Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat propunerile de numire a 19 ambasadori ai României. Propunerile de numire de ambasadori aprobate de şeful statului sunt:
   – Dan Mihalache în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord
   – Daniel Ioniţă în Republica Moldova
   – Marius Lazurca în Ungaria
   – Ioana Bivolaru în Republica Portugheză
   – George Gabriel Bologan în Republica Italiană, în Republica Malta şi în Republica San Marino
   – Brânduşa Predescu în Regatul Ţărilor de Jos (Olanda)
   – Gabriela Dancău în Regatul Spaniei
   – Constantin Mihail Grigorie în Republica Croaţia
   – Ion Vîlcu în Statele Unite Mexicane
   – Ion Gâlea în Republica Bulgaria
   – Mihai Alexandru Grădinar în Regatul Danemarcei şi în Republica Islanda
   – Răzvan Rotundu în Republica Finlanda
   – Daniela Mihaela Cămărăşan în Republica Estonia
   – Anton Niculescu în Republica Slovenia
   – Dana Manuela Constantinescu în Bosnia şi Herţegovina
   – Cristian-Leon Ţurcanu în Ucraina
   – Daniela Brânduşa Băzăvan în Regatul Maroc
   – Radu Octavian Dobre în Republica India, Republica Maldivelor, Republica Democratică Socialistă Sri Lanka, Republica Federală Democratică Nepal şi Republica Populară Bangladesh.
   Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Iohannis a făcut aceste propuneri în baza consultărilor cu prim-ministrul şi cu ministrul Afacerilor Externe.
   Dan Mihalache – nominalizat ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord – este consilier prezidenţial din 22 decembrie 2014.
   Brânduşa Predescu – nominalizată ambasador în Olanda – a fost purtător de cuvânt al MAE în mandatul fostului ministru Bogdan Aurescu.
   Ioana Bivolaru, propusă pentru postul de ambasador în Portugalia, este director general la Departamentului UE din cadrul MAE.
   George Gabriel Bologan, propus ambasador în Italia, Malta şi San Marino, este fost jurnalist şi consul general al României la Milano.
   Gabriela Dancău, propusă ambasador în Spania, este din 2011 consul general al României la Lyon. Anterior, ea a fost director al Direcţiei consulare din MAE.
   Constantin Mihail Grigorie, propus ambasador în Croaţia, este fost ambasador al României în Rusia.
   Ion Vîlcu, propus pentru postul din Statele Unite Mexicane, a fost ambasador al României în Spania şi Argentina.
   Ion Gâlea, nominalizat ambasador în Bulgaria, este director general în Departamentul pentru afaceri juridice al MAE. El a fost decorat de fostul preşedinte Traian Băsescu, în 2013, cu Ordinul Naţional ‘Serviciul Credincios’ pentru contribuţia la negocierea Acordului cu SUA privind scutul antirachetă.
   Mihai Alexandru Grădinar, propus ambasador în Danemarca şi Islanda, este secretar gradul I la Ambasada României la Viena.
   Răzvan Rotundu, nominalizat ambasador în Finlanda, este consilier la misiunea permanentă a României de la Geneva.
   Daniela Mihaela Cămărăşan – propusă pentru postul de ambasador în Estonia – a fost şefă de cabinet în mandatul de ministru de Externe deţinut de Titus Corlăţean.
   Anton Niculescu, nominalizat ambasador în Slovenia, este consul al României la Munchen şi fost secretar de stat în MAE.
   Dana Manuela Constantinescu, propusă pentru Bosnia şi Herţegovina, a fost numită în 2012 ambasador al României în Italia, Malta şi San Marino.
   Cristian-Leon Ţurcanu şi Daniela Brânduşa Băzăvan, nominalizaţi ambasadori în Ucraina, respectiv Maroc, ocupă funcţii de directori în Ministerul de Externe.

3 COMMENTS

  1. Sunt extrem de curios ce mari SUCCESURI va face, la Budapesta, ambasadorul lazuca?! Pe cele de la Chisinau le-am vazut in …3 minute!!!”PRESEDINTELE meu” constat ca joaca la pariuri!!! sau la…POARTA-N CASA!

  2. Multe nume cunoscute, altele necunoscute marii mase a cetatenilor. Remarc in schimb o gramada de “soli” ai partidelor politice “parcati” de-a lungul anilor in centrala MAE.

  3. Mi-a plăcut un comentariu: “Astăzi, 07.04 2016, aniversăm înfiinţarea la Botoşani a Republicii Socialiste Sovietice Botoşani din anul 1944. Republică de numai O ZI DESFIINŢATĂ de ruşi. La înfiinţare au participat neamurile lui Mihai Răzvan Ungureanu (MRU), cel care a trădat România şi a dat fundaţia Gojdu neamurilor mă-sii din Ungaria & Tezaurul din 1918 ruşilor lui taică-său din Comintern. Cominternişti din toate zările, adunaţi-vă!”

    Cu stimă.

Leave a Reply