Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a sustinut, miercuri, in cadrul dezbaterilor pe tema Brexitului, ca “ar fi o mare greseala ca Regatul Unit sa paraseasca UE”. “Nu atat economic, cat mai ales geopolitic. Marea Britanie fara Europa este pitica, iar Europa fara Marea Britanie nu e o contragreutate pentru China, America si Rusia. Este Putin care castiga acest joc. El este singurul care vrea o Europa divizata”, a precizat Verhofstadt.

Pe de alta parte, riscul unui razboi deschis intre Ucraina si Rusia este mai mare decat acum un an, afirma presedintele ucrainean, Petro Porosenko, catalogand recentele declaratii atribuite omologului sau rus, Vladimir Putin – care ar fi spus ca “frontierele nu sunt importante” -, un avertisment adresat Europei, transmite Mediafax.

 

4 COMMENTS

  1. pentru integritatea ue ar fi o greseala orice dezertare din ue.daca uk hotaraste sa plece pe langa un contribuabil greu la visteria uniunii se va declansa si principiul dominoului:diverse state mai mari sau mai mici isi vor aduce aminte de diverse nemultumiri si vor ameninta cu parasirea ue,cred totusi ca aceasta este o manevra a “perfidului albion” pentru a santaja uniunea si a primi mai multe privilegii.sa nu uitam ca si mentinerea ca moneda a lirei a fost obtinuta tot prin santaj.bravo lor stiu sa isi joace cartile.o fi germania locomotiva europei dar sa nu uitam ca uk este tenderul cu carbuni.londra este in momentul de fata unul din polii financiari si multi din banii planetei trec pe acolo.

  2. ALDE incearca sa limiteze dezastrul politicilor PPE serios zdruncinate de atitudinea, cel puțin ambigua, a Germaniei fatza de Rusia, dar si de alți parteneri europeni ca Grecia, de pilda. Din păcate Guy Verhofstadt are susținere mică , Socialiștii fiind împărțiți si PPE-ul plin de “volatili” cum ar zice Cioloș (si cum a constatat-o pe pielea lui, dl Verhofstadt in campania de sprijin a PNL soldata cu trecerea acestuia cu 13 parlamentari, cu tot, la adversar). Iar Anglia a fost totdeauna divizata intre izolaționiști/ insulari si “europeni” dilema pe care le-a exportat-o foștilor lor coloni, SUA cu consecințele de rigoare; mare păcat ca personalitățile politice autentice de calibrul celor din ALDE fac parte, la propriu si la figurat, din partide “mici”/fără pondere in mascarada generală.

  3. Lideri UE dezbina , prin masurile discriminatorii ce le iau ,prin inegalitatile ce le promoveaza si mai ales prin amestecul in treburile interne ale unor tari mai noi primite sau mai slabe economic.

Leave a Reply