Curtea Constituţională a României (CCR) a admis,  miercuri, sesizările privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), declarând legea neconstituţională, potrivit unor surse din cadrul CCR. Potrivit CCR, legea încalcă separaţia puterilor în stat.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că legea privind înfiinţarea FSDI a fost declarată neconstituţională, deoarece acest fond nu trebuia înfiinţat printr-o lege, ci printr-o hotărâre de Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis susţinea în sesizarea sa că legea încalcă mai multe articole din Constituţie şi cere să fie declarată neconstituţională în ansamblul său.

6 COMMENTS

 1. Dar ce de treaba este dorneanu ca le da hoților și modul si calea de urmat cum sa fure…Este un gigel omul asta

  • Di-mpreuna cu PNL, USR si Iohannis care au constestat legea la CCR si a caror contestiatie a fost admisa. Apara-ne Doamne ! Da’ uite ca nu ne apara…

  • NU, NU, NU

   1. Nu amnistie fiscala pentru casa furata a lui Iohannis
   2. Nu amnistie fiscala pentru redeventele neplatite de companiile straine
   3. Nu amnistie fiscala pentru Realitatea TV

  • Nu ai inteles. A fost respinsa in integralitate din cauza incalcarii separatiei puterilor in stat. Adica, parlamentul a facut o treaba destinata guvernului. Asta inseamna ca de maine, guvernul poate adopta o hotarare de guvern prin care infiinteaza fondul national de investitii.

Leave a Reply