Lovitura in Parlament. La dezbaterile privind bugetul, amendamentul PNL privind marirea alocatiilor pentru copii a trecut la vot, desi PSD si ALDE detin majoritatea

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și Florin Iordache, cel care conduce sedința, au fost chemați în biroul lui Liviu Dragnea la discuții, în condițiile în care efortul bugetar pentru majorarea alocațiilor este de 2 miliarde. 

Amendamentul a trecut cu ajutorul a 18 voturi de la UDMR , 3 de la PSD, 3 de la ALDE și un vot de la minorități. Ceilalți parlamentari ai puterii și-au scos cartelele din aparatele de vot.
Potrivit amendamentului adoptat, efortul bugetar este de două miliarde de lei iar alocațiile s-ar majora începând de luna viitoare, mai exact, de la 1 martie 2019.
“Se propune suplimentarea sumelor prevăzute la anexa 3/20/01 a Ministerului Muncii, titlul 9 “Asistenţă socială” cu suma de 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând cu data de 1 martie 2019, majorarea alocaţiei de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii de la 0 la 2 ani de la 200 de lei la 300 de lei”, a declarat după vot, liberalul Robert Sighiartău. 

4 COMMENTS

  1. Da.e batalie,si-mi place cand functioneaza pentru cetatean!Nu poti fi mafalda sa le cuprinzi pe toate,astea se rezolva in Parlamanent!Cati agenti sri in viata si pensionari trebuie sa sustinem,inca o armata?II platim ca boii si rezultate zero,sunt peste 15000 si altii adiacenti!Suntem o tara asaltata?Ceasca avea directia5 si nu avea organigrama incarcata cand acum tehnologia simplifica multe!Nu mi-ai dat acces cand te-am intrebat dar intrebarile raman!Vile,conturi grase,aranjamente politice,interceptari,la asta se rezuma!

  2. Acum vor avea pesedistii cu ce sa se laude in campania electorala. Vor prezenta cresterea asta ca pe o mare realizare a lor.

Leave a Reply