Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Costineşti, după ce declarase în discursul susţinut în faţa tinerilor din TSD că preşedintele Klaus Iohannis nu îi iubeşte pe cei din PSD, că a spus un adevăr. ”Vi s-a părut că a iubit PSD domnul preşedinte?! Eu nu pot să-i mint pe tineri”, a mai spus liderul PSD, potrivit news.ro

”Am spus un adevăr. Vi s-a părut că a iubit PSD dl preşedinte?! Eu nu pot să-i mint pe tineri”, a spus Ciolacu, despre afirmaţia din discursul susţinut la Şcoala de Vară a TSD.

La afirmaţia presei că preşedintele a băgat PSD la guvernare, preşedintele PSD a răspuns: ”Domnul preşedinte l-a desemnat pe domnul Nicolae Ciucă premier şi a creat o majoritate. Aşa scrie la Constituţie”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu declarase, la Şcoala de Vară a TSD, despre România Educată, că alături de colegii lui din Parlament, o să se implice pentru a aduce îmbunătăţiri acestui proiect, pentru că învăţământul nu este doar pentru elite.

El a ţinut să precizeze că nu este important proiectul şi a făcut aluzie la preşedintele Klaus Iohannis, iniţiatorul România Educată, spunând că ”nu a susţinut sau a iubit vreodată PSD-ul şi nu vă faceţi iluzii, nici nu o să vă iubească vreodată”.

Marcel Ciolacu a declarat că este mulţumit de colaborarea punctuală cu premierul Nicolae Ciucă.

Referitor la moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei, liderul social-democraţilor a precizat că nu a fost un vot al PSD pentru Virgil Popescu, ci un vot pentru coaliţia de guvernare actuală.

„Lucru foarte corect. Cum la Parlament se învestesc guverne sau se schimbă guverne. Fiecare are atribuţiile sale. Eu le-am mulţumit colegilor mei. Nu a fost un vot pentru Virgil Popescu. Colegii mei au dat un vot pentru această coaliţie. Vă spun cu toată responsabilitatea – nu există astăzi în România altă formă de coaliţie decât ce avem în acest moment. Tocmai a lămurit domnul premier. Remanierile se fac la Guvern. Aceste lucruri se discută în coaliţie, dar vin la propunerea prim-ministrului”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat vineri despre remanierea ministrului Energiei.

Chestionat dacă e mulţumit de cooperarea cu prim-ministrul Ciucă, liderul PSD a răspuns: „Da, punctual în ceea ce priveşte colaborarea mea cu premierul Nicolae Ciucă, da”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, joi, despre votul de abţinere la moţiunea simplă împotriva ministrului PNL, Virgil Popescu, că a fost un vot de principiu, în care niciun ministru, din partea lui, nu are un cec în alb. Premierul Nicolae Ciucă a spus, la rândul lui, că remanierea se face la Guvern.

Leave a Reply