Laura Nureldin, prezentator de stiri la Antena 3, a postat un mesaj pe Facebook pe care il agreez : “Stimați domni parlamentari, aceia dintre dumneavoastră care v-ați gândit să propuneți închiderea hipermarketurilor în weekend și după ora 16: nu toți lucrăm la Parlamentul României, ca să putem chiuli, în voie, de la serviciu, să facem cumpărături.”

 

10 COMMENTS

 1. Nici eu nu sunt de acord in principiu cu acest mod de a vedea problema. Dar, cred eu, se doreste o promovare a micilor magazine de cartier care nu mai au vanzari …Hypermarketurile pur si simplu le omoara… Si acolo muncesc oameni. Sunt afaceri de100 %romanesti. Inainte ele erau sursa noastra de aprovizionare, nu vad de ce acum nu am reusi sa ne facem cumparaturile de acolo.

  • Pai si acum cine te impiedica? Dar mai bine intreaba-te cine sunt cei care distrug pietele si micile afaceri ca sa lase loc pentru afaceristii si intermediarii ai mai grasi,fie ei si “de ai casei”.Nu tin cu supermarketurile si am si posibilitatea sa aleg in cursul saptamanii de unde sa cumpar,dar nu pot sa nu vad diferentele de preturi(chiar mult mai mari la buticuri),care sunt importante mai ales pentru cei care muncesc pe aproape “doi lei” si nu au timp pentru cumparaturi in timpul saptamanii.Diferentele alea cad tot in capul lor pana la urma.

 2. Daca ar vota o lege a IMM-urilor in care sa gandeasca scutirea de taxe a firmelor cu maxim 2 angajati sigur s-ar dezvolta si micile magazine… dar e greu cu neuronul comun din Parlament (si Guvern, pentru ca si ei au promovare legislativa in fisa postului)

  • Corect,s-a tot vorbit de o impozitare progresiva si dupa diferite criterii, dar marii smecherasi din tara asta nu au interesul asta.Daca nu mai este guvernarea Ponta ,cine sa o mai faca? Tehnocratii sau penelistii lu’ PESTE USCAT? Pana si in Anglia este impozitare progresiva,dar la Romanica nu se poate.Cica impozitarea progresiva este socialista.Or fi englezii socialisti si nu stiu eu? Bine ca buticarii patriei s-au vazut si ei in mana cu cativa euroi in plus fata de altii si se gandeau ca s-au ajuns si se simteau boieri si majoritar “de dreapta”.Cunosc cazuri concrete din astia, dar care, de ceva vreme, au cam inceput sa chitzaie.

 3. Corect! Sambata si duminica pot majoritatea celor ce muncesc sa-si faca aprovizionarile.Nu toti pleacam sa ne odihnim in week-end.

 4. Cumva astea sunt consecinţele neprimirii de sponsorizări de la supermarketuri?
  Mă tem că doar frustraţii care-şi doresc mai mult material prin orice metodă: sponsorizări sau şi funcţii în consiliile de administraţie unde se încasează bani graşi pe nemuncă(apă gunoi e-on gaze şi e.on energie electrică), sau aprovizionarea gratis de la supermarketuri doar prin simplu fapt: sunt demnitar şi am dreptul!
  Un creier sănătos nu este depozitat întrun scaun nefuncţionabil!

 5. binenteles ca s-a referit la domnul ponta prim chiulangiu al tarii, este pe primul loc cu cele mai multe absente din Parlamentul Romaniei.

 6. Chiar daca unii s-au gandit ca o masura de inchidere a supermarketurilor la sfarsit de saptamana ar ajuta, cica, micile afaceri si capitalul romanesc,asta nu tine,pentru ca lumea tot de unde este mai ieftin va cumpara, iar masura ,cel mult, va enerva cetatenii.Marii producatori,fie ei si romani,nu le renteaza, pe vanzari la preturi mai mici ca sa faca fata la concurenta, sa lucreze cu mici vanzatori,ci doar cu mari distribuitori si cu mari lantzuri de vanzare catre consumatori.Daca ne uitam in occident,unde abia daca mai gasesti vreun butic in orasele mai mari si unde au luat o mare dezvoltare si cumpararea on line chiar si a simplelor cumparaturi de legume,fructe si zarzavat, iti dai seama ca legile naturale ale economiei de piatza vor face ca si la noi sa dispara buticurile si micile magazine,din pacate chiar si pentru cumparaturile macar de o paine de la coltul blocului.In marile orase ele or sa mai reziste poate prin diferite masuri,dar nu restrictive pentru ceilalti,si poate chiar prin subventionare de catre primarii.

 7. MAGAZINELE DE CARTIER , MICILE AFACERI , AU FOST DISTRUSE ȘI AU FOST ADUSE HIPERMARKETURILE , DE CONVENTIA DEMOCRATĂ ! DACĂ AI AVUT O MICĂ AFACERE ȘI LUCRAI LA STAT ( DE EXEMPLU MUNCITOR INTR -O FABRICĂ ÎNCĂ LA STAT ) , AI FOST CONCEDIAT FĂRĂ SALARII COMPENSATORII ! DACĂ SE DĂDEAU LA CEI CU MICI AFACERI (UN MIC SRL ) SALARII COMPENSATORII ÎN FUNCȚIE DE VECHIME CU CONDIȚIA SĂ FACĂ NOI LOCURI DE MUNCĂ ÎN PROPRIA FIRMĂ , MICILE AFACERI S-AR FI DEZVOLTAT, S-AR FI FORMAT CLASA DE MIJLOC ! ACEASTĂ SITUAȚIE , AR FI DEZVOLTAT CLASA DE MIJLOC , ACEASTA AR FI DEVENIT MAI PUTERNICĂ , IAR POLITICIENII NU S- AR MAI FI PUTUT IMPUNE ! AȘA CĂ AM AJUNS ÎN SITUAȚIA ACTUALĂ , ÎN CARE CLASA DE MIJLOC ” ESTE , DAR LIPSEȘTE CU DESĂVÂRȘIRE ” ! CLASA DE MIJLOC , AR FI FOST O CONTRAPONDERE LA CLASA POLITICĂ , AR FI FOST UN ECHILIBRU BENEFIC PENTRU ROMÂNIA !

Leave a Reply