“De când conduc această instituție, nu există niciun dosar în DNA care să își fundamenteze acuzarea doar pe un denunț. Atât în dosarele care sunt rămase definitive prin hotărâri de condamnare, cât și în dosarele trimise la instanță, pe lângă denunțuri se regăsesc și alte probe — declarații de martori, interceptări ale comunicațiilor, expertize, rapoarte de constatare, orice probă care poate fi administrată. Niciodată un procuror din DNA nu își va fundamenta acuzațiile pe un simplu denunț. Întotdeauna denunțul trebuie coroborat cu o altă declarație. La fel se face și în cazul recunoașterii, pe care uneori suspecții din dosarele noastre o fac. Niciodată o declarație prin care un suspect recunoaște nu constituie ea însăși o probă sau regina probelor. Nu cred că veți găsi în dosarele soluționate în DNA, după preluarea mandatului meu, un dosar în care să se găsească un denunț și pe asta să se bazeze acuzația. Nu comentez cazuri particulare”, a declarat Sefa DNA Laura Codruta Kovesi, la ieșirea din sediul Parchetului General, după ce a participat la prezentarea bilanțului Ministerului Public pe anul 2014.

Afirmațiile Laurei Kovesi vin în contextul în care Elena Udrea a postat pe Facebook mai multe mesaje în care reclama faptul că dosarele în care este cercetată penal se bazează strict pe denunțuri.

Întrebată de jurnaliști ce calitate are Vasile Blaga în dosarul Microsoft, după ce în presă au apărut declarații ale unor martori și denunțători în care este menționat și numele liderului PNL, Kovesi a spus că nu s-a început urmărirea penală față de Vasile Blaga.

 

7 COMMENTS

 1. si la Mircea Basescu sau ginerele Pricope aveați dar nu ai făcut nimic sluga basista .
  Fara percheziție la Mircea Băsescu după MORMAN conform principiului Follow the money – trebuia sa : Follow the Mormanu

  • n-ai inteles nimic din comunicatul dna. procurorii dna apara embargoul unilateral impus de rusia???!!!! cat de tamiti pot fi? daca ar fi fost stabilit de tara noastra sau de ue as mai fi inteles dar asa? astia isi bat joc de oricine si de orice pentru ca politicienii de frica sa nu le sara ue in cap nu iau odata taurul de coada si sa desfiinteze prostia asta politica numita dna si sa o reorganizeze dand afara din parchet toata gasca asta basista !

   • Pai tot pe denunturi si interceptari adica teatru radiofonic la tvuri a fost condamnat si Dan Voiculescu. La fel si Nastase. Ce ati vazut vreun condamnat politic pe probe, dovezi de bani intrati in conturi etc? Nu. Denunturile si interceptarile sunt singurele “probe”.

 2. O palma adresata si lui Basescu deoarece si el a facut referiri ironice la “moda denunturilor” atat in fata sediului pmp cat si in interviurile de la TV.

 3. http://www.dcnews.ro/laura-codruta-kovesi-atac-la-declara-iile-elenei-udrea_469809.html

  “În ceea ce priveşte controlul intern privind faptul că Elena Udrea a ajuns, la prima arestare, fără cătuşe, în arestul Capitalei, şefa DNA a precizat că “se fac niste verificări interne“, iar, în momentul finalizării lor, vor fi date publicităţii rezultate.”
  Cam cât timp i-ar trebui acestei sclave băsiste ca să “verifice”?
  Cam cât de prost crede că e poporul român? Extrem de prost, evident!

 4. Are dreptate fata. ,,nu există nici un dosar în DNA care să își fundamenteze acuzarea doar pe un denunț”
  Toate, dat toate, toate, au minim 2 denunturi … Cred ca le-o fi trimis procurorilor vreo circulara in acest sens… sa se prinda toti ca traba-i seroasa si e stat de drept(i)

Leave a Reply