Invitat în studioul Puterea Știrilor, fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că, potrivit statutului PSD, el este președintele „de facto” al partidului și nu Marcel Ciolacu, cel care a preluat conducerea interimară.

Teodorovici a precizat că intenționează să ceară o rezolvare în instanță a acestei situații. Potrivit acestuia, dacă instanța îi va da dreptate în acest caz, cei care au votat în CEX la acea vreme schimbarea conducerii, ar trebui să plece din partid. „Dacă ei vor câștiga, atunci plec eu din partid”, a adăugat Teodorovici.

„Prevederile statutare al PSD spun foarte clar că actuala conducere a partidului ar trebui să fie alta și nu asta care este astăzi. Eu știu că în viață e bine și trebuie să respecți o regulă odată stabilită, fie că este ea chiar și un statut al unui partid. De fapt, mai ales dacă este un statut al unui partid, pentru că de acolo pleci și încerci să convingi întreaga populație că tu vei respecta legile țării. Orice prevedere din statutul PSD trebuie să fie respectată. Regula spune foarte clar în statut că doar Congresul și numai Congresul este cel care numește și revocă din funcție conducerea partidului.

Potrivit statutului aprobat de Congres, eu ar trebui să fiu acum președintele partidului. Nu o spun eu. O spune acest statut pe care toți membri Congresului l-au respectat (…)

O să văd exact dacă o să merg sau nu în instanță cu această încercare de a clarifica cine are dreptate. Mie îmi plac foarte mult lucrurile tranșant discutate. Dacă aș merge în instanță și aș câștiga, cred că cei care au votat în CEX această schimbare contra statutului, ar trebui să plece din partid. Dacă ei vor câștiga, atunci plec eu din partid”, a declarat Eugen Teodorovici, la Puterea Știrilor.

4 COMMENTS

  1. Nu declarația lui Orlando Teodorovici este punctul de interes. Interesant estefaptul ca ceasta declaratie o face la psnews carestim ca ii apartine lui Virgil Popescu, ministrul economiei de la Severin. Bv Teodorovici :(((

  2. Nu declarația lui Orlando Teodorovici este punctul de interes. Interesant este faptul ca aceasta declaratie o face la psnews care stim ca ii apartine lui Virgil Popescu, ministrul economiei de la Severin. Bv Teodorovici :(((

  3. Daca ne amintim bine acest domn nu a respectat nici legile manierelor in relatia cu doamnele dar pe celelalte de care aminteste. Poate a uitat ca in statut mai scrie si ca majoritatea hataraste cine conduce ca asa este in democratie sau poate a citit doar titlul fara sa citeasca art 119 si ce urmeaza adica regulamentul de functionare. Are probabil o criza specifica sefilor din oltenia care atunci cand lumea nu le mai zice: ,,sefu!” fac asa un fel de criza

  4. Ce mai …ministru ‘disco’ e cool-escu…. Vuitton se muta la Pro Romania curand. Nici CEX-UL nu mai e ce era o data!

Leave a Reply