptă împotriva corupţiei”, a declarat Iohannis citat de news.ro

El a spus că sunt probleme grave şi în modul în care se aplică procedurile privind această numire, având în vedere avizul negativ al CSM, care conţine lucruri foarte grave.

“Apar probleme grave în felul in care se aplica procedurile. Avem un aviz negativ de la CSM care conţine lucruri foarte grave care trebuie să ne dea de gândit. Am cerut departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri, dar nu voi accepta nimic care reprezintă un pas înapoi în lupta anticorupţie”, a adăugat şeful statului.

MinistrulJustiţiei Tudorel Toader a anunţat, luni, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef la Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în condiţiile unui aviz negativ al CSM pe această numire.

Luni seară, Toader a susţinut că legea nu îl obligă să facă altă propunere pentru funcţia de procuror-şef al DNA, dacă preşedintele refuză numirea Adinei Florea.

”La Ministerul Justiţiei, comisia de evaluare a fost prezidată de mine şi au fost cei patru secretari de stat. Am fost ultimul care m-am exprimat. I-am lăsat pe colegii mei, să văd spre cine îşi îndreaptă atenţia. Doamna Florea, cu unanimitate, fiecare membru a spus că dânsa este omul cel mai potrivit pentru această funcţie. Aţi înţeles corect, legea nu mă obligă să fac altă propunere în caz de refuz”, a afirmat Tudorel Toader.

Secţia de procurori a CSM precizează, în avizul negativ dat pentru numirea la conducerea DNA, că procuroarea Adina Florea a arătat o confuzie evidentă referitoare la noţiunea de independenţă, a dovedit rezistenţă scăzută la stres, capacitate de analiză şi de sinteză redusă şi sincope în raportarea la valori precum onestitatea şi imparţialitatea.

6 COMMENTS

 1. Am scris de mai multe ori despre vanzarea pe nimic a tarii si a traitoror din tara de pe timpul lui Adrian Nastase, moment in care toate partidele tarile au fost invitate si arabii, cand au vazut ca se vinde tot pe nimic,imediat au facut retur in tarile lor sa nu fie complice la porcariile din tara numita Romania! Pentru arabi au fost ijositor si ingrozitor acele zile!
  Acum, dupa 18 ani, gasesc articolul pus de Adrian Nastase cu ceea ce scriam eu! Spuneam ca “Adrian Nastase stie”!
  https://m.dcnews.ro/adrian-nastase-traian-basescu-atac-devastator-documente_618765.html

  • Domnule Presedinte Lenes si Securist,

   Nu e cum vrei tu ci cum este scris in LEGE si in acord cu hotararile CCR.

   Hai Pa!

 2. Pai asa motivare care sa spulbere un om nu am mai vazut la niciun interviu…doamne cum se transforma oamenii in slugi de dragul banilor! CSM are verticalitate, Tudorel nu ma gandeam in viata mea ca a detinut atatea functii cu servilismul pe care il poseda fata de niste infractori din varful parlamentului!

  • OUG s-a dat cu unda verde primita din partea Comisiei de la Venetia, care e ani lumina ca si competenta fata de CSM. A ne scuti.

   • Vezi ca sunt stiri flase, vezi ce tocmai posta T(r)udo(t)rel pe pagina lui… ii cam dau aia de la Comisia de la Venetia cu ordonanta-n cap…

Leave a Reply