Legea martiala a fost instaurata in Turcia.

Armata a preluat conducerea statului.

Presedintele Recep Tayp Erdogan este inlaturat si tinut intr-un loc sigur.

Sediile partidului puterii, AKP, si ale serviciilor secrete au fost ocupate de armata.

Secretarul american John Kerry a declarat ca spera “in stabilitate si continuitate in Turcia”.

Ministerul de Externe de la Moscova afirma ca “doreste evitarea varsarii de sange”.

Lipsa unor reactii vehemente din partea celor doua mari puteri demonstreaza ca ce se intampla acum in Turcia are un gir important extern pentru inlaturarea islamistului si autoritarului Erdogan.

———————-

Forțele armate din Turcia au declarat, vineri, că au preluat puterea în țară pentru a proteja democrația și drepturile omului, scrie Reuters.

Într-o declarație trimisă prin e-mail și citată pe canalele de televiziune turcești, armata a declarat toate relațiile externe existente ale Turciei vor fi menținute și că statul de drept rămâne o prioritate.

————————-

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a lansat un apel la evitarea ‘oricărei confruntări mortale’ în Turcia, unde vineri seară era în desfășurare o tentativă de lovitură de stat, transmite AFP.

‘Problemele Turciei trebuie să fie rezolvate cu respectarea Constituției’, a spus șeful diplomației ruse într-o conferință de presă comună cu secretarul de stat al SUA, John Kerry.

 

 

16 COMMENTS

 1. ASTA TREBUIA SA FACA SI ARMATA ROMANA PE VREMEA BASAULUI , BASANAULUI MATROZULUI BETZIVAN !!!!. SI ACU’, PE VREMEA MALAKULUI PLAVAN IMBECIL JOIANI SS !!!!!!!.

 2. Radu Tudor nu stiu de ce parte a baricadei joci dar sper sa nu fii un vopsit de partea rusnacului putin!
  Un avion turcesc a doborit un elicopter militar turcesc folosit de catre cei care au dorit sa dea lovitura de stat. Sute de mii de turci sint pe strazi si au pus mina pe o parte dintre tancurile folosite de pucisti.
  Daca se dovedeste ca j kerry la ordinul lui obama a pus la cale impreuna cu lavrov lovitura asta de stat din Turcia atunci o sa fie linsaj in America. Am impresia ca Administratia obama tradeaza America si intregul occident. Noroc ca nu toti americanii din administratie sint de partea lui obama.

  Radu am incredere in tine, nu ma dezamagi. Rusia este raul absolut iar ISIS nu e altceva decit un paravan.

 3. Imi dau seama din comentariile romanilor ca ei chiar nu au habar nici de prezent, nici de istorie.
  RICO laws don’t apply to the CIA, NATIONAL BANK & UN.
  In urmatorii 20-30 de ani, europenii vor avea de luptat pentru sufletul natiunii lor, asa cum au facut-o cu success britanicii.
  Putin, ca veni vorba de el, sau raul absolut asa cum l-au vopsit americanii prin propaganda media si Hollywood, alaturi de alianta BRICS, este singurul care pastreaza status-quo-ul, cel care sta intre statul democratic in care ei cred ca traiesc si FEMA camps si corporatism-fascism.
  Daca romanii cred ca bazele paramilitare JSOC deghizate in baze US Army sunt pe teritoriul Romaniei ca sa ii “protejeze de terorism” si de “amenintarea Rusiei”, o sa aiba parte de o surpriza cu artificii.
  Basescu a fost(este) cumparat ieftin, vezi discurile sale pro-noua ordine mondiala, doar ca in Romania nu a fost nevoie de lovitura de stat, Stolojan i-a “cedat tronul” din motive JSOC, pardon medicale.

  • … de acord cu tine.Eu merg putin mai departe si spun ca in Turcia va incepe un razboi civil devastator, exact ce asteapta rusii.Sa ma punem la socoteala ca grecii nu-i inghit pe turci si isi vor inapoi Constantinopolul.Kurzii sunt si ei foarte multi si abia asteapta sa scurteze capul turcilor.Da, bazele americane de la noi nu sunt pentru noi, clar.In RO cea mai afectata zona in cazul unui razboi generalizat pe continent va fi partea de dincolo de Carpati, zona din interiorul Carpatilor ( Transilvania ) va fi singura mai la adapost.Sa ne rugam lui Dumnezeu sa apere Romania si pe romani.

 4. Probabil Turcia va deveni un nou Egipt,IRAK..cu haos,măcel și anarhie.Asta au vrut americanii ,asta avem noi europenii -crime,razboi si ei stau linistiți si culeg roadele!Americanii îți bat joc de toata lumea.Provoacă niște războaie,civili morți,teamă ,teroare și apoi dispar,LĂSÂND POPORUL ÎN HAOS ȘI TEROARE!

 5. Se apropie NOUA ORDINE MONDIALA . Sa vorbit demult se vorbeate dar nu facem nimic sa ne protejam libertatea de a trai (nu cea impusa de cei care ne conduc destinele , usor usor capii masoneriei care conduc lumea lucreaza incet si sigur ) Rusia este foarte greu spre deloc de a fi convinsa , de aceia aceste jeguri incearca sa intimideze prin orice mijloace rusia . Sunt multe de spus , suntem prea mici usor de cumparat

 6. ora 16 ..si totusi lovitura nu a reusit…pana nu-l vad pe Erdogan la Tv , la cata manipulare este in televiziuni nici eu nu cred ..saptamana viitoare poate vom sti cu adevarat rezultatul

 7. ora 16 ..si totusi lovitura nu a reusit…pana nu-l vad pe Erdogan la Tv , la cata manipulare ste in televiziuni nici eu nu cred ..saptamana viitoare poate vom sti cu adevarat rezultatul

Leave a Reply