Franta, un exemplu de civism, implicare si responsabilitate.

80% participare in primul tur al alegerilor prezidentiale.

Au si francezii nemultumirile lor, dar elimina absenteismul dintre formele de protest.

O mare tara, o mare democratie.

Sper ca sentimentul istoric european sa domine si sa fie castigator in fata populismului si a extremismului.

Vive la France !

Potrivit rezultatelor exit poll difuzate de televiziunile franceze, in turul 2 din alegerile prezidentiale merg Emmanuel Macron (care obtine 23,7%) si Marine Le Pen (21,7%).

Iata estimarile BFM TV :

Se afișează IMAG5504.jpg

Se afișează IMAG5506.jpg

Francois Fillon, care s-a plasat pe locul 3, a facut marele anunt : il sustine pe Emmanuel Macron in turul 2. 

Benoit Hamon, candidatul socialistilor, a declarat si el ca partidul sau il va sprijini pe Macron in turul 2.

 

11 COMMENTS

  1. Sa nu apara si Opris de la STS (merita investighat atent gunoiul asta) sa numere el voturile noaptea si in Franta si sa ne trezim cu extrema stanga si dreapta la vot.

  2. Intr-o Europa democratica nationalismul ar insemna intoarcerea in Evul Mediu…Francezii stiu asta si in turul 2 toti cei eliminati in primul isi vor da votul lui Macron,chiar daca nu francezii stiu cum sa voteze,nu voteaza dupa cum li se dicteaza la TV seara de seara,nu voteaza anarhia si prabusirea economica.

  3. Singura manifestare civica la urne în România a fost în turul doi în noiembrie 2014 atunci când reprezentanti ciumei roșii a fost pus cu botul pe labute. În rest dezastru. Cred ca se impune totuși înființarea unei formațiuni politice axată pe susținerea intereselor Transilvaniei. Doamne ajuta.

  4. Din păcate nu se va repeta povestea cu Trump. Sunt loviți și francezii de o emigrație apocaliptică dar au experiența sutelor de ani de colonialism și sunt convinși că vor gestiona într-un final problema fără a fi nevoiți să renunțe la libera circulație. Vor vota masiv în turul doi împotriva părăsirii UE.

Leave a Reply