A fost presedinte interimar al Romaniei. A condus PNL. A fost presedinte al Senatului. Un orator exceptional, creatorul USL alaturi de Victor Ponta. Retras din atentia opiniei publice de mai bine de un an. Crin Antonescu dezvaluie azi planurile sale de viitor.

——————————————

“Pentru că este un partid pe care l-am condus și susținut, îi doresc tot binele. Sunt la o distanță din ce în ce mai mare. Este exclusă revenirea în viața politică, așa cum am spus. Avem în comun trecutul, nu avem viitorul, dar asta nu înseamnă că nu îi doresc tot binele din lume și sper ca actualii conducători, viitorii conducători să ia deciziile cele mai bune. (…) Nu voi candida la congres”, a afirmat Antonescu, la Senat, citat de Agerpres.

Întrebat dacă va renunța și la calitatea de membru de partid, Antonescu a negat. “Dacă nu se întâmplă ceva care să mă scandalizeze, ca să mă exprim ca Topîrceanu, peste măsură, nu am de ce să renunț. Este o calitate pe care mi-am asumat-o, sunt peste două decenii și pentru mine a fost mereu un lucru pe care mi l-am asumat deschis și pe care îl port la vedere”, a adăugat el.

Fostul președinte al liberalilor a prezentat principalele motive pentru care a renunțat la această calitate, între acestea fiind eșecul proiectului USL, faptul că nu a reușit să facă din PNL cel mai mare partid de dreapta din România, dar și faptul că “s-a bătut” pentru colegi care acum sunt în pușcărie. El a adăugat că își va duce la capăt mandatul de senator.

“Am fost părtaș la un proiect politic care a eșuat — USL. Am avut un proiect politic în fruntea PNL care a țintit să facă din acest partid un mare partid de dreapta — a eșuat. La vremea la care în 2012 erau alegerile locale m-am bătut în interiorul USL, în negocierile care au avut loc, în campaniile electorale pentru colegi de-ai mei în a căror corectitudine credeam din toată inima. Jumătate din ei sunt în pușcării sau în procese. (…) Nu îmi reproșez, că am făcut-o cu bună credință, dar constatarea că a fost o investiție greșită este una apăsătoare și care ca lider te face să te gândești. (…) Nu există nimic în politică care să mă rețină pe viață, am făcut-o cu pasiune, dar e destul. PNL-ul nu e cel mai mare partid de dreapta. Actualul PNL este mai mare decât m-am gândit eu, dar este un altceva mai mare. Eu am vorbit despre proiectul acelui PNL pe care l-am condus și, din acest motiv, am vorbit despre acel minim 20% la europarlamentare, pe care foarte mulți l-au socotit foarte ciudat. Nu am niciun fel de plan politic și nu există viitor, am renunțat”, a precizat Crin Antonescu.

11 COMMENTS

  • Pentru politicianul meu preferat cateva injuraturi sincere:
   Domnule Antonescu, planuri ceva pentru unirea cu PMP? Credeti ca PNL s-a basizat destul cu PDL?
   Inca o lege care se afecteze libertatea cuvantului aveti planificat pentru viitor?
   Demisia din PNL? Hai ca daca nu v-ati fript destul cu demisia de la referndum de a trebuit sa repetati prostia asta si cu Iohannis poate mai aveti resurse sa mai faceti niste demisii d-astea paguboase. Da trebuie sa asteptati o ocazie mare ca ratarea sa fie pe masura.

   Altfel desigur ramaneti politicianul meu preferat cu greselile sale din pacate…

  • Nu Iedule, TOTI papagalii din VECHIUL PNL au zburat la PDL sa ciugule din grauntzele adunate de Blaga si Basescu, apoi vin pe Telefass si pun placa aia de PAPAGALI CE SUNT EI, cum ca pedelistii acum E buni si ca Referendumul a fost o greseala,iar ” cei mai mari” hoti E pesedistii si nu ei,basoii patriei.

 1. Si marmota invelea ciocolata! a fost santajabil si prin urmare a fost santajat.decat soarta lui ponta, a preferat sa distruga usl-ul si sa predea pnl-ul oamenilor lui basescu.a jucat cum a cerut bruxelles-ul si a primit linistea dorita plus un post bine platit si cu vizibilitate politica maxima pentru nevasta-sa.sa fie clar!toate evenimentele politice ciudate de dupa 2012 nu au fost provocate de base.aici a fost mana lunga si rapace a bruxelles-ului.probabil suntem parte a unui nou experiment: care este comportamentul ” prostimii” la un regim tehnocrato- politienesc format din marionete obediente(vezi ciolos,johannis, kovesi), manevrate din umbra de papusarii din elita financiara mondiala.

  • Un papagal de politician santajabil si incovoiat pana la podea in fata intereselor altor neamuri numai ale neamului romanesc nu. Legea imbecila mosita de acest istoric ratat si de rahat este o dovada concludenta a acestei tradari a intereselor nationale. Asa ca dupa Antonescu trebuie numai sa tragem apa.

 2. Ramane o mare dezamagire, pentru ca toti care ajung sa faca politica la un anumit nivel stiu lucruri, pe care omul de pe strada le percepe in ceea ce vede in jurul lui, dar nu are certitudini si de aici, ratare dupa ratare in a deveni o Romanie puternica, stabila. Vorble lui Crin Antonescu, pe Stadionul National la mitingul USL au fost ”romanii sa vina sa stea drepti in lumina, alaturi de mine”! Cu ce ne-am ales, unul fugarit pe la DNA, altul retras, dupa ce si-a pus partidul ofranda PDL! Niciunul din cei doi, nu au spus adevarurile despre jocurile care se fac in Romania si in jurul ei!

 3. nenorocitului care a bagat pnl in ppe cumva i se face o mica retusare a imaginii… o mica resuscitare mediatica… o mica pregatire pentru viitor… ca niciodata nu se stie…. asa cum la fel de subit a inceput si marian munteanu sa vorbeasca asta-toamna la realitatea – si recent am vazut si scopul?

 4. Crin Antonescu este un fariseu… El a distrus PNL ca partid. Partid caruia ii mergea mai bine ca oricand. Bine pe care i-l doreste acum cu sarcasm.
  Tot el ne-a pricosit cu malai-mare asta de presedinte.
  Nu-l mai aduceti in zona publica. Faceti-l sa dispara definitiv.

 5. Odios personaj.
  Și mă gândesc , mai mereu, că eram gata-gata sa-l votez pe ăsta Presedinte fără a ști ce-i bese mintea. De fapt începusem să aflu in vara lui 2013 de nocivitatea crinului dar eu , ca prostu, îl credeam pe Ponta prietenul lui antonescu . Și m-a mai păcălit și discursul ”excepțional”, dar dovedit a fi găunos, al ăstuia cu ”a” mic, for ever. în 2013.04.19, la Cogresul PSD https://www.youtube.com/watch?v=bapfyzBWokw. Cât despre Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea ultima a ”defunctului” personaj politic în care presa băsită povestește cum l-a zdrobit el pe Gâdea luați mostre de tupeu a la băsescu. (sursa B1-Antena 3 nu este sursă, din păcate) unde tot ”excepțional” de mizerabil a fost și cu realizatorul Mihai Gâdea. https://www.youtube.com/watch?v=fYs3o9Tb_Lg
  Așa că, poate una dintre cele mai mari satisfacții pe care le încerc cu un Ponta săpat , în mod samavolnic, de aantonescu și PNL, prin tradarile lor repetate ca si pus la pământ de către binomul lui băsescu, este că PNL-ul nu se simte, deloc, bine. O văd asta peste tot, în oftica și frustrările uora, în regretele și dezamăgirile altora într-un cuvât ale acelora care au mai crezut în PNL.. PNL-ul este sufocat de băsism și asta-mi dă mari speranțe că-și va da obștescul sfârșit, nu cum spera băsescu in 2005, de i-a salvat PSD-ul, ci după cele două rânduri de alegeri de anul acesta fuzionând într-un final și cu M10 și cu PMP și cu …PLM. Că FC (adică forța civică a lui MeReU )”fuzionaseu” în aceeași zi și cu PDL dar și cu PNL cu puțin timp înainte de Alegerea lui joshannis. Asta, ca să știu un lucru e lșa început, adică cine sunt cei cu care mă lupt.
  Pentru că mi s-a întâmplat un lucru parșiv în 2014 care nu vreau să se mai întâmple și altădată, respectiv, atunci când tu(Ponta) te lupți cu unul(și incuiat, și vai mama lui, și dovedit… cu multe dosare) și-i sar alti sapte în ajutor, toate otrepele națiunii, și mi-l propulsează pe ăsta, precum a făcut-o cu talent Caragiale , punându-l pe nimeni altul decât pe Dandanache. Senzația asta am mai avut-o atunci când repezind (ușor) un țigănuș care mă agasa cerșind într-o miorlăială caracteritică doar lor, au tăbărât alte lighioane să-l apere că ”ce, mă, ce te iei di fratili nostru” . și mi-aș mai dori să vină și vreo 11.000.000 la parlamentare să se ducă dracu și UDMR-ul care a facut mult rău în calitate de ”balama”

Leave a Reply