Președintele Klaus Iohannis a luat act de radierea unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curții de Apel Brașov și, fără nicio îndoială, va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, anunță Administrația Prezidențială.

“Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărții Funciare nr. 9331 Sibiu, în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curții de Apel Brașov. În contextul juridic creat, domnul Klaus Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiției și, fără nicio îndoială, va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curții de Apel Brașov”, a precizat, marți, pentru AGERPRES, Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, nu mai sunt începând de luni proprietarii casei din centrul Sibiului pentru care se judecă de mai mulți ani, fiind radiați din Cartea Funciară, însă mai au la dispoziție două căi de contestație, a precizat, pentru AGERPRES, Puiu Nicolae Fesan, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu.

Prin cererea de rectificare admisă s-a dispus radierea dreptului de proprietate asupra imobilului situat în Sibiu, str. N. Bălcescu nr 29, al lui Iohannis Klaus Werner și al soției Iohannis Carmen Georgeta, susține OCPI Sibiu.

“Împotriva încheierii se poate formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare în conformitate cu prevederile art. 31 alin. 2 din Legea nr. 7/1996 a Cadastrului și Publicității Imobiliare cu modificările și completările ulterioare. Menționăm că datele din Cartea Funciară se pot consulta prin solicitarea unui extras de carte funciară de informare cu plata tarifului aferent conform Ordinului nr. 39/2009”, se arăta într-un răspuns al OCPI Sibiu transmis AGERPRES.

OCPI Sibiu a primit, la începutul lunii aprilie, cererea de radiere a dreptului de proprietate al familiei Iohannis asupra casei pierdute în instanță anul trecut.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat în data de 25 martie radierea din Cartea Funciară a dreptului de proprietate al soților Iohannis.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a respins un recurs declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu. Imobilul în cauză a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii ’70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29 din Sibiu a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa a ajuns apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea.

Pe 16 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de sentința judecătorească prin care a pierdut casa, punctând că împreună cu avocații săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

Ulterior, Instanța supremă a admis o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Brașov la o altă curte de apel din țară, decizia fiind definitivă. Pe 6 aprilie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că se va judeca la Curtea de Apel Pitești contestația în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanței, din noiembrie 2015, prin care cei doi soți au pierdut imobilul.

8 COMMENTS

  • Daca si-a insusit-o infractional prin falsificare de acte avem un presedinte penal care dauneaza imaginii Romaniei. Asa ne explica el despre Ponta. Ca urmare sa-si dea demisia, cum i-o cerea si el primului ministru atunci. Demisia Iohanis!

   • Domne, cand omu e deasupra cinstei ce mai conteaza o infractiune, un jaf, un act fals niste sute de mii de euro din chirie deturnati de la stat. Omul e cinstit deci la oamenii cinstiti li se permite o hotie, la cei pe care el ii declara necinstiti nu li se permite.
    Domnu Iohannis d’Sibiu ar trebui sa se suspende asa o vreme pana isi lamureste situatia cu justitia dar si mai bine sa-si dea demisia cum o cerea lui Ponta.

 1. Probabil nu este singura speta de acest gen, in care s-a implicat KI, probabil se sapa sau se asteapta momentul prielnic. Din ce in ce mai mult, auzind si declaratiile KI, devenite monotone, insipide, senzatia de ”marioneta” este tot mai pregnanta! Adica totul a reintrat in vechea bucla a consacrartului Sistem!Daca ii prieste, spre linistea lui, KI nu va face niciun pas in a schimba ceva, stie ca este trecator!

 2. ok, se remediaza parte din efectele faptei, dar cum ramine cu pedepsirea faptei?
  A existat vreo fapta? Care-i aia? Care-i pedeapsa? E vreuna? Cumva “cei doi soti” au dobindit imobilul din greseala, l-au cistigat la loto, au primit vreo donatie…?

Leave a Reply