La naiba cu aceste contestatii si constetatarii de profesie ! Le-as trage un sut in fund daca i-as vedea. Romania blocata de o birocratie dementa si de indivizi carora nu le pasa de prabusirea cladirilor de patrimoniu. Iti vine sa strigi de furie !

https://evz.ro/restaurarea-cazinoului-un-proiect-aproape-prabusit-a-fost-contestata-si-a-patra-licitatie.html?fbclid=IwAR3Dzuz24WcQWgBmcq9BOGxZpavgyUohTBOWODX6s0gcmflGzO26KtP1CsI

Lovitură dură pentru autoritățile din Constanța, dar și pentru guvernanți. După 40 de ani de când nu a mai cunoscut vreo reparație, după 11 ani de când a fost abandonat în paragină și după trei licitații în vederea restaurării, toate anulate, Cazinoul, cel mai important imobil din România realizat în stil Art Nouveau, nu are speranțe să fie prea curând redat circuitului public. Un consorțiu, care a pierdut a patra licitație, a depus contestație exact în ultima azi când mai avea dreptul să o facă, scrie Feri Predescu in www.evz.ro

Nicio speranță ca lucrările de reabilitare ale monumentul simbol al Constanței să înceapă prea curând, urmând ca și în această iarnă, Cazinoul să-și continue procesul de degradare accelerată, riscând să se prăbușească. Vineri, 13 septembrie, în ultima zi pentru depunerea contestațiilor, un consorțiu, având ca lider de asociere SC Eldiclau SRL, a contestat a patra licitație, câștigată în luna iulie de o asociere de firme condusă de Aedificia Carpaţi SA.

Vestea a fost șocantă pentru primarul Constanței, Decebal Făgădău, care, văzând că în cele două luni nu s-a depus nicio contestație, era deja pregătit să participe, împreună cu Compania Națională de Investiții (CNI) și cu constructorul, la semnarea ordinului de începe a lucrărilor de restaurare.

„Din ce știu, consorțiul care a depus contestația are prețul mai mare decât consorțiul câștigător. Iar consorțiul câștigător are o experiență mai mare decât consorțiul care a făcut această contestație”, spune, mirat, primarul Decebal Făgădău.

Edilul își dorește ca soluționarea contestației să fie rapidă. “Deîndată ce va  primi și Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) această solicitare, colegii mei de la Compania Națională de Investiții au pregătit deja întreaga documentație. Cu alte cuvinte, astăzi, luni, ei au deja toată documentația pregătită pentru a o trimite la CNSC, iar acolo vedem ce vor face cei din comisia care va judeca contestația”, a declarat Decebal Făgădău.

6 COMMENTS

  1. Aici este vorba de orgolii. Cine adjudeca titlu de eou al Constantei? Cel care a salvat cazinoul. Daca se dorea binele cazinoului atunci era rezolvata problema. Asa cum fac atunci cand vor sa repare ceva la casa lor asa trebuia si aici. Eu refuz sa cred ca daca se consultau cu cineva competent de la curtea de conturi si de la inspectia in constructii sau ministerul constructiilor, nu gaseau rezolvarea imediata. Va sugerez eu o metoda. Nu se face un proiect care sa contina ansamblul si care sa aiba o suma mare de alocat care trebuie licitata. Se face proiectare pe piese din ansamblu. ! Reparatie sau inlocuire acoperis ce se face in 2020 fara a fi nevoie de licitatie incredintare directa. 2021 reparatii fundatie……..2023 reparatie scari…. 2024 restaurare fresca si candelabru…. Reabilitare un cuvant folosit nefericit in constructii doar daca ne gandim la reabilitarea lui mazare, basescu si altii… care nu au vrut sa repare acest monument din motive imobiliare si de orgoliu.

  2. Abuzul de drept se pedepseste.Cu o amenda.O contestatie depusa fara un motiv temeinic e abuz de drept.Dar nimeni din administratie nu o cere instantei…

  3. Vinieta pt constanta. Problem solved.
    Doar ca acum suntem mult mai tampiti ca cei care au sustinut “un leu pt ateneu”.

    • Asta exista dar nu sub forma asta. Ex : daca doresti sa fotografiezi cazinoul sau o cladire publica si sa te folosesti de imagine trebuie sa platesti o taxa. Zilnic se fac fotografii pentru reclame si reviste despre nunti la mare in care apare cazinoul… Oare incaseaza cineva aceasta taxa sau se preocupa cineva? Daca da cati bani se.strang din asta? Eu am cautat o felicitare cu aceasta imavine si nu am gasit. Vara se vand fara sa fie platit timbrul de imagine

  4. Poate ar trebui autoritatile, in speta PSD, sa nu mai faca licitatii trucate! Dovada ca e ceva in neregula fiind ca au cazut in instanta si au trebuit reluate.

    Ce spuneti de asta, “la naiba”?!

Leave a Reply