Prim-vicepreşedintele PNL Virgil Guran a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre discuţiile din coaliţie privind modificarea Codului Fiscal, începând cu anul viitor, că este clar că nu se va trece la impozitarea progresivă iar anul acesta nu vor fi introduse taxe li impozite noi. Liberalul a arătat că s-a discutat ca pentru cei cu salariul mai mare decât preşedintele să se găsească o formulă de impozitare. Chiar nu mi se pare normal ca un funcţionar să aibă salariul mai mare decât preşedintele, a arătat Guran.

”Este clar că nu se va trece la acea impozitare progresivă. Deocamdată, nu se va trece la aşa ceva, este clară situaţia că nu vor fi taxe şi impozite în plus, dar într-adevăr s-a discutat un lucru care mi se pare absolut normal, în domeniul bugetar, cei care au salariul mai mare decât preşedintele să se găsească o formulă de impozitare. Chiar nu mi se pare normal ca un funcţionar să aibă salariul mai mare decât preşedintele”, a spus Virgil Guran, confirmând că este vorba despre salariile peste 14.000 de lei.

El a mai spus că cea mai mare demnitate în stat este a preşedintelui, dar ”la noi sunt mulţi care au salarii peste” şi a dat exemplul agenţiilor de reglementare, scrie news.ro

PS1 : Desteapta miscare a PNL in perspectiva alegerilor. Vor sa-i supraimpoziteze pe cei care fac parte din electoratul lor. Cei cu venituri mai mari decat presedintele Romaniei sunt in cea mai mare parte din economia privata.
Oameni de afaceri romani, intreprinzatori, cetateni romani din structurile de management din companii nationale si internationale, oameni cu pregatire profesionala deosebita ce au venituri potrivit nivelul de educatie si experienta profesionala (medici, profesori universitari, varfuri IT, auto, constructii, avocati – meserii liberale etc).
Sunt sigur ca acestia vor primi vestea liberala a supraimpozitarii cu mare entuziasm ce se va prelungi pana la alegeri. E adevarat, sunt si ministri care au calitatea de parlamentar si depasesc venitul Presedintelui Romaniei.


PS 2 : Reiau un calcul simplu, pentru cei care au facut scoala primara la seral :
Cota unica 16%
Venit 1000 lei – impozit 160 lei
Venit 10.000 lei – impozit 1600 lei, de 10 ori mai mare decat cei cu salarii mici

 

 

Leave a Reply