Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron.

Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcția de procuror-șef european.

În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, președintele Emmanuel Macron i-a transmis președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert și că o va susține pe  Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European.

Premierul Romaniei Viorica Dăncilă a declarat că nu este oportună susținerea Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European.

“E foarte bine că a fost invitată (la recepția oferită de Ambasada Franței – n.r.), dar eu am spus şi repet acest lucru. Opinia mea personală e că fiecare trebuie să îşi lămurescă anumite lucruri atunci când candidează pentru o funcţie şi acesta lucru va fi şi în beneficiul domniei sale. Atâta timp cât există aspecte legate de domnia sa, eu, personal, nu cred că e oportună o susţinere. (…) Ştiţi foarte bine că doamna Kovesi a fost revocată de un ministru care făcea parte din guvernul pe care îl conduc şi susţin ceea ce am susţinut şi atunci”, a declarat Viorica Dăncilă despre susținerea Laurei Coduța Kovesi la șefia Parchetului European.

11 COMMENTS

 1. Problema Kovesi e foarte simpla. Sa se solicite la CEDO o statistica a celor 2 candidati pentru a vedea cate sentinte au fost nefavorabile in perioada in care au lucrat cei doi.

  Un alt aspect, administratia prezidentiala in perioada cand era neutrala era bine ca primea informatii confidentiale (de la SRI) in legatura cu anumite actiuni politice. In situatia actuala este un dezavantaj pentru partide pentru ca avand aceste informatii presedintele mediator a devenit jucator vazand “cartile” tuturor jucatorilor.

  Ar trebui scoasa o lege prin care sa se interzica furnizarea informatiilor de culise care nu au legatura cu siguranta nationala. Astfel, jucatorul va putea face o partida cinstita fara sa triseze.

  • Tu habar nu ai ce vorbesti, Laura Codruta Kovesi a castigat un concurs tehnic european in fata tuturor celor inscrisi. A luat locul intai in fata tuturor celor inscrisi, apoi a urmat problema alegerii politice, cand gunoaiele romanesti conduse de diversi puscariasi au boicotat alegerea celui mai bun procuror european Laura Codruta Kovesi.

   • Un concurs tecnic???…. in fata unor politicieni?
    De ce nu prezinta CV personal cu informatii detaliate a muncii realizate si cu referinte externe care sa sustina corectitudinea si profesionalismul.
    Tot ce se vede este actiunea unor politicieni UE si actiunea de dezinformare si manipulare ale unor ziare si institutii media (posibil facute de anumite servicii secrete interne si externe).

    Nu am vazut recomandari ale unor institutii si persoane din justitie.

 2. In termeni nationali si patriotici s-ar putea spune ca Macron ar putea fi acuzat de TRADARE. Cum e posibil ca Franta sa aiba un candidat la o functie europeana si sa decida sa sustina o persoana din alta tara? E ca si cum SOTUL ar merge la o nunta si ar dansa cu AMANTA in vazut tuturor iar pe SOTIE ar pune-o sa spele vasele.

  Culmea ridicolului.

 3. VAX ALBINA,TUTA AUT!PROVOC!!!! MARILE UNIVERSITATI,MONDIALE,HARVARD,SORBONNA SI CELE DIN SUA,PUTERNICE,UN SEARCH PE DIPLOMA CONF,CRITERIILOR LOR PE BASICA NUMITA “DOCTORANDA”,SI VAZUTE LA NOI,PRIN DL.CIUVICA,IL RESPECT,CAT DE PROASTA SI “INCARCATA”DE ALTI AUTORI DECAT DE EA?!ERUDITIA INSEAMNA CUNOASTERE,EDUCATIE,EXPRIMARE PROPRIE,IDEI SPRE EVOLUTIE,HAI,CAT IQ SA AIBA O “INTRETINUTA”PRIN “STELE ABSCONCSE”?TOT CE VREAU E SA PUN OBSTACOL IMPOSTURII!!!!!E VREUN CONCURS,EVER,SA-I DEA CURS?E O PROASTA INGALATA!!!GATA CU “NUMITII”CONCURSUL PRIMEAZA!CATE ACHITARI SI ABUZURI SA TREZESCA IDIOTII,CATA SUFERINTA SA PUNA CAPAT?DECI,MARSH,”nefertuto”VOI STA IN CARCA TA CA RAIA PE CAPRA!CEL MAI APRIG ADVERSAR IL AI IN MINE,SI E UN ADEVAR NEATINS!!!!

 4. Ciudat. Francezii, la fel de nationalisti ca germanii sau englezii sa nu-si sustina candidatul ???!!! Miroase de la o posta a aranjament, ale carui resorturi sunt greu de descifrat acum.

 5. Neinstalarea (lui) LCK la Parchetul European poate fi o lovitura crunta data manariilor Globalistilor („Soros”) in Justitie. Justitie, folosita ca arma impotriva adversarilor. Suntem in 2019 si mai vorbim despre Democratie si Drepturi cetatenesti, despre transparenta si Independenta Justitiei, cand lucrurile se intampla la fel ca pe timpul comunismului/bolsevismului sau fascismului ? E adevarat si ca foarte multi parlamentari europeni au inceput sa se intrebe abia acum, si sa conteste, cum s-a ajuns la cei 3 de pe lista scurta, dintre care LCK nu a rezolvat nici un dosar al sau in cariera (puteti verifica), ci doar le-a pasat mai departe altor Instante, depasindu-se termenele. Plus mascarea Dosarelor grele Europene (si nu numai) ! In fata unor lucruri atat de evidente, doar Facebook-ul e capabil sa adoarma un popor. De altii nu mai vorbim, deoarece ei iau de bune informatiile Retelei Sorosiste de la noi.

 6. Franta sustine candidat roman, mi se pare echitabil ca Romania sa sustina candidat francez desi… de ce sa ne bucuram numai noi de expertiza doamnei? De ce sa fim atat de egoisti. Poate vrea domnu’, poate vrea domnu’…

Leave a Reply