Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat miercuri, la emisiunea Punctul de intalnire de la Antena 3, că legea salarizarii unitare va aduce și scăderi de salarii.

„Erau niște cazuri aberante de exemplu la Ministerul Sănătății, unde un consilier primea un salariu de 9.000 de lei. E prea mult”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

 „Nu-i putem urca pe toți la 9.000 de lei că prăbușim bugetul României. Îl scădem pe cel care nu e în regulă și îl aliniem cu celelalte ministre(…). Noi am avut grijă acum prin legea salarizării unitare ca să nu mai sară nimeni de salariul președintelui României”, a completat ea.

Toate pensiile speciale vor fi înghețate, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

„Ei (pensionarii cu pensie specială – n.red.) de regulă ies cu 120% din venitul brut din ultimele luni. Asta înseamnă să zicem un salariu de 2.000 de lei la care adăugăm sporuri de 1.000 de  lei. Ies cu pensia de peste 3.000 de lei, la nivel minim. Sunt pensii care ajung și la 45.000. Sunt foarte multe care trec de 20.000 în România”, a spus ministrul Muncii.

„Vom îngheța toate aceste pensii până la o abordare foarte corectă și serioasă a legii pensiilor în general”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu.

9 COMMENTS

  1. Domnule radu tudor discutia se poarta cat ne da statul ,adica unde se duc banii din impozite. nu ar trebui sa fie cum crestem educatia si pregatirea profesionala sa avem salarii mai mari ?

  2. Citesc ca si Mihai Voicu (PNL) a intrat in vizorul DNA pentru niste campanii electorale din 2012….Daca a comis-o,de ce nu ?

  3. Bă voi sunteți cretini ? ( guvernanții ) Păi tăiați de la parlamentari ! Ăla cu 9000 lei poate face treabă acolo v-ați gândit ? poate nu doarme nopțile că are de lucru ! V-ați gândit ? Tăuiați-le parlamentarilor ălor masajele tailandeze și micile lor plăceri dese și costisitoare !

  4. Tovarășe Grindeanu ! În primul rând mi se pare periculos să spui unei națiuni care o bucată mare din ea ți-a cerut să te cari de la guvern , să spui că ai copii mici , să-i expui în halul ăsta.Dar o nesimțire mai mare e să-ți speli rufele-n public ! Ce mă doare pe mine că n-ai găsit vaccin sau ai găsit cu greu vaccin pentru odraslele tale ? Vaccinul poate schimba chimia din creierul omului și poate aduce moartea.Toți vorbesc de vaccin dar nimeni nu știe defapt ce este . Ca guvern ești executant de nota 10 , ca tată , ai 2 ! au…să-ți vaccinezi copiii ca pe animale

  5. Domnule Radu Tudor , liberalii din Oradea , cei din partid vreau să zic vor să piardă alegerile pe bandă rulandă numai ca ei să-și continue nepotismul și înfrățirea . Lucia Varga a fost huiduită , nu a fost lăsată să-și termine discursul fără întreruperi , dar ea nu e singura victimă. O doctoriță a fost refuzată pentru alegerile din județ ca celelalte măsele stricate să rămână la dispoziția lui Bolojan.Adio PNL , a revenit PNȚCD . Am înțeles politica de la București dar ca fost voluntar PNL , mă doare sufletul să-mi văd casa în ruină.

  6. Domnule Tudor, fiți un samaritean veritabil și deblocați-mi și mie aipiul că mi s-a tocit buricul arătătorului tot frecând un smartfon. Îmi calc și pe orgoliu și vă cer public scuze pentru sudalmele ce ați fost nevoit să le citiți. Mi-am ieșit din pepeni, prea o luase Alex pe arătură. Îmi cer scuze și lui Alex, cu toate că este posibil să nu fi citit mesajul incriminator. Mai greșim, suntem doar niște bieți bipezi.

  7. prin suspendarea legii pensiilor militare,guvernul recunoaste ca e in criza financiara sau ca sunt niste mincinosi si ipocriti.cine a dat legea pensiilor militare?psd-ul.cine nu a suflat o vorba de suspendarea ei ,inainte de alegeri?psd-ul.cine vrea s-o modifice?psd-ul.de fapt in psd sunt 2 oameni toxici si incompetenti:olguta cu liviu.sunt sigur ca presedintele Romaniei nu va fi de la psd.

Leave a Reply