Dupa eliminarea lui Florian Coldea din randul cadrelor active ale SRI la cererea acestuia, procurorul sef DNA da un interviu la ziare.com in care vorbeste despre Sebastian Ghita.

Iata un fragment :

Sebastian Ghita a declansat un scandal de proportii si sustine ca a fost prieten cu dvs, ca a chefuit cu dvs, ca se vedea cu dvs de 2-3 ori pe saptamana. Cum l-ati cunoscut si in ce conditii v-ati vazut cu Sebastian Ghita?

In mod normal, nu mentionez cum cunosc persoane prin prisma atributiilor de serviciu. Reamintesc o declaratie pe care am facut-o anul trecut: nu am fost, nu sunt si nu voi fi prietena cu Ghita Sebastian, cu inculpatul Ghita Sebastian.

Nu doresc sa intru in dialog cu un inculpat fugar, dar pentru ca exista aceste afirmatii in spatiul public, voi raspunde.

In calitatea mea institutionala, am fost invitata la anumite evenimente organizate de sefi de institutii sau de institutiile cu care colaboram in activitatea noastra, ocazie cu care l-am intalnit pe Sebastian Ghita. La astfel de evenimente.

Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghita, nu am vorbit niciodata la telefon cu Sebastian Ghita, nu i-am dat mailuri si nu am participat decat la evenimente organizate de sefi de institutii sau de institutii publice, la care eu nu pot cenzura lista de invitati, evenimente la care au fost prezente si alte persoane.

S-a vorbit mult despre o intalnire cu dl Ghita in vie, la care ar fi participat si dl Ponta, care a confirmat-o.

Repet, nu am avut intalniri private cu Sebastian Ghita si nici discutii private cu Sebastian Ghita.

Dl Ghita ameninta cu poze sau inregistrari de la o intalnire privata la Sinaia. Pot aparea asemenea poze sau inregistrari cu dvs si dl Ghita in concedii, la el acasa, la Sinaia?

Nu am fost in vacante cu Sebastian Ghita, nu am petrecut timp liber cu Sebastian Ghita. Poze trucate sau editate, filme trucate sau editate pot aparea oricand asa cum au aparut si pana acum.

Sunt deja imagini in spatiul public in care este aplicata fotografia mea peste o imagine dintr-o vie sau o crama. Am vazut imagini cu mine de la evenimente publice, aplicate peste o alta imagine, spunandu-se ca am participat la nu stiu ce petreceri. Asa ceva poate sa apara, poze, filme editate, trucate. Pot sa apara poze dintr-un context prezentate in alt context. Nu exclud asemenea manipulari.

Este evident ca se incearca o manipulare pentru ca lumea sa uite cate dosare i-au fost facute acestui inculpat, cate prejudicii a provocat statului si ca este un inculpat fugar. Este doar o manipulare prin care imbraca lucruri adevarate cu lucruri false.

Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghita, nu am participat la evenimente organizate de acesta. Sunt situatii in care participand la evenimente, a caror lista de invitati nu o pot cenzura, sa intalnesc persoane inculpate, care erau implicate in dosare DNA sau ulterior au fost cercetate. Dar acest lucru nu ma face prietena cu acele persoane.

Faptul ca intr-o poza de grup apare si una dintre acele persoane nu te face prietena cu ea. Uneori, am plecat din zona unde erau persoanele respective, am evitat orice contact direct cu ele. Dar nu pot cenzura ce se intampla in afara locuintei sau a biroului meu.

Sunteti ofiter acoperit al unui serviciu secret dintr-o tara partenera, dupa cum sustine dl Ghita?

Nu. Nu. Exclus. Aceste afirmatii mi se par foarte grave, total mincinoase. Nu este adevarat.

Sunteti ofiter acoperit al unui serviciu secret dintr-o tara partenera, dupa cum sustine dl Ghita?

Nu. Nu. Exclus. Aceste afirmatii mi se par foarte grave, total mincinoase. Nu este adevarat.

Ghita a prezentat un presupus email adresat “cucuvelei mov” si consilierei dvs, dna Titian, care continea seriile banilor folositi in dosarul Vintu. Este autentic acest mail?

Nu stiu cine e cucuveaua mov. Nu am folosit niciodata un astfel de e-mail. Colegii mei care au legatura cu presa intotdeauna au avut adresa de mail afisata pe site-ul institutiei. E un mail public, poate fi luat de oricine si folosit.

Referitor la banii folositi in acel dosar al lui SOV, ei au fost pusi la dispozitie de denuntator, adica Sebastian Ghita. Deci e firesc sa cunoasca seriile bancnotelor. Este un dosar finalizat in urma cu mai multi ani, in care exista deja o condamnare definitiva. Multe informatii sunt deja publice, tot ce s-a lucrat in dosar a fost verificat de judecatori diferiti din complete diferite.

Vorbeam de manipulare, poze editate si poze trucate. V-as mai da un exemplu. A fost prezentata o factura referitoare la deplasarea facuta la Cluj pentru a se “rezolva”, pun intre ghimele pentru ca nu poate fi adevarat, cercetarea mea in cazul de plagiat in 2012. Va rog sa va uitati pe factura jos. Comanda pentru factura a fost facuta in 2009, iar plata in 2012.

Cum e facuta in 2009 o comanda pentru un avion privat, stiind ca in 2012 Codruta Kovesi va fi investigata pentru plagiat? Este din nou tehnica de maniplare si imbinare a unor chestiuni adevarate cu minciuni. Poate factura e adevarata, dar este folosita in alt context.

Referitor la afirmatiile inculpatului, s-a dat deja o solutie la PG in care ele au fost verificate. Cu privire la restul afirmatiilor, eu am sesizat CSM atat pentru emisiunile de la inceputul lui ianuarie, cat si pentru cele din ultimele zle. Dimineata am sesizat CSM cu privire la afirmatiile din emisiunea de ieri, ieri cu privire la cele din emisiunea de alaltaieri. Am sesizat CNA.

V-a sugerat cineva vreodata sa o lasati mai moale cu dosarele lui Ghita, sa-l protejati?

Nu, categoric nu. Am spus de mai multe ori ca orice interventie sau orice presiune se va face asupra mea o voi face publica.

Alina Bica spunea ca in seara primei retineri ati asteptat-o in capul scarilor pentru a-i arata trufas cine e stapana catuselor. Este adevarat acest episod?

Doamna Bica e cercetata in trei dosare la nivelul DNA, o parte s-au si judecat, are o condamnare nedefinitiva intr-un dosar.

Mi-e greu sa comentez declaratiile unei inculpate, dar pot sa va spun ca treaba mea in DNA nu e sa stau in capul scarilor sa astept inculpatii.

Inculpatii citati sunt asteptati de catre politisti si condusi in biroul procurorului de caz.

Cautarea lui Ghita pare deocamdata ca bate pasul peloc. Dupa o luna de la disparitie, nimeni nu stie unde e. DNA face propriile cercetari? Aveti vreo pista?

Inculpatul a fost pierdut de Politia Romana in timp ce se afla sub filaj. De Politia Romana trebuie gasit. Demersuri care au tinut de institutia noastra am facut, pentru ca am cerut arestarea preventiva si emiterea unui mandat de arestare european. Sigur ca in paralel facem si anumite demersuri, verificam informatii privind locul unde se poate ascunde. Nu pot sa fac mai multe comentarii.

Mai exista si o inregistrare in care Traian Basescu ar lasa se inteleaga ca ar avea inregistrari cu toata lumea, inclusiv cu dvs, si ca dosarele erau aranjate. Stiti de asemenea inregistrari, v-a amenintat cu asa ceva?

Eu nu am avut discutii despre aranjarea dosarelor, pentru ca nu am facut asa ceva. O asemenea discutie cu mine nu poate sa existe, pentru ca nu am avut niciodata discutii despre aranjarea dosarelor.

Nu am participat niciodata la discutii cu ofiteri ai serviciilor de informatii cu judecatori sau cu altcineva despre aranjarea unor dosare.

Daca dl Basescu a inregistrat discutiile pe care le-am avut, nu e problema mea. Am avut intalniri institutionale, in care am discutat chestiuni institutionale, in rest nu am ce sa comentez.


Acuzatiile facute de Sebastian Ghita la Romania TV

Sebastian Ghiţă face noi dezvăluiri: A prezentat factura zborului făcut să o acopere pe Laura Codruţa Kovesi

Sursa: romaniatv.net
Autor:

Sebastian Ghiţă aduce noi acuzaţii împotriva lui Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, într-o nouă înregistrare explozivă, difuzată luni seara, de România TV.

Sebastian Ghiţă: “Sunt convins că deja multe din dezvăluirile făcute despre aceste dopuă persoane, Coldea şi Kovesi, au putut fi verificate de către dumneavoastră. Aţi văzut cu toţii documente, facturi, imagini ţşi aţi auzit multe dintre lucrurile întâmplate în România, dar nu pe toate. Sunt convins însă, că atât Kovesi, cât şi Coldea încearcă să muntă şi să muşamalizeze totul.

În cazul plagiatului doamnei Kovesi, Parchetul General a spus că nu a putut verifica zborul de la Cluj, cu avion privat, pentru că nu au găsit firma. Pentru că firma e în insolvenţă, iar Parchetul nu a reuşit să recupereze nişte documente. Eu cred că a minţit. Iată factura din 27 iulie 2012, cea care dovedeşte că împreună cu Mihnea Costoiu am fost la Cluj, pentru a o acoperi pe Kovesi (n.r. – al doilea video, din cele de mai jos). Aţi văzut toţi cu comisia aceea a ministerului a păcălit legea, a minţit şi a încercat să demonstreze ceva ce ne este clar tuturor. A încercat să demonstreze că Kovesi a plagiat doar puţin şi în în părţile esenţiale, dar în realitate ei au verificat doar 100 de pagini din 400 şi nu au folosit un software deloc“.

Citeşte şi Noi înregistrări explozive cu Sebastian Ghiţă: Ponta a fost şantajat s-o numească pe Kovesi la DNA VIDEO

COLDEA ŞI KOVESI SUNT OFIŢERI AI UNUI SERVICIU SECRET STRĂIN

Sebastian Ghiţă nu se va opri aici cu dezvăluirile. “În episoadele viitoare am să vă spun motivul adevărat pentru care această doamnă Kovesi e ţinută în funcţie, ce lucruri a făcut până acum în această ţară şi ce mai doreşte de la dânsa în continuare. Iată factura cu zborul de la Cluj. Ca să vă convingeţi că Kovesi minte, iar DNA falsifică probe, am să vă prezint şi înregistrările reale, faţă de cele falsificate din Dosarul Realitatea. Şi o să auziţi în episoadele viitoare cum DNA-ul falsifică înregistrări.

Puterea lui Coldea asupra colegilor şi asupra celorlalte instituţii vine din relaţiile de explusivitate pe care le are cu Kovesi. Amândoi sunt, de fapt, ofiţeri ai unui serviciu secret străin. Serviciu secret al unei ţări partenere României, dar totuşi un serviciu secret străin (…) Este foarte simplu să se verifice şi petrecerea de la Sinaia. A fost la Vila SRI din Sinaia. Au văzut şi sunt martori şoferii, ospătarii, lăutarii şi în episoadele viitoare veţi vedea şi filmuleţul. Doamna Kovesi tot nu răspunde înrebării publice: a fost sau n-a fost la acea petrecere? Dar este anormal ca instituţiile să mintă. Aşa cum mint acum, aşa şi fabrică dosare, schimbă înregistrări, măsluiesc probe…

Am să vorbesc despre cazul domnului Florian Coldea. Acum doi ani, după ce doamna Udrea l-a acuzat public de diverse întâmplări auzite în biroul lui Băsescu, Florian Coldea a fost chemat la o altă comisie internă a SRI. M-a rugat să îl ajut şi să îi dau documente despre vacanţele petrecute împreună cu mine. Sigur că eu l-am ajutat cu banii pentru vacanţe şi n-am văzut acest lucru ca pe ceva rău sau anormal. În mod evident, eu plătind multe dintre acele cheltuieli, documentele erau la mine. L-am rugat pe un prieten, pentru documentele care îi erau necesare lui Coldea, să mă ajute cu facturi şi chitanţe de la agenţie de turism. Florian Coldea s-a dus la Comisia SRI şi se duce şi acum cu acele documente. Vestea proastă este că n-am putut să-i fac rost lui Florian Coldea de documente de acum doi ani, patru ani. Şi atunci, din păcate, este foarte uşor de dovedit prin verificarea în contabilitatea acelor firme, că documentele pe care le prezintă Florian Coldea sunt false“.

Sebastian Ghiţă – dezvăluri, episodul 8:

Factura de închiriere a avionului de la Cluj:

Banii pentru vacanţa de la Disneyland au venit de la Asesoft, firma lui Sebastian Ghiţă:

 

Sebastian Ghita a făcut in eptembrie 2016 un autodenunt la Parchetul General, in care anunta ca detine dovezi ca reprezinta un plagiat, acoperit de la nivel guvernamental atunci cand acest scandal a izbucnit pentru prima data.

Sebastian Ghiță a declarat, la intrarea in sediul Parchetului General, ca in 2012 a falsificat un raport care arata ca teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

“Decizia Inaltei Curti de marti mi-a aratat ceea ce spun de doi ani de zile, si anume, faptul ca dosarele pe care DNA mi le tot fabrica sunt niste dosare inventate. Un judecator de la ICCJ a decis ca un astfel de dosar sa fie intors procurorilor pentru ca s-au obtinut probe ilegale. M-am decis sa vin la Parchetul General si sa fac un lucru care ma apasa si cred ca este motivul pentru care mi s-au intamplat aceste chestiuni, în ultimii doi ani”.

Sebastian Ghiţă a spus că a închiriat un avion privat şi a mers la Cluj împreună cu fostul ministru al Cercetării Mihnea Costoiu pentru a obţine semnăturaavocatului Gheorghiţă Mateuţ că Laura Kovesi nu a plagiat.

Procurorii Parchetului General au clasat autodenunțul depus de fostul deputat Sebastian Ghiță, în care acesta susținea că ar fi participat la falsificarea raportului de expertiză privind teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Motivul pentru care procurorii au închis cauza este că fapta nu există, deoarece nu sunt probe.

 

9 COMMENTS

 1. deci e clar. Kovesi a primit ordin sa dea declaratii, o sa ramana in fruntea DNA. mi-e ca pana la urma cineva din astia trei o s-o patzaesc rau, chiar inspre imbolnavire de deces…
  Kovesi nu recunoaste nimic (defapt recunoaste ca nu a trimis mailuri de pe cucuveauamov dar nu spune daca a si PRIMIT mailuri), sata e primul pas in incercarea de normalizare a situatuiei de catre statia CIA din Romania

  • iar intalnirile de la vilele SRI K@, K4 sau cum dracu le-o chema nu se numesc intalniri private, deci n-a mintit :))

 2. Si daca ar fi fost la evenimente private cand Ghita nu avea deschis dosar penal care ar fi fost supararea ? Ce vrea Ghita “sa demonstreze” ? Ca s-a intalnit cu ea la diverse evenimente ? Ei,si ? Exista vreo hotarare judecatoreasca prin care ei i se interzice sa iasa din casa in timpul liber ? Cine poate sa-i ceara demisia doar pentru asa ceva,in general in urma “dezvaluirilor” lui Ghita e bun de dus la balamuc.

  • Off topic: nu pot sa nu remac ce bine se potruveste pseudonumul tau cu situatia actuala dun sri:)) stiu ca il ai de mult, dar mi se pare fun:)

 3. si daca-mi aduc bine aminte: 19-24 noiembrie 2014: Ponta pierde alegerile (alea in care era santajat de Coldea ca asa si pe dincolo) si pleaca tot cu fugarul Ghitza, in Dubai de data asta, nu in Seychelles.
  Eu stau linistit pt ca o sa ne explice dnul ponta pe net ca au platit nemteste ;p:)

 4. E opţiunea ei de a alege ce să vorbească dar poporul decide ce să creadă! Prea multe dezvăluiri şi cred că vor continua cu mai multe amănunte poate mai…intime!
  Oare găseşte duşul jetuitor pentru spălare permanent şi credibil?
  🙂 🙂 nu cred!

 5. Kovesi ne anuta ca pregateste operatiunea pixelul albastru. De unde stie securista ca e vorba de inregistrari / poze falsificate intrucat Ghita nu a facut nimic public (inca) in ceea ce o priveste? Cu referire la pozele facute public de catre Dl. Savaliuc ca raspuns la minciunile ei din instanta nu spune nimic?

 6. Hello! Voi observaţi din spusele ei cum recunoaşte involuntar: ””câte dosare I S-AU FĂCUT/ I S-AU DESCHIS inculpatului…”’
  Chiar ne crede proşti sau naivi!

 7. Deci mama si tata justitiei din Romania ori este proasta de bubuie si nu stie sa citeasca o factura (in timp ce ea se presupune ca ancheteaza fapte de mare coruptie) ori este o mincinoasa ordinara si cu un tupeu infinit iti intoarce portofelul in fata ochilor. In ambele cazuri ar trebui sa ne infioram ca securista asta dicteaza in Romania cine este “penal” si cine nu.

Leave a Reply