Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat luni că a fost depistat din nou cu COVID-19, fără a avea totuşi simptome grave, ca în ianuarie, relatează AFP.

“Voi urma recomandările de sănătate publică şi mă voi izola. Sunt bine, şi asta datorită vaccinurilor”, a explicat pe Twitter şeful guvernului canadian, care s-a deplasat săptămâna trecută la Los Angeles pentru Summitul Americilor, alături de alţi circa 20 de lideri.

În cadrul summitului, el a avut o întâlnire bilaterală şi cu preşedintele american Joe Biden.

Este a doua oară în câteva luni când premierul canadian, în vârstă de 50 de ani, este depistat cu COVID-19. La 31 ianuarie, la începutul crizei şoferilor de camion canadieni, a fost plasat în izolare mai multe zile după un test pozitiv.

Trudeau a primit trei doze de vaccin, iar în postarea sa i-a îndemnat din nou pe canadieni să se vaccineze: “Dacă nu aţi făcut-o deja, vaccinaţi-vă. Să ne protejăm sistemul de sănătate şi unii pe alţii”.

Deşi virusul circulă în continuare în Canada, “indicatorii privind activitatea bolii arată semne de reducere a transmisiei în majoritatea regiunilor”, a transmis în urmă cu câteva zile sistemul de sănătate publică.

La scară naţională, rata de pozitivare la testele de laborator de la 25 la 31 mai s-a diminuat în continuare, stabilindu-se la 8,4%, scrie Agerpres.

1 COMMENT

Leave a Reply