Pare ca incatusarile din campania anticoruptie produc un efect invers… PSD creste….

====================

Cu mai puțin de două luni înainte de alegerile locale, PNL este într-o scădere vizibilă de turație, alături de președintele Klaus Iohannis. În schimb, PSD urcă ușor și se menține în scorul obișnuit al partidului. Potrivit Barometrului INSCOP Research realizat la comanda ziarului ”Adevărul, 38% din respondenţii care îşi exprimă intenţia de vot ar alege PSD (faţă de 36,3% în noiembrie), iar 37,2% PNL (faţă de 40,1% în noiembrie).

În clasament urmează ALDE cu 5,3% în martie, faţă de 4% în noiembrie, şi PMP cu 5,1% (faţă de 4,4% în noiembrie 2015). Cele două formaţiuni profită de pe urma scăderii înregistrate de liberali în intenţia de vot, în special ca urmare a tracţiunii oferite de apariţiile incisive ale liderilor lor (Călin Popescu Tăriceanu şi Traian Băsescu).

Problemele penale pe care le au principalii vectori de imagine ai UNPR, Gabriel Oprea și Neculai Onțanu, prefigurează un adevărat dezastru pentru ”partidul interesului național”, care este cotat la doar 1,2%, informează Adevarul, citat de stiripesurse.ro.

Singura formaţiune care ar mai reuşi să depăşească pragul electoral dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare este UDMR (cotată în martie cu 5% din intenţia de vot, faţă de 5,2% în noiembrie).

În sfârşit, trebuie remarcat procentul ridicat (40,8%) al celor care nu indică o opţiune de vot (26,5% nehotărâţi, 11,1% nu merg la vot, 3,2% non-răspunsuri). Pe măsură însă ce se apropie alegerile, acest procent este de aşteptat să se reducă.

Sondajul a fost realizat între 21 şi 28 martie, pe 1.068 de persoane, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

10 COMMENTS

 1. Nu stiu de ce, dar am senzatia ca lumea s-a cam saturat de astia si-i intereseaza putin spre deloc de toata tevatura cu alegerile locale.

 2. Romanii n-au inteles un lucru si anume ca ei aleg pe cei care nu i-au dezamagit inca.Nu vor sa caute solutii noi,oameni noi proveniti din partide noi.Ei se cantoneaza in acelasi tip de oferta PSD vs altcineva din dreapta….Daca la fotbal iti este permis sa simpatizezi pe viata cu un club pt ca este totusi fotbal in politica nu e recomandat acelasi lucru.Politicianul trebuie sa stie de frica alegatorului pe bune nu asa la caterinca.Alegatorul trebuie sa stie ca la el e puterea si ca nu alege pe unul ca e de la “partidul lui” sau ca e haios sau ca i-a dat un rand de mici si o sapca noua.Asta se face in timp dar la noi a trecut deja si acela,ne-a cam cazut steguletul si nu sunt semnale ca ne-am putea face bine iar politicienilor care se rostogolesc de la un mandat la altul in diverse ipostaze traseistice nu le convine sa indrepte aceste lucruri ar insemna sa-si taie singuri craca.Asadar alegem in continuare hiperemotional.Ultima emotie conteaza nu cei 4 ani de mizerie adaugati la alti 4 samd Iar propagandistii de aia sunt atat de bine platiti de catre politicieni pentru ca stiu sa creeze acea emotie din final.

 3. Întro ţară cu popor ţinut intenţionat în sărăcie cruntă, nu aştepţi decît decesul cu zile al poporului! http://www.cotidianul.ro/ce-face-guvernul-in-tara-cu-cea-mai-mare-rata-a-saraciei-relative-din-ue-279170/”România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte rata sărăciei relative, cu un procentaj de 25,4%, au arătat, pe 23 octombrie, oficialii Institutului Naţional de Statistică (INS), citând datele Eurostat pe anul 2013.”
  http://www.dcnews.ro/parlamentarii-cer-sporuri-salariale-de-20-de-procente-care-e-motivul_502187.html
  Bă nesimţiţilor dar v-am înscris noi poporul pe liste la alegeri? Dacă v-aţi înscris trebuie să vă asumaţi riscul ca în orice meserie! Aaaa! Voi nu aveţi meserie? Ba da! 🙂 🙂 Chiulangii, mincinoşi, hoţi, escroci, puturoşi!
  Iaca şi ăsta s-a trezit iar cu impuneri verbale vorbite! Dar cînd furaţi în comun de aţi sărăcit poporul nu era risc?http://www.dcnews.ro/isarescu-bnr-a-identificat-pentru-prima-oara-in-romania-un-risc-sistemic-sever_502191.html
  Luaţi bă toate drepturile acestui popor poate vă veţi sătura de completare a buzunarelor(a se citi fura) prin lege!
  Se vede clar o luptă continuă pentru ca fiecare partid să-şi pună înşurubaţii în orice funcţie chiar dacă habar nu au despre ce e vorba în acea poziţie dar trebuie să tragă masiv bani de la popor! Şi vă deranjează că poporul vă alintă spunîndu-vă: hoţi şi escroci ! Să fiu în locul vostru nici nu aş mai deschide gura! Realitatea e departe de ceea ce vorbiţi voi sau vă treziţi vorbind vorbe vorbite să vă aflaţi în treabă!
  Daţi-vă naibii cu politica şi partidele voastre nemernicilor!

  • Lasa ca pe noi toti ne fraiereste Luluta de ani de zile,ba in colaborare cu Basescu,ba acum cu Iohannis.Asa ca,in concluzie: OLGUTA PRESEDINTE!!!-sa vedem atunci cui ii mai tine vrajeala in tara asta.

 4. A început lumea să-şi dea seama de hărţuiala inei părţi politice şi ocolirea celeilalte părţi. Dacă nu e ceva serios din partea DNA-ului, pentru ce atîta circ prin faţa camerelor de luat vederi şi pe micile ecrane? Doar ca să vază lumea că au activitate?
  Îi vedem tot pe ancheteţi şi plimbaţii că îşi depun candidatura la alegeri. Sunt sau nu infractori?
  În slujba cui au activitate cei de la DNA?

 5. Da! scor strans.mai stim pe unul care avea un avans linistitor si un contracandidat tamp si total necarismatic si ce sa vezi? a castigat cine trebuia.

 6. Scorul arata mai mult a baseala.Asta inseamna ca romanii o duc bine si se simt boieri conservatori si ppe-isti.

Leave a Reply