Mircea Geoană a afirmat, marți, în emisiunea “Punctul de întâlnire”, că în contextul în care Turcia a pierdut rolul de element de neocolit al securității internaționale pentur zona Orientului Mijlociu, România este următoarea pe lista Occidentului din punct de vedere al importanței strategice.

“Dintr-un anumit punct de vedere, România este chiar mai relevantă decât Polonia, nu ca dimensiune de țară, nu ca potențial economic, dar din punct de vedere al relevanței multi-regionale, România este astăzi la apogeul relevanței sale geopolitice pentru Occident și pentru lume”, a spus Mircea Geoană.

Geoană este de părere că România ar putea să fructifice și economic poziția dobândită.

“Această realitate trebuie ușor-ușor să fie înțeleasă de către decidentul român și de către publicul românesc. Suntem importanți – dacă ne-am face mai bine lecțiile acasă am putea să fructificăm inclusiv economic această relevanță strategică colosală, inclusiv din ceea ce încearcă să facă ministrul apărării acum – tot dăm 2% din PIB pentru apărare – să încercăm să recreăm o industrie națională de apărare”, a spus Mircea Geoană.

 

6 COMMENTS

 1. Ce vorbeste asta! Ca romanica e urmatorul punct strategic! Mi se pare normal pentru ca deja au pus stapanire pa acest tinut romanesc! De aici au destule avantaje,mai multe ca in orientul apropiat! Vom rezista ca tara si natiune pana la campul de batalie numit romanica! Mult nu mai este! Cele 2 mari puteri isidisputa interesele si la o neantelegere,se alege praful de patria noastra!

  • Dam 2% dar si ostasi ai armatei romane care mor pe teatre de operatii alaturi de cei americani.
   Conteaza asta pentru cineva ?

 2. radu tudor , cand crezi ca scapam de grupul de teroristi adunat de dragnea si tariceanu impreuna cu toti din jurul lor ?
  o parere sincera astept.

 3. Un grup de actori strang semnaturi pentru lista #farapenali. Oare la antena 3 ai putea strange tu radu tudor ?

 4. Ministrul german a consultat PICCJ DNA si DIICOT.
  De ce nu e echidistant si de ce nu consulta si ASOCIATIILE PROFESIONALE ALE JUDECATORILOR si UNBR ?

  • Deja s-a consultat cu AMJR care are 7000 membri … la UNJR nu a găsit pe nimeni ca nu are membri numa pe garbovan care isi face apariția numai la ordinele lu dragnea.

Leave a Reply