Raportul de evaluare al PSD împotriva Guvernului Grindeanu încă face valuri. Fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, și-a făcut propriul bilanț și susține că evaluarea PSD este suprarealistă, dar și făcută în mod tendențios.

”Am pretenția că știu mai multe despre ceea ce s-a întâmplat la Cultură, față de cei care au făcut evaluarea. Capitolul 20 din programul de guvernare este scris de mine literă cu literă integral. Eu trebuia să-mi fac propria evaluare. Este cel puțin suprarealist să nu fiu și eu întrebat, poate nu au știut ce faci și ai pus în program lucruri de care nu erai conștient.

Referitor la Primăria Capitalei și alte administrații publice locale. Nu am văzut nicăieri ca Guvernul să fie anexa primăriei generale sau de sector. Da, trebuie să ne respectă și să colaborăm, tocmai de aceea Ministerul Culturii sprijină proiecte ale administrației locale, ca de exemplu Hala Laminor”, a declarat Ionuț Vulpescu.

Fostul ministru susține că el este cel care s-a bătut pentru cresterile salariale din Ministerul Culturii, deși realizarea a fost trecută la Ministerul Muncii.

”Încă ceva. Creșterea salariilor actorilor cu 50% a fost pusă la Ministerul Muncii, pentru că, nu e așa, acela este un minister excepțional, conform evaluării. Eu am insistat să nu fie creșteri doar pentru actori ci pentru tot personalul din Cultură, cei din Anexa 4. După discuții care au durat trei zile s-a luat această măsură foarte bună, reparatorie.

Alte obiective îndeplinte pe care le găsim în evaluarea PSD. În 2019, România este invitată la festivalul internațional de artă Europalia. Nu poti să măsori cu același instrument toate domeniile și nu poti avea aceeași unitate de măsură. S-a făcut o evaluare contabilă a unui domeniu care nu e contabil. O altă măsură neîndeplinită era faptul că nu am pregătit invitarea României la Târgul de la Leipzig. Suprarealistă evaluarea, în condițiile în care eu am făcut ca România să fie invitată la acest târg. Nici nu te poți supăra pe o asemenea evaluare, e mult prea riguroasă. Am auzit multe bizarerii în ultima perioadă, din care putem învăța cu toții. Eu unul sunt dispus să o fac”, a declarat Ionuț Vulpescu citat de stiripesurse.ro.

7 COMMENTS

 1. off topic
  Maine este 1 iulie si gropile din asfaltul de la intersectia Turmelor, Ziduri Mosi cu bulevardul Colentina se tot adancesc. Ar mai fi si altele. Pentru astea nu cred ca trebuie aprobare de la Ministerul Culturii.

 2. Lasa ca l evalueaza Valcov,specialist in …cultura.
  Valcov a creat programul lapte si miere si au castigat alegerile.
  Si, conform conceptiei PDListe, dupa aceea programul se ajusteaza si se ajusteaza pana cand va dispare cu desavarsire.Sper ca PSD sa nu faca la fel ca PDL: ” salariul mediu va ajunge 800 euro” striga Videanu.Si pana la urma a fost redus cu 25% !
  Va distruge PDL,PSD UL din interior ???
  Vom vedea.

 3. oamenii de bun simț s-au săturatsă fie umiliți.
  dacă l-a început dl Liviu Dragnea a fost criticat doar de Victor Ponta, acum putem vedea că tot mai mulți oameni din PSD critică comportamentul dl Dragnea șia celor din jurul domniei sale.
  chiar și dl Bănicioiu nu are încredere în noua echipă guvernamentală.

 4. Parca ne-ai mai povestit o data despre lamentarile acestui extraordinar si uluitor fost ministru al Culturii. Sau e un fel de serial, o telenovela de-aia cu sofrir, querer, morir, llorar, traicionar si Juanel Manuel Vulpel??

Leave a Reply