In Turcia, Armata incearca sa preia puterea printr-o lovitura de stat la Ankara, unde se afla sediul Guvernului si al presedintelui Erdogan.

Erdogan este acuzat de tendinte islamiste si dictatoriale.

 

6 COMMENTS

 1. Ooooohh! DA! DAAAAA!
  Sper să le iasă pentru că mai vreau măcar un concediu în Antalya.
  .
  Dacă pică nea Erdoghete, ce ziceți domnule Tudor? Cât mai are Merkel?
  Așteptăm să vedem cum tanti Merkel a bătut palma cu un… terorist. După cum bine zicea taica Putin.
  Câteodată viața politică internațională e o curvă.

 2. Sper ca armata sa reuseasca aceasata manevra, pentru a readuce Turcia pe calea democratiei.

  Interesant cum unii “jurnalistii” romani descopera acum ca Erdogan este un cretin dictator … despre care prea putini vorbeau de ororile comandate de el si cand mai acum cateva luni bagau pe gatul romanilor “buna relatie personala” dintre dement si un alt politician bezmetic … Ponta. 🙁
  Apropos … rumanul nostru a ramas cumva fara job ? 🙂

  JE SUIS TURKEY! 🙂

 3. Este o situatie inedita dar nu singulara. Avand in vedere apucaturile islamiste ale lui Erdogan sper ca armata, garantul democratiei in Turcia,sa reuseasca rasturnarea de regim. Oricum este o situatie destul de tensionata, indraznesc sa spun, de nivel mondial.

 4. Nu uitati ca Erdogan a adus armata in pragul disperarii si a intemeiat un conflict major intrea ea si Aliati prin declaratiile belicoase la adresa Tuciei. Putin oricum il vrea jos, Nato simte ca nu mai poate ascunde mult “reteta” de subzistenta a ISIS marca Erdogan. Sper sa nu “simta” PKK-ul ca acum ar fi un moment bun de transformare a Turciei in a doua Syria, pt ca asa am aduce conflictul la granita noastra (maritima)…

 5. Erdogan pentru a izbandi in accesele sale islamist dictatoriale a facut ceea ce nici un presedinte turc nu si-a permis, a umilit armata instaurand un conflict interturc. In aceasta situatie internationala delicata numai criza din Turcia mai lipsea. Se dovedeste cu fiecare minut care trece ca nimic nu este intamplator. Aici nu se aplica reteta “primavara araba”, nu este in plan.

 6. Leg evenimentele din Turcia de doborare a avionului rusesc. Posibil ca Putin sa fi cerut, in sens politic, capul lui Erdogan, dar sa fie multumit si cu un Erdogan cu nasul retezat, asa ca, probabil in cursul noptii au avut loc negocieri. Mai cred ca lovitura de stat ar fi reusit daca avionul lui Erdogan era lasat sa aterizeze intr-o alta tara; Erdogan a fost insa trimis acasa si nu a mai avut incotro, a trebuit sa faca apel la popor si la institutii neimplicate in rasturnarea sa; care i-au si salvat pozitia, pana la urma.
  Foarte important pentru noi: ceea ce s-a intamplat si inca se intampla in Turcia trebuie sa fie un semn ca noi trebuie sa ne miscam, in actuala situatie internationale, ca fachirii pe carbuni incinsi.

Leave a Reply